Radzyń Podlaski - Nasze miasto z dobrej strony! Mamy 22 października 2019 imieniny: Halki, Filipa, Przybysława

Reklama

Rozkład jazdy autobusów Ogłoszenia Imprezy i wydarzenia Ceny paliw

Na skróty

Paprykowy indyk

inka   
piątek, 19 marca 2010 14:52

SKŁADNIKI:

0,5 kg filetów z indyka

2 średnie cebule

2 łyżki masła

2 łyżki koncentratu pomidorowego

1/2 szk. 30% śmietany

2 szk. wody

mąka pszenna

olej

1 łyżka papryki słodkiej

1/2 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego

1/2 łyżki soli morskiej

 

WYKONANIE:

Mięso pokroić w cienkie paski, obtoczyć w mące i usmażyć na gorącym oleju. Pokrojoną w drobną kostkę cebulę usmażyć na maśle. Do niej dodać usmażone mięso, wlać wodę, śmietanę, dodać koncentrat pomidorowy, przyprawy i dusić ok. 10 minut. Podać z ziemniakami lub bułką.

 

Zaloguj się, aby dodać komentarz. Nie masz jeszcze swojego konta? Zarejestruj się.