Radzyń Podlaski - Nasze miasto z dobrej strony! Mamy 22 grudnia 2024 imieniny: Franciszka, Bożena, Zenon

Reklama

Rosół z mięsnymi kluseczkami

Inka   
piątek, 11 grudnia 2009 14:31

ROSÓŁ

2 KOSTKI ROSOŁU KRÓLEWSKIEGO WINIARY
JARZYNKA PRZYPRAWA DO ZUP
KAWAŁEK MARCHEWKI
KAWAŁEK PORA
2 ŁODYGI SELERA NACIOWEGO

Rosół przygotować wg przepisu na opakowaniu. Warzywa pokroić w cieniutkie paseczki, dodać do rosołu. Kluseczki formować łyżką do rosołu i gotować około 10 minut. Doprawić Przyprawą do zup.

KLUSECZKI

 

1 FILET Z KURCZAKA
1 JAJKO
3 ŁYŻKI ŚMIETANY 30%
2 ŁYŻKI POSIEKANEJ NATKI PIETRUSZKI
SÓL, PIEPRZ

Filet zmielić, dodać jajko i śmietanę, zmiksować. Doprawić Jarzynką i pieprzem.

Przepis na 4 porcje. Wartość energetyczna: 1 porcja ok. 108 kcal

 

Zaloguj się, aby dodać komentarz. Nie masz jeszcze swojego konta? Zarejestruj się.