
Komentarze
- Fundusz szwajcarski: #1 Odporność na czas kryzysu
Ciesz się ciesz ale ùśmiechnięci zgotowali nam Łubiankę w Warszawie ?
- waluś - Kolejne pieniądze dla biblioteki
To może teraz wróci "Książniczka" na swoje miejsce tj Warszawska naprzeciw Starostwa
- empa - Fundusz szwajcarski: #1 Odporność na czas kryzysu
Dzięki Bogu ,ze odsunęliście Rembka od władzy Radzyn byłby dalej zaściankiem a tak widzę ,ze coś now...
- Sunny - Dni Przyjaźni Polsko-Węgierskiej w Radzyniu!
Moim zdaniem agregat na przyczepce jest bardziej EKO ,a jakie to Jewropejskie ? :):):)
- waluś - Elektryczne busy dla Radzynia o krok bliżej!
Mobilna stacja ładowania? Czyli agregat prądotwórczy na przyczepce?
- panter
Karp w mszalnym winie |
Małgorzata Tokarska | |||
sobota, 22 grudnia 2012 18:21 | |||
Składniki:
Sposób przyrządzania:
Filet posól, skrop octem winnym wymieszanym z winem (1 kieliszek) i odstaw na pół godziny. Chrzan odsącz. Roztop większą część masła na patelni. Wyłóż filety i posyp je chrzanem. Wymieszaj bulion z drugim kieliszkiem wina i podlej rybę. Duś przez kwadrans. Część wywaru zmieszaj ze śmietaną wymieszaną z mąką. Tą mieszanką polej rybę. Resztę masła połóż na rybie i duś jeszcze dziesięć minut. Podawaj na zimno lub na ciepło.
Przepis przygotowała Małgorzata Tokarska - nauczyciel gastronomii w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Radzyniu Podlaskim
|