
Komentarze
- Obchody Narodowego Święta Niepodległości 2025
Dzięki, Mar Pol Szczęść Boże
- zimny - Obchody Narodowego Święta Niepodległości 2025
Polsko - Ojczyzno moja … Urzekła mnie Twoja historia, Polsko - Ojczyzno moja, Ojczyzno kochana Urzek...
- Mar Pol - Ponad 3,5 mln zł z Funduszy Europejskich dla Radzy...
money makes this world go round money makes that people smile money makes some people fight money ma...
- niepokorny - Pracuj w UM
Burmiś nie podał ile kasy daje?
- panter - Ponad 3,5 mln zł z Funduszy Europejskich dla Radzy...
Czas na modernizację stadionu miejskiego w Radzyniu Podlaskim. Zadaszoną główną trybunę wraz z sztuc...
- sportek
Pasztet |
| Anna Kowalczyk | |||
| piątek, 17 lipca 2009 09:18 | |||
SKŁADNIKI
MIĘSO GULASZOWE- 2 KG KURCZAK- 1 SZT UDZIEC Z INDYKA- 2 SZT GŁOWA WIEPRZOWA- 1/2 SZT BUŁKA CZERSTWA – 3 SZT JAJA - 8 SZT WŁOSZCZYZNA – 1 KG (60 DKG MARCHWII, PO 20 DKG PIETRUSZKI I SELERA) CEBULA – 4 SZT DUŻE MĄKA ZIEMNIACZANA – 2 ŁYŻKI WYWAR Z MIĘSA – OK. 1 LITRA PRZYPRAWY WG UZNANIA WYKONANIE
Mięsa i warzywa ugotować do miękkości, zimne zemleć 3 razy przez maszynkę na sitku o drobnych oczkach. Do 3 mielenia dodać zrumienioną cebulę i namoczoną odciśniętą bułkę. Zmielone mięso połączyć z żółtkami, wywarem, mąką i przyprawami. Na koniec dodać ubitą pianę z białek. przekładać do wytłuszczonych i wysypanych bułką tartą forem keksowych i piec ok. 2 godz w temp 190 st. C.
|

