
Komentarze
- Rusza przebudowa ul. Chmielowskiego
Dziękuję
- niepokorny - W radzyńskim parku będzie fontanna
A Eurokołchoz da kasę na to wszystko? Czy tylko z naszych podatków?
- kinga75 - Wniosek na park złożony
" money makes this world go round"!
- niepokorny - Wniosek na park złożony
A ja wiem, że radni oprócz zajmowania się rozwojem Miasta mają też po prostu jeszcze czas, energię i...
- Admin iledzisiaj.pl - Wniosek na park złożony
Czemu radni zamiast zająć sie rozwojem Miasta bawią sie w budzecie obywatelskim? I to z takim celem ...
- radzyniak95
Paprykowy indyk |
inka | |||
piątek, 19 marca 2010 14:52 | |||
SKŁADNIKI: 0,5 kg filetów z indyka 2 średnie cebule 2 łyżki masła 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1/2 szk. 30% śmietany 2 szk. wody mąka pszenna olej 1 łyżka papryki słodkiej 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego 1/2 łyżki soli morskiej
WYKONANIE: Mięso pokroić w cienkie paski, obtoczyć w mące i usmażyć na gorącym oleju. Pokrojoną w drobną kostkę cebulę usmażyć na maśle. Do niej dodać usmażone mięso, wlać wodę, śmietanę, dodać koncentrat pomidorowy, przyprawy i dusić ok. 10 minut. Podać z ziemniakami lub bułką.
|