
Komentarze
- Spacer po Radzyniu, jakiego nie znasz!
Swego czasu coś mówiono o podziemnych korytarzach wychodzących z pałacu. To jakaś bajka czy tajemnic...
- niepokorny - Fundusz szwajcarski: #6 Zielona Transformacja Radz...
Czas na modernizację stadionu miejskiego w Radzyniu Podlaskim!!! Zadaszoną główną trybunę wraz z szt...
- sportek - Świąteczne życzenia Burmistrza Jakuba Jakubowskieg...
Otrzeźwienie na szczęście przyszło po 9 latach rządów dawnego zespołu. Wesołych Świąt Radzyniacy!
- paznokieć - Świąteczne życzenia Burmistrza Jakuba Jakubowskieg...
Masz taki świąteczny odlot? To są prawdziwe życzenia uśmiechniętych. Ciesz się szybko swoim idolem d...
- zimny - Świąteczne życzenia Burmistrza Jakuba Jakubowskieg...
Nareszcie staje sie w mieście normalnie, brawo. bur=MISTRZ i tak trzymać. bardzo podoba mi się ten k...
- Bycy
Wieprzowina pieczona |
inka | |||
piątek, 02 kwietnia 2010 01:19 | |||
SKŁADNIKI: 1,5 - 2 kg wieprzowiny bez kości (łopatka, szynka, karkówka) 1 łyżka smalcu 1 łyżka masła, 2 duże cebule sól Marynata 0,5 szklanki octu winnego 0,5 szklanki białego wytrawnego wina otarta skórka i sok z połówki cytryny 0,5 łyżeczki cukru 10 ziarenek pieprzu 10 ziarenek ziela angielskiego listek laurowy 3-4 goździki Sos 2 łyżki marmolady śliwkowej, 1 łyżka tłuszczu, 1 łyżka mąki, 1 szklanka bulionu
WYKONANIE:
|