Radzyń Podlaski - Nasze miasto z dobrej strony! Mamy 22 października 2019 imieniny: Halki, Filipa, Przybysława

Reklama

Rozkład jazdy autobusów Ogłoszenia Imprezy i wydarzenia Ceny paliw

Na skróty

Kokosowe szaszłyki

Inka   
piątek, 11 grudnia 2009 14:38

1 ŁYŻKA PRZYPRAWA DO ZUP

2 FILETY Z KURCZAKA (400 G)

3 ŁYŻKI KECZUPU

2 ŁYŻKI OLEJU

1 ŁYŻKA SOKU Z CYTRYNY

1 ŁYŻKA MIODU

1 ŁYŻKA WIÓRKÓW KOKOSOWYCH

SÓL, PIEPRZ

 

Filety pokroić wzdłuż w cienkie paski, delikatnie oprószyć solą i pieprzem. Keczup połączyć z olejem, sokiem z cytryny i miodem. Paski mięsa włożyć do marynaty na około 3 godziny, następnie nadziewać dekoracyjnie na patyki. Smażyć przez około 10 minut, smarując marynatą. Przed końcem pieczenia posypać wiórkami kokosowymi. Podawać z sosem majonezowym.

Przepis na 4 porcje. Wartość energetyczna: 1 porcja ok. 199 kcal

 

Zaloguj się, aby dodać komentarz. Nie masz jeszcze swojego konta? Zarejestruj się.