Radzyń Podlaski - Nasze miasto z dobrej strony! Mamy 26 grudnia 2024 imieniny: Dionizy, Szczepan

Reklama

Pasztet

Anna Kowalczyk   
piątek, 17 lipca 2009 09:18

SKŁADNIKI

 

MIĘSO GULASZOWE- 2 KG

KURCZAK- 1 SZT

UDZIEC Z INDYKA- 2 SZT

GŁOWA WIEPRZOWA- 1/2 SZT

BUŁKA CZERSTWA – 3 SZT

JAJA - 8 SZT

WŁOSZCZYZNA – 1 KG (60 DKG MARCHWII, PO 20 DKG PIETRUSZKI I SELERA)

CEBULA – 4 SZT DUŻE

MĄKA ZIEMNIACZANA – 2 ŁYŻKI

WYWAR Z MIĘSA – OK. 1 LITRA

PRZYPRAWY WG UZNANIA


WYKONANIE

 

Mięsa i warzywa ugotować do miękkości, zimne zemleć 3 razy przez maszynkę na sitku o drobnych oczkach. Do 3 mielenia dodać zrumienioną cebulę i namoczoną odciśniętą bułkę. Zmielone mięso połączyć z żółtkami, wywarem, mąką i przyprawami. Na koniec dodać ubitą pianę z białek. przekładać do wytłuszczonych i wysypanych bułką tartą forem keksowych i piec ok. 2 godz w temp 190 st. C.

 

 

 

 

Zaloguj się, aby dodać komentarz. Nie masz jeszcze swojego konta? Zarejestruj się.