
Komentarze
- Spotkania z Historią u Potockich
Dziękuję Bogu że jeszcze mówimy i myślimy tak jak nauczyli nas nasi ojcowie i dziadowie zgodnie z tr...
- niepokorny - Strategia Rozwoju Miasta
Czas na modernizację stadionu miejskiego w Radzyniu Podlaskim!!! Zadaszoną główną trybunę wraz z szt...
- tofik - Strategia Rozwoju Miasta
Czy w tym mieście, od czasów wyboru nowych władz, cokolwiek się odbywa oprócz konsultacji i zaimplem...
- zimny - W Radzyniu powstaną mieszkania treningowe
A mieszkań na wynajem w ramach SIM możemy się spodziewać?
- empa - W Radzyniu powstaną mieszkania treningowe
To teraz tak się to nazywa? Oby tam zaraz nie wylądowali inżyniery.
- Radzyniak79
Ryba z curry |
inka | |||
piątek, 19 marca 2010 14:42 | |||
SKŁADNIKI: 45dkg filetów rybnych (mintaj) 2 białka 3 łyżki mąki kukurydzianej 4 łyżeczki białego wina 1 duża cebula 1 puszka ananasów 1 puszka cząstek mandarynek 1/2 cytryny na sok 1 łyżeczka curry olej do smażenia ryby, cukier, sól, pieprz czarny mielony do smaku
WYKONANIE:
Rybę pokroić na kawałki ok. 5 cm. Białka wymieszać z 2 łyżeczkami mąki, winem, dodać szczyptę soli i pieprzu. Do powstałego ciasta włożyć rybę. Rybę usmażyć na gorącym oleju. Przełożyć do garnka. Na patelni usmażyć grube plastry cebuli przez 1-2 minuty. Posypać curry i smażyć jeszcze ok. 1-2 minuty. Do smażonej cebuli wlać 1/2 szk. soku z ananasa i tyle samo soku z mandarynek i doprowadzić do wrzenia. 1 łyżkę maki wymieszać z sokiem z cytryny i rozprowadzić z wrzącym płynem. Powstałą mieszaniną zagęścić płyn na patelni. Dodać 3 łyżki pokrojonych w kostkę ananasów. Doprawić solą i cukrem do smaku. Dodać do usmażonej ryby i gotować ok. 2 minuty. Na samym końcu dodać 3 łyżki mandarynek. Podawać z ryżem lub makaronem. UWAGA! Ryby można zastąpić kurczakiem.
|