
Komentarze
- Minister Tomasz Siemoniak odwiedzi Radzyń Podlaski
Cóż szkodzi obiecać, ciemny lud to kupi.
- Kamx - W Radzyniu Karol Nawrocki
i nie tylko w Europie (sic)
- kinga75 - W Radzyniu Karol Nawrocki
Kto by nie wygrał nadal wytyczne i ważne decyzjje będą zapadać poza granicami Polski. W Eurokołchozi...
- kinga75 - W Radzyniu Karol Nawrocki
Prawdopodobnie ulegasz ułudzie wykreowanej przez polskojęzyczne, aczkolwiek obce tabloidy. Każde zło...
- zimny - W Radzyniu Karol Nawrocki
Nie ma co sie dziwic ze starsi ludzie glosuja ciagle na Pis i Po dlatego w Polsce mamy co mamy...zlo...
- radzyniak26
Pasztet |
Anna Kowalczyk | |||
piątek, 17 lipca 2009 09:18 | |||
SKŁADNIKI
MIĘSO GULASZOWE- 2 KG KURCZAK- 1 SZT UDZIEC Z INDYKA- 2 SZT GŁOWA WIEPRZOWA- 1/2 SZT BUŁKA CZERSTWA – 3 SZT JAJA - 8 SZT WŁOSZCZYZNA – 1 KG (60 DKG MARCHWII, PO 20 DKG PIETRUSZKI I SELERA) CEBULA – 4 SZT DUŻE MĄKA ZIEMNIACZANA – 2 ŁYŻKI WYWAR Z MIĘSA – OK. 1 LITRA PRZYPRAWY WG UZNANIA WYKONANIE
Mięsa i warzywa ugotować do miękkości, zimne zemleć 3 razy przez maszynkę na sitku o drobnych oczkach. Do 3 mielenia dodać zrumienioną cebulę i namoczoną odciśniętą bułkę. Zmielone mięso połączyć z żółtkami, wywarem, mąką i przyprawami. Na koniec dodać ubitą pianę z białek. przekładać do wytłuszczonych i wysypanych bułką tartą forem keksowych i piec ok. 2 godz w temp 190 st. C.
|