Komentarze
- Wieczór z kulturą żydowską
pomagają w pokojowych kontaktach z narodem palestyńskim. Jak widać, niektórym to nie przeszkadza.
- zimny - Co to znaczy zniszczyć drzewo?
Poprzednicy pozostawili swoich na czatach.
- eSPe - Co to znaczy zniszczyć drzewo?
Związki zawodowe w Urzędzie Miasta, co Wy tam szanowni gospodarze robicie że pracownicy muszą związk...
- LomoZ - Co to znaczy zniszczyć drzewo?
Takie tam tłumaczenie się z chęci bycia medialnym w TVN. Żałosne
- LomoZ - Dlaczego z ulicy Wyszyńskiego wykonawca „zrywał as...
no właśnie masz rację. pościemiać to można dzień dwa ale nie kilka miesięcy. z normalnej pracy to ju...
- agagr
Karp w mszalnym winie |
Małgorzata Tokarska | |||
sobota, 22 grudnia 2012 19:21 | |||
Składniki:
Sposób przyrządzania:
Filet posól, skrop octem winnym wymieszanym z winem (1 kieliszek) i odstaw na pół godziny. Chrzan odsącz. Roztop większą część masła na patelni. Wyłóż filety i posyp je chrzanem. Wymieszaj bulion z drugim kieliszkiem wina i podlej rybę. Duś przez kwadrans. Część wywaru zmieszaj ze śmietaną wymieszaną z mąką. Tą mieszanką polej rybę. Resztę masła połóż na rybie i duś jeszcze dziesięć minut. Podawaj na zimno lub na ciepło.
Przepis przygotowała Małgorzata Tokarska - nauczyciel gastronomii w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Radzyniu Podlaskim
|