Komentarze
- XIV Sesja Rady Miasta Radzyń Podlaski 24.01.2025: ...
Proszę o przywrócenie chodnika wzdłuż posesji nr100 na ul Warszawskiej do stanu z przed rozbudowy w/...
- 1410 - XIV Sesja Rady Miasta Radzyń Podlaski 24.01.2025: ...
A podatek od nieruchomości ( w tym garaży)też w 2025r. pozostanie kwotowo niezmieniony? Woda i ściek...
- ardor - Mamy rekord, jakiego nie było!
moje pytania. Kwota zebrana, zero kosztów zbiórki. A za energię w Oranżerii ja płaciłem w podatkach,...
- zimny - Informacja dla Mieszkańców dotycząca aktualizacji ...
Chciałbym się zapytać, czy mieszkańcy,miasto, partycypuje w zyskach ze sprzedaży posegregowanego pla...
- eSPe - Mamy rekord, jakiego nie było!
a tak pomyśleć ile to by było gdyby "zimny" nie zadał sobie pytań a kinga75 nie odkryła tego co odkr...
- yzzum
Ryba z curry |
inka | |||
piątek, 19 marca 2010 13:42 | |||
SKŁADNIKI: 45dkg filetów rybnych (mintaj) 2 białka 3 łyżki mąki kukurydzianej 4 łyżeczki białego wina 1 duża cebula 1 puszka ananasów 1 puszka cząstek mandarynek 1/2 cytryny na sok 1 łyżeczka curry olej do smażenia ryby, cukier, sól, pieprz czarny mielony do smaku
WYKONANIE:
Rybę pokroić na kawałki ok. 5 cm. Białka wymieszać z 2 łyżeczkami mąki, winem, dodać szczyptę soli i pieprzu. Do powstałego ciasta włożyć rybę. Rybę usmażyć na gorącym oleju. Przełożyć do garnka. Na patelni usmażyć grube plastry cebuli przez 1-2 minuty. Posypać curry i smażyć jeszcze ok. 1-2 minuty. Do smażonej cebuli wlać 1/2 szk. soku z ananasa i tyle samo soku z mandarynek i doprowadzić do wrzenia. 1 łyżkę maki wymieszać z sokiem z cytryny i rozprowadzić z wrzącym płynem. Powstałą mieszaniną zagęścić płyn na patelni. Dodać 3 łyżki pokrojonych w kostkę ananasów. Doprawić solą i cukrem do smaku. Dodać do usmażonej ryby i gotować ok. 2 minuty. Na samym końcu dodać 3 łyżki mandarynek. Podawać z ryżem lub makaronem. UWAGA! Ryby można zastąpić kurczakiem.
|