Komentarze
- Od 2 stycznia pojedziemy PKS-em na pociąg!
znoszą ofiary dziękczynne
- zimny - Od 2 stycznia pojedziemy PKS-em na pociąg!
mam rozumiec że mieszkańcy radzynia w związku z projektem uruchomienia komunikacj podmiejskiej do pk...
- winiek8 - Za nami Radzyński Jarmark Bożonarodzeniowy połączo...
Świąteczny to czas ... Wigilii to czas ... Tyle było przygotowań do Świąt Bożego Narodzenia Były rek...
- Mar Pol - Od 2 stycznia pojedziemy PKS-em na pociąg!
Pierwszy autobus to jeździł od stacji przez Białkę, miasto do Zabiela/mleczarni (część kursów kończy...
- keiichi - Od 2 stycznia pojedziemy PKS-em na pociąg!
za złego PRL było dwa autobusy podmiejskie , pierwszy mniej więcej co godzinę jeździł od stacji PKP ...
- komentator
Kokosowe szaszłyki |
Inka | |||
piątek, 11 grudnia 2009 14:38 | |||
1 ŁYŻKA PRZYPRAWA DO ZUP 2 FILETY Z KURCZAKA (400 G) 3 ŁYŻKI KECZUPU 2 ŁYŻKI OLEJU 1 ŁYŻKA SOKU Z CYTRYNY 1 ŁYŻKA MIODU 1 ŁYŻKA WIÓRKÓW KOKOSOWYCH SÓL, PIEPRZ
Filety pokroić wzdłuż w cienkie paski, delikatnie oprószyć solą i pieprzem. Keczup połączyć z olejem, sokiem z cytryny i miodem. Paski mięsa włożyć do marynaty na około 3 godziny, następnie nadziewać dekoracyjnie na patyki. Smażyć przez około 10 minut, smarując marynatą. Przed końcem pieczenia posypać wiórkami kokosowymi. Podawać z sosem majonezowym. Przepis na 4 porcje. Wartość energetyczna: 1 porcja ok. 199 kcal
|