
Komentarze
- Rozmowy przy stole z „Ranczem” w tle!
Najwyższy czas przełknąć gorycz porażki. Nie maż się już.
- Che - Rozmowy przy stole z „Ranczem” w tle!
Ciekawe ile kosztowała ta impreza? Trzeba będzie w tej sprawie złożyć wniosek od dostęp do informacj...
- malina1986 - Pałac Potockich w finale ogólnopolskiego konkursu!...
Korzystając, nie wiem dlaczego podpowiedzi zmieniły ortografię
- eSPe - Pałac Potockich w finale ogólnopolskiego konkursu!...
Uważam że ciekawym pomysłem podczas modernizacji i adaptacji pewnych sal w pałacu, byłoby wykozystan...
- eSPe - Niemczuk Honorowym Obywatelem Radzynia
Gdy mnie ktoś pyta, skąd pochodzę - odpowiadam, że Z Radzynia Podlaskiego i dodaję - to niedaleko Wi...
- akotyla
Pasztet |
Anna Kowalczyk | |||
piątek, 17 lipca 2009 09:18 | |||
SKŁADNIKI
MIĘSO GULASZOWE- 2 KG KURCZAK- 1 SZT UDZIEC Z INDYKA- 2 SZT GŁOWA WIEPRZOWA- 1/2 SZT BUŁKA CZERSTWA – 3 SZT JAJA - 8 SZT WŁOSZCZYZNA – 1 KG (60 DKG MARCHWII, PO 20 DKG PIETRUSZKI I SELERA) CEBULA – 4 SZT DUŻE MĄKA ZIEMNIACZANA – 2 ŁYŻKI WYWAR Z MIĘSA – OK. 1 LITRA PRZYPRAWY WG UZNANIA WYKONANIE
Mięsa i warzywa ugotować do miękkości, zimne zemleć 3 razy przez maszynkę na sitku o drobnych oczkach. Do 3 mielenia dodać zrumienioną cebulę i namoczoną odciśniętą bułkę. Zmielone mięso połączyć z żółtkami, wywarem, mąką i przyprawami. Na koniec dodać ubitą pianę z białek. przekładać do wytłuszczonych i wysypanych bułką tartą forem keksowych i piec ok. 2 godz w temp 190 st. C.
|