
Komentarze
- Pracuj w UM
Burmiś nie podał ile kasy daje?
- panter - Ponad 3,5 mln zł z Funduszy Europejskich dla Radzy...
Czas na modernizację stadionu miejskiego w Radzyniu Podlaskim. Zadaszoną główną trybunę wraz z sztuc...
- sportek - Bezpiecznie na wsi mamy – upadkom zapobiegamy
O upadkach związanych z rolnictwem to najlepiej wiedzą na górze już od 35 lat. A czy zapobiegamy upa...
- kinga75 - Miasto złożyło wnioski o dofinansowanie budowy par...
O swoje latorośle to się nie martwię. https://demotywatory.pl/5317029/Chyba-kazdy-pracodawca-ma-nadz...
- pioter - Miasto złożyło wnioski o dofinansowanie budowy par...
Z tymi częściami rowerowymi, to się tak @pioter nie rozpędzaj, bo póki co, to nie wiadomo czym twój ...
- HT
Chlebek domowy |
| Anna Kowalczyk | |||
| piątek, 13 marca 2009 14:03 | |||
1 KG MĄKI TYP 650
WYKONANIE: Z drożdży, 2 łyżek mąki, cukru i 1 szkl. letniej wody robimy rozczyn w misce i odstawiamy do wyrośnięcia, następnie dodajemy pozostałe składniki wyrabiamy ok 10 min, przekładamy do 2 blaszek keksowych i odstawiamy na ok. 15 min do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Wyrośnięte ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 st. C i pieczemy 35 min, później zmniejszamy temperaturę do 150 st. C i pieczemy jeszcze ok 20 min.
|


Komentarze
Ale tak konkretnie, to od wpływem artykułu udałem się do sklepu i nabyłem maszynkę do pieczenia chleba. Genialna sprawa, coraz lepszy wychodzi... Natomiast żeby udał się w piekarniku, jedną rzecz trzeba sobie powiedzieć jasno: to musi być dobry piekarnik, w jakimś starym i lekko nieszczelnym gazowym szkoda czasu. Poza tym dobre mieszanki gotowe można kupić na miejscu w Radzyniu, ale nie powiem gdzie, bo mnie Mario zdejmie za kryptoreklamę...