
Komentarze
- Zielony balkon – Twoja oaza w mieście!
https://radzyn.24wspolnota.pl/informacje-radzynskie/spotkanie-z-izraelskimi-nauczycielami-burmistrz-...
- pioter - Odszkodowania za grunty pod drogi
Jeśli to prawda z tym zerwaniem umowy to tylko przykład, że historia lubi się powtarzać. Pamiętasz s...
- Che - Odszkodowania za grunty pod drogi
Bardzo po cichu zlikwidowali się ulgę na wykup mieszkań komunalnych, była ulga 70% gdzie ludzie mogl...
- Kamx - Odszkodowania za grunty pod drogi
Słabej baletnicy wszystko przeszkadza, szukałem w internecie informacji o firmie Zeltech która remon...
- Kamx - Odszkodowania za grunty pod drogi
Jeśli potrafią zdążyć przed ostatnim dniem na złożenie wniosku i do tego ten dzień obliczą bezbłędni...
- Che
Karp w mszalnym winie |
Małgorzata Tokarska | |||
sobota, 22 grudnia 2012 19:21 | |||
Składniki:
Sposób przyrządzania:
Filet posól, skrop octem winnym wymieszanym z winem (1 kieliszek) i odstaw na pół godziny. Chrzan odsącz. Roztop większą część masła na patelni. Wyłóż filety i posyp je chrzanem. Wymieszaj bulion z drugim kieliszkiem wina i podlej rybę. Duś przez kwadrans. Część wywaru zmieszaj ze śmietaną wymieszaną z mąką. Tą mieszanką polej rybę. Resztę masła połóż na rybie i duś jeszcze dziesięć minut. Podawaj na zimno lub na ciepło.
Przepis przygotowała Małgorzata Tokarska - nauczyciel gastronomii w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Radzyniu Podlaskim
|