inka | piątek, 19 marca 2010 14:56 | SKŁADNIKI: 15dkg masła 12,5dkg mąki 12,5dkg cukru 12,5dkg kakao esencja waniliowa gruszki w kompocie WYKONANIE: Gruszki wyjąć z kompotu i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Z pozostałych produktów wykonać ciasto i zalać nim gruszki. Włożyć do piekarnika i piec ok. 35 minut. | |
inka | piątek, 19 marca 2010 14:52 | SKŁADNIKI: 0,5 kg filetów z indyka 2 średnie cebule 2 łyżki masła 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1/2 szk. 30% śmietany 2 szk. wody mąka pszenna olej 1 łyżka papryki słodkiej 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego 1/2 łyżki soli morskiej | inka | piątek, 19 marca 2010 14:42 | SKŁADNIKI: 45dkg filetów rybnych (mintaj) 2 białka 3 łyżki mąki kukurydzianej 4 łyżeczki białego wina 1 duża cebula 1 puszka ananasów 1 puszka cząstek mandarynek 1/2 cytryny na sok 1 łyżeczka curry olej do smażenia ryby, cukier, sól, pieprz czarny mielony do smaku | Inka | piątek, 11 grudnia 2009 14:38 | 1 ŁYŻKA PRZYPRAWA DO ZUP 2 FILETY Z KURCZAKA (400 G) 3 ŁYŻKI KECZUPU 2 ŁYŻKI OLEJU 1 ŁYŻKA SOKU Z CYTRYNY 1 ŁYŻKA MIODU 1 ŁYŻKA WIÓRKÓW KOKOSOWYCH SÓL, PIEPRZ Filety pokroić wzdłuż w cienkie paski, delikatnie oprószyć solą i pieprzem. Keczup połączyć z olejem, sokiem z cytryny i miodem. Paski mięsa włożyć do marynaty na około 3 godziny, następnie nadziewać dekoracyjnie na patyki. Smażyć przez około 10 minut, smarując marynatą. Przed końcem pieczenia posypać wiórkami kokosowymi. Podawać z sosem majonezowym. Przepis na 4 porcje. Wartość energetyczna: 1 porcja ok. 199 kcal | Inka | piątek, 11 grudnia 2009 14:31 | ROSÓŁ 2 KOSTKI ROSOŁU KRÓLEWSKIEGO WINIARY JARZYNKA PRZYPRAWA DO ZUP KAWAŁEK MARCHEWKI KAWAŁEK PORA 2 ŁODYGI SELERA NACIOWEGO Rosół przygotować wg przepisu na opakowaniu. Warzywa pokroić w cieniutkie paseczki, dodać do rosołu. Kluseczki formować łyżką do rosołu i gotować około 10 minut. Doprawić Przyprawą do zup. KLUSECZKI | Inka | piątek, 14 sierpnia 2009 00:00 | SKŁADNIKI 1 puszka fasoli białej 1 puszka fasoli czerwonej 25 dkg sera żółtego (np. tylżycki) 4 ząbki czosnku pęczek kopru 1 opakowanie sosu ziołowo - koperkowego Knorr WYKONANIE Fasolki opłukać na sicie i włożyć do salaterki, ser pokroić w kostkę wielkości fasoli, ząbki czosnku drobniutko pokroić, koper posiekać. Połączyć wszystkie składniki i polać sosem wykonanym według przepisu z opakowania. | Inka | piątek, 14 sierpnia 2009 00:00 | SKŁADNIKI 20 dkg pieczarek surowych 1 puszka groszku zielonego 3 ogórki kwaszone 1 cebula duża 3 jaja ugotowane na twardo 2 duże ziemniaki ugotowane w mundurkach 2 łyżki majonezu sól, pieprz WYKONANIE Jajka, cebulę ogórki i ziemniaki pokroić w kostkę. Groszek opłukać na sicie i dodać do przygotowanych składników. Pieczarki pokroić w plastry i również połączyć ze składnikami, doprawić solą, pieprzem. Polać majonezem i wymieszać. | Inka | piątek, 07 sierpnia 2009 14:00 | SKŁADNIKI 3 szkl. mąki 2 szkl. kwaśnego mleka 1 szkl. cukru 1/2 szkl. oleju 2-3 łyżki dżemu lub powideł kwaśnych 2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika 2 łyżki kakao bakalie według uznania (rodzynki, figi, morele, skórka pomarańczowa, orzechy laskowe, włoskie) WYKONANIE Wszystkie składniki wymieszać i włozyc do formy. Piec ok. 45 minut. | Inka | piątek, 07 sierpnia 2009 14:00 | SKŁADNIKI 2 woreczki ryżu (ugotowane) 2 jaja (tylko żółtka) 1 szkl. mąki 1/3 szkl. cukru 1/4 szklanki mleka cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szkl. oleju 3 łyżki cukru pudru szczypta soli WYKONANIE Białka ubić. Żółtka wymieszać z cukrem i mlekiem, dodając mąkę i proszek, dołożyć ryż. Wszystkie składniki wymieszać, dodać ubite białka i delikatnie wymieszać. Smażyć na gorącym oleju. Posypać cukrem pudrem. | Anna Kowalczyk | piątek, 17 lipca 2009 09:18 | SKŁADNIKI MIĘSO GULASZOWE- 2 KG KURCZAK- 1 SZT UDZIEC Z INDYKA- 2 SZT GŁOWA WIEPRZOWA- 1/2 SZT BUŁKA CZERSTWA – 3 SZT JAJA - 8 SZT WŁOSZCZYZNA – 1 KG (60 DKG MARCHWII, PO 20 DKG PIETRUSZKI I SELERA) CEBULA – 4 SZT DUŻE MĄKA ZIEMNIACZANA – 2 ŁYŻKI WYWAR Z MIĘSA – OK. 1 LITRA PRZYPRAWY WG UZNANIA | |
|
|
<< pierwsza < poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 następna > ostatnia >>
|
Strona 5 z 8 |