
Komentarze
- Rozmowy przy stole z „Ranczem” w tle!
Najwyższy czas przełknąć gorycz porażki. Nie maż się już.
- Che - Rozmowy przy stole z „Ranczem” w tle!
Ciekawe ile kosztowała ta impreza? Trzeba będzie w tej sprawie złożyć wniosek od dostęp do informacj...
- malina1986 - Pałac Potockich w finale ogólnopolskiego konkursu!...
Korzystając, nie wiem dlaczego podpowiedzi zmieniły ortografię
- eSPe - Pałac Potockich w finale ogólnopolskiego konkursu!...
Uważam że ciekawym pomysłem podczas modernizacji i adaptacji pewnych sal w pałacu, byłoby wykozystan...
- eSPe - Niemczuk Honorowym Obywatelem Radzynia
Gdy mnie ktoś pyta, skąd pochodzę - odpowiadam, że Z Radzynia Podlaskiego i dodaję - to niedaleko Wi...
- akotyla
Wieprzowina pieczona |
inka | |||
piątek, 02 kwietnia 2010 01:19 | |||
SKŁADNIKI: 1,5 - 2 kg wieprzowiny bez kości (łopatka, szynka, karkówka) 1 łyżka smalcu 1 łyżka masła, 2 duże cebule sól Marynata 0,5 szklanki octu winnego 0,5 szklanki białego wytrawnego wina otarta skórka i sok z połówki cytryny 0,5 łyżeczki cukru 10 ziarenek pieprzu 10 ziarenek ziela angielskiego listek laurowy 3-4 goździki Sos 2 łyżki marmolady śliwkowej, 1 łyżka tłuszczu, 1 łyżka mąki, 1 szklanka bulionu
WYKONANIE:
|