
Komentarze
- Rozmowy przy stole z „Ranczem” w tle!
Ciekawe ile kosztowała ta impreza? Trzeba będzie w tej sprawie złożyć wniosek od dostęp do informacj...
- malina1986 - Pałac Potockich w finale ogólnopolskiego konkursu!...
Korzystając, nie wiem dlaczego podpowiedzi zmieniły ortografię
- eSPe - Pałac Potockich w finale ogólnopolskiego konkursu!...
Uważam że ciekawym pomysłem podczas modernizacji i adaptacji pewnych sal w pałacu, byłoby wykozystan...
- eSPe - Niemczuk Honorowym Obywatelem Radzynia
Gdy mnie ktoś pyta, skąd pochodzę - odpowiadam, że Z Radzynia Podlaskiego i dodaję - to niedaleko Wi...
- akotyla - Spotkania z historią u Potockich 2025
rozumiem że ja za to zapłaciłem w podatku?
- winiek
Karp w mszalnym winie |
Małgorzata Tokarska | |||
sobota, 22 grudnia 2012 19:21 | |||
Składniki:
Sposób przyrządzania:
Filet posól, skrop octem winnym wymieszanym z winem (1 kieliszek) i odstaw na pół godziny. Chrzan odsącz. Roztop większą część masła na patelni. Wyłóż filety i posyp je chrzanem. Wymieszaj bulion z drugim kieliszkiem wina i podlej rybę. Duś przez kwadrans. Część wywaru zmieszaj ze śmietaną wymieszaną z mąką. Tą mieszanką polej rybę. Resztę masła połóż na rybie i duś jeszcze dziesięć minut. Podawaj na zimno lub na ciepło.
Przepis przygotowała Małgorzata Tokarska - nauczyciel gastronomii w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Radzyniu Podlaskim
|