Komentarze
- W niedziele po kościele. Lekcja wdzięczności i pok...
Jest powiedzenie: "człowiek wart jest nie tyle ile ma dóbr materialnych czy tyle jak jest mocny lub ...
- niepokorny - Organika – wernisaż
Gdzie ta wystawa i do kiedy ?
- niepokorny - Przemówienie Burmistrza Jakuba Jakubowskiego z oka...
więc wracaj, gdzie twoje korzenie.
- zimny - Przemówienie Burmistrza Jakuba Jakubowskiego z oka...
Naprawdę?. Ulica Między Bogiem a Prawdą. Na tej ulicy jest siedziba Proboszcza i Prokuratora można w...
- pioter - Przemówienie Burmistrza Jakuba Jakubowskiego z oka...
Bywało. Dawno temu. Obecny burmistrz nie potrzebuje pomocy w napisaniu przemówienia. Dementuję stano...
- akotyla
Paprykowy indyk |
inka | |||
piątek, 19 marca 2010 14:52 | |||
SKŁADNIKI: 0,5 kg filetów z indyka 2 średnie cebule 2 łyżki masła 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1/2 szk. 30% śmietany 2 szk. wody mąka pszenna olej 1 łyżka papryki słodkiej 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego 1/2 łyżki soli morskiej
WYKONANIE: Mięso pokroić w cienkie paski, obtoczyć w mące i usmażyć na gorącym oleju. Pokrojoną w drobną kostkę cebulę usmażyć na maśle. Do niej dodać usmażone mięso, wlać wodę, śmietanę, dodać koncentrat pomidorowy, przyprawy i dusić ok. 10 minut. Podać z ziemniakami lub bułką.
|