
Komentarze
- Nasz wniosek do Funduszy Szwajcarskich przeszedł o...
Tu nikt nie napisał, że dostaliśmy pieniądze, tylko, że przeszliśmy w zasadzie wszystkie etapy, a ni...
- Admin iledzisiaj.pl - Nasz wniosek do Funduszy Szwajcarskich przeszedł o...
Wolałbym póki co zachować powściągliwość w odtrąbieniu ogromnego sukcesu. Szczególnie po przeczytani...
- zjp - Jazz u Potockich: Muzyka filmowa Jerzego „Dudusia”...
A po polsku to co to ten outsourcing?
- niepokorny - Nasz wniosek do Funduszy Szwajcarskich przeszedł o...
Ani nie przedstawiono szczegółowego planu wydatków z tego projektu, ani przede wszystkim nie przekon...
- zimny - Nasz wniosek do Funduszy Szwajcarskich przeszedł o...
Czyli nie ma się co cieszyć Bo mogą odrrzucić Z innych powodów
- niepokorny
Kurczak z ananasem |
Anna Kowalczyk | |||
środa, 30 marca 2011 12:38 | |||
Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka przyprawa do kurczaka 4 plastry ananasa 4 plastry żółtego sera 1 szkl soku z ananasa 100 ml białego wytrawnego wina olej Wykonanie: filet z kurczaka dzielimy na 4 porcje, dokładnie oprószamy przyprawą i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto- brązowy kolor. Następnie usmażone mięso podlewamy sokiem z ananasa, na każdą porcje mięsa układamy plaster ananasa i dusimy pod przykryciem ok 15 min. Gdy sok z ananasa zredukował nam się do połowy, dolewamy wino i jeszcze chwilkę podgrzewamy potrawę. Gdy sos ma barwę bursztynową wyłączamy dopływ ciepła, na porcję kurczaka z ananasem układamy plaster żółtego sera i przykrywamy potrawę pokrywką do momentu aż ser się nie zacznie rozpuszczać. Potrawę podajemy z ryżem i sezonową surówką. Smacznego:)
|