
Komentarze
- Spacer po Radzyniu, jakiego nie znasz!
Swego czasu coś mówiono o podziemnych korytarzach wychodzących z pałacu. To jakaś bajka czy tajemnic...
- niepokorny - Fundusz szwajcarski: #6 Zielona Transformacja Radz...
Czas na modernizację stadionu miejskiego w Radzyniu Podlaskim!!! Zadaszoną główną trybunę wraz z szt...
- sportek - Świąteczne życzenia Burmistrza Jakuba Jakubowskieg...
Otrzeźwienie na szczęście przyszło po 9 latach rządów dawnego zespołu. Wesołych Świąt Radzyniacy!
- paznokieć - Świąteczne życzenia Burmistrza Jakuba Jakubowskieg...
Masz taki świąteczny odlot? To są prawdziwe życzenia uśmiechniętych. Ciesz się szybko swoim idolem d...
- zimny - Świąteczne życzenia Burmistrza Jakuba Jakubowskieg...
Nareszcie staje sie w mieście normalnie, brawo. bur=MISTRZ i tak trzymać. bardzo podoba mi się ten k...
- Bycy
Kurczak z ananasem |
Anna Kowalczyk | |||
środa, 30 marca 2011 12:38 | |||
Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka przyprawa do kurczaka 4 plastry ananasa 4 plastry żółtego sera 1 szkl soku z ananasa 100 ml białego wytrawnego wina olej Wykonanie: filet z kurczaka dzielimy na 4 porcje, dokładnie oprószamy przyprawą i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto- brązowy kolor. Następnie usmażone mięso podlewamy sokiem z ananasa, na każdą porcje mięsa układamy plaster ananasa i dusimy pod przykryciem ok 15 min. Gdy sok z ananasa zredukował nam się do połowy, dolewamy wino i jeszcze chwilkę podgrzewamy potrawę. Gdy sos ma barwę bursztynową wyłączamy dopływ ciepła, na porcję kurczaka z ananasem układamy plaster żółtego sera i przykrywamy potrawę pokrywką do momentu aż ser się nie zacznie rozpuszczać. Potrawę podajemy z ryżem i sezonową surówką. Smacznego:)
|