
Komentarze
- Rozmowy przy stole z „Ranczem” w tle!
Najwyższy czas przełknąć gorycz porażki. Nie maż się już.
- Che - Rozmowy przy stole z „Ranczem” w tle!
Ciekawe ile kosztowała ta impreza? Trzeba będzie w tej sprawie złożyć wniosek od dostęp do informacj...
- malina1986 - Pałac Potockich w finale ogólnopolskiego konkursu!...
Korzystając, nie wiem dlaczego podpowiedzi zmieniły ortografię
- eSPe - Pałac Potockich w finale ogólnopolskiego konkursu!...
Uważam że ciekawym pomysłem podczas modernizacji i adaptacji pewnych sal w pałacu, byłoby wykozystan...
- eSPe - Niemczuk Honorowym Obywatelem Radzynia
Gdy mnie ktoś pyta, skąd pochodzę - odpowiadam, że Z Radzynia Podlaskiego i dodaję - to niedaleko Wi...
- akotyla
Racuchy ryżowe |
Inka | |||
piątek, 07 sierpnia 2009 14:00 | |||
SKŁADNIKI 2 woreczki ryżu (ugotowane) 2 jaja (tylko żółtka) 1 szkl. mąki 1/3 szkl. cukru 1/4 szklanki mleka cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szkl. oleju 3 łyżki cukru pudru szczypta soli
WYKONANIE Białka ubić. Żółtka wymieszać z cukrem i mlekiem, dodając mąkę i proszek, dołożyć ryż. Wszystkie składniki wymieszać, dodać ubite białka i delikatnie wymieszać. Smażyć na gorącym oleju. Posypać cukrem pudrem.
|