Komentarze
- Od 2 stycznia pojedziemy PKS-em na pociąg!
znoszą ofiary dziękczynne
- zimny - Od 2 stycznia pojedziemy PKS-em na pociąg!
mam rozumiec że mieszkańcy radzynia w związku z projektem uruchomienia komunikacj podmiejskiej do pk...
- winiek8 - Za nami Radzyński Jarmark Bożonarodzeniowy połączo...
Świąteczny to czas ... Wigilii to czas ... Tyle było przygotowań do Świąt Bożego Narodzenia Były rek...
- Mar Pol - Od 2 stycznia pojedziemy PKS-em na pociąg!
Pierwszy autobus to jeździł od stacji przez Białkę, miasto do Zabiela/mleczarni (część kursów kończy...
- keiichi - Od 2 stycznia pojedziemy PKS-em na pociąg!
za złego PRL było dwa autobusy podmiejskie , pierwszy mniej więcej co godzinę jeździł od stacji PKP ...
- komentator
Pasztet |
Anna Kowalczyk | |||
piątek, 17 lipca 2009 09:18 | |||
SKŁADNIKI
MIĘSO GULASZOWE- 2 KG KURCZAK- 1 SZT UDZIEC Z INDYKA- 2 SZT GŁOWA WIEPRZOWA- 1/2 SZT BUŁKA CZERSTWA – 3 SZT JAJA - 8 SZT WŁOSZCZYZNA – 1 KG (60 DKG MARCHWII, PO 20 DKG PIETRUSZKI I SELERA) CEBULA – 4 SZT DUŻE MĄKA ZIEMNIACZANA – 2 ŁYŻKI WYWAR Z MIĘSA – OK. 1 LITRA PRZYPRAWY WG UZNANIA WYKONANIE
Mięsa i warzywa ugotować do miękkości, zimne zemleć 3 razy przez maszynkę na sitku o drobnych oczkach. Do 3 mielenia dodać zrumienioną cebulę i namoczoną odciśniętą bułkę. Zmielone mięso połączyć z żółtkami, wywarem, mąką i przyprawami. Na koniec dodać ubitą pianę z białek. przekładać do wytłuszczonych i wysypanych bułką tartą forem keksowych i piec ok. 2 godz w temp 190 st. C.
|