
Komentarze
- Rusza przebudowa ul. Chmielowskiego
Do Iranu demokracja wkracza a raczej płynie. Zanim przypłynie to jest możliwa opcja jednej salwy. Do...
- pioter - Rusza przebudowa ul. Chmielowskiego
obecnej ekipy. Bo poza tym to tylko tzw. "bicie piany". Czy mi się wydaje, czy jakieś święto szykowa...
- zimny - Wesprzyj zbiórkę na sztandar szkoły!
Zbiórka na sztandar szkoły ale ukraińskie flagi na szkołach i urzędach wieszali za publiczne pieniąd...
- Kamx - Rusza przebudowa ul. Chmielowskiego
Dziękuję
- niepokorny - W radzyńskim parku będzie fontanna
A Eurokołchoz da kasę na to wszystko? Czy tylko z naszych podatków?
- kinga75
Chlebek domowy |
Anna Kowalczyk | |||
piątek, 13 marca 2009 14:03 | |||
1 KG MĄKI TYP 650
WYKONANIE: Z drożdży, 2 łyżek mąki, cukru i 1 szkl. letniej wody robimy rozczyn w misce i odstawiamy do wyrośnięcia, następnie dodajemy pozostałe składniki wyrabiamy ok 10 min, przekładamy do 2 blaszek keksowych i odstawiamy na ok. 15 min do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Wyrośnięte ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 st. C i pieczemy 35 min, później zmniejszamy temperaturę do 150 st. C i pieczemy jeszcze ok 20 min.
|
Komentarze
Ale tak konkretnie, to od wpływem artykułu udałem się do sklepu i nabyłem maszynkę do pieczenia chleba. Genialna sprawa, coraz lepszy wychodzi... Natomiast żeby udał się w piekarniku, jedną rzecz trzeba sobie powiedzieć jasno: to musi być dobry piekarnik, w jakimś starym i lekko nieszczelnym gazowym szkoda czasu. Poza tym dobre mieszanki gotowe można kupić na miejscu w Radzyniu, ale nie powiem gdzie, bo mnie Mario zdejmie za kryptoreklamę...