Komentarze
- W niedziele po kościele. Lekcja wdzięczności i pok...
Jest powiedzenie: "człowiek wart jest nie tyle ile ma dóbr materialnych czy tyle jak jest mocny lub ...
- niepokorny - Organika – wernisaż
Gdzie ta wystawa i do kiedy ?
- niepokorny - Przemówienie Burmistrza Jakuba Jakubowskiego z oka...
więc wracaj, gdzie twoje korzenie.
- zimny - Przemówienie Burmistrza Jakuba Jakubowskiego z oka...
Naprawdę?. Ulica Między Bogiem a Prawdą. Na tej ulicy jest siedziba Proboszcza i Prokuratora można w...
- pioter - Przemówienie Burmistrza Jakuba Jakubowskiego z oka...
Bywało. Dawno temu. Obecny burmistrz nie potrzebuje pomocy w napisaniu przemówienia. Dementuję stano...
- akotyla
Chlebek domowy |
Anna Kowalczyk | |||
piątek, 13 marca 2009 14:03 | |||
1 KG MĄKI TYP 650
WYKONANIE: Z drożdży, 2 łyżek mąki, cukru i 1 szkl. letniej wody robimy rozczyn w misce i odstawiamy do wyrośnięcia, następnie dodajemy pozostałe składniki wyrabiamy ok 10 min, przekładamy do 2 blaszek keksowych i odstawiamy na ok. 15 min do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Wyrośnięte ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 st. C i pieczemy 35 min, później zmniejszamy temperaturę do 150 st. C i pieczemy jeszcze ok 20 min.
|
Komentarze
Ale tak konkretnie, to od wpływem artykułu udałem się do sklepu i nabyłem maszynkę do pieczenia chleba. Genialna sprawa, coraz lepszy wychodzi... Natomiast żeby udał się w piekarniku, jedną rzecz trzeba sobie powiedzieć jasno: to musi być dobry piekarnik, w jakimś starym i lekko nieszczelnym gazowym szkoda czasu. Poza tym dobre mieszanki gotowe można kupić na miejscu w Radzyniu, ale nie powiem gdzie, bo mnie Mario zdejmie za kryptoreklamę...