Komentarze
- Dlaczego z ulicy Wyszyńskiego wykonawca „zrywał as...
Remonty ulic i związane z tym utrudnienia, a szczególnie tworzące się korku, uświadomiły nasnas że w...
- eSPe - Dlaczego z ulicy Wyszyńskiego wykonawca „zrywał as...
Proszę o zwrócenie uwagi na zdewastowany chodnik wzdłuż posesji nr 100 podczas rozbudowy budynku
- 1410 - Dlaczego z ulicy Wyszyńskiego wykonawca „zrywał as...
I tak jest codziennie. Ruletka albo totolotek. Nigdy nie wiadomo, która ulica, na którym odcinku i w...
- rogazzzo - Dlaczego z ulicy Wyszyńskiego wykonawca „zrywał as...
Przejeżdżając dzisiaj ulicam Radzynia zobaczyłem wściekłość kierowców. Ulica Warszawska nieprzejezdn...
- task55 - Wieczór z kulturą żydowską
pomagają w pokojowych kontaktach z narodem palestyńskim. Jak widać, niektórym to nie przeszkadza.
- zimny
Kokosowe szaszłyki |
Inka | |||
piątek, 11 grudnia 2009 14:38 | |||
1 ŁYŻKA PRZYPRAWA DO ZUP 2 FILETY Z KURCZAKA (400 G) 3 ŁYŻKI KECZUPU 2 ŁYŻKI OLEJU 1 ŁYŻKA SOKU Z CYTRYNY 1 ŁYŻKA MIODU 1 ŁYŻKA WIÓRKÓW KOKOSOWYCH SÓL, PIEPRZ
Filety pokroić wzdłuż w cienkie paski, delikatnie oprószyć solą i pieprzem. Keczup połączyć z olejem, sokiem z cytryny i miodem. Paski mięsa włożyć do marynaty na około 3 godziny, następnie nadziewać dekoracyjnie na patyki. Smażyć przez około 10 minut, smarując marynatą. Przed końcem pieczenia posypać wiórkami kokosowymi. Podawać z sosem majonezowym. Przepis na 4 porcje. Wartość energetyczna: 1 porcja ok. 199 kcal
|