
Komentarze
- Minister Tomasz Siemoniak odwiedzi Radzyń Podlaski
Cóż szkodzi obiecać, ciemny lud to kupi.
- Kamx - W Radzyniu Karol Nawrocki
i nie tylko w Europie (sic)
- kinga75 - W Radzyniu Karol Nawrocki
Kto by nie wygrał nadal wytyczne i ważne decyzjje będą zapadać poza granicami Polski. W Eurokołchozi...
- kinga75 - W Radzyniu Karol Nawrocki
Prawdopodobnie ulegasz ułudzie wykreowanej przez polskojęzyczne, aczkolwiek obce tabloidy. Każde zło...
- zimny - W Radzyniu Karol Nawrocki
Nie ma co sie dziwic ze starsi ludzie glosuja ciagle na Pis i Po dlatego w Polsce mamy co mamy...zlo...
- radzyniak26
Paprykowy indyk |
inka | |||
piątek, 19 marca 2010 14:52 | |||
SKŁADNIKI: 0,5 kg filetów z indyka 2 średnie cebule 2 łyżki masła 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1/2 szk. 30% śmietany 2 szk. wody mąka pszenna olej 1 łyżka papryki słodkiej 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego 1/2 łyżki soli morskiej
WYKONANIE: Mięso pokroić w cienkie paski, obtoczyć w mące i usmażyć na gorącym oleju. Pokrojoną w drobną kostkę cebulę usmażyć na maśle. Do niej dodać usmażone mięso, wlać wodę, śmietanę, dodać koncentrat pomidorowy, przyprawy i dusić ok. 10 minut. Podać z ziemniakami lub bułką.
|