
Komentarze
- Spacer po Radzyniu, jakiego nie znasz!
Swego czasu coś mówiono o podziemnych korytarzach wychodzących z pałacu. To jakaś bajka czy tajemnic...
- niepokorny - Fundusz szwajcarski: #6 Zielona Transformacja Radz...
Czas na modernizację stadionu miejskiego w Radzyniu Podlaskim!!! Zadaszoną główną trybunę wraz z szt...
- sportek - Świąteczne życzenia Burmistrza Jakuba Jakubowskieg...
Otrzeźwienie na szczęście przyszło po 9 latach rządów dawnego zespołu. Wesołych Świąt Radzyniacy!
- paznokieć - Świąteczne życzenia Burmistrza Jakuba Jakubowskieg...
Masz taki świąteczny odlot? To są prawdziwe życzenia uśmiechniętych. Ciesz się szybko swoim idolem d...
- zimny - Świąteczne życzenia Burmistrza Jakuba Jakubowskieg...
Nareszcie staje sie w mieście normalnie, brawo. bur=MISTRZ i tak trzymać. bardzo podoba mi się ten k...
- Bycy
Paprykowy indyk |
inka | |||
piątek, 19 marca 2010 14:52 | |||
SKŁADNIKI: 0,5 kg filetów z indyka 2 średnie cebule 2 łyżki masła 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1/2 szk. 30% śmietany 2 szk. wody mąka pszenna olej 1 łyżka papryki słodkiej 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego 1/2 łyżki soli morskiej
WYKONANIE: Mięso pokroić w cienkie paski, obtoczyć w mące i usmażyć na gorącym oleju. Pokrojoną w drobną kostkę cebulę usmażyć na maśle. Do niej dodać usmażone mięso, wlać wodę, śmietanę, dodać koncentrat pomidorowy, przyprawy i dusić ok. 10 minut. Podać z ziemniakami lub bułką.
|