
Komentarze
- Rozmowy przy stole z „Ranczem” w tle!
Ciekawe ile kosztowała ta impreza? Trzeba będzie w tej sprawie złożyć wniosek od dostęp do informacj...
- malina1986 - Pałac Potockich w finale ogólnopolskiego konkursu!...
Korzystając, nie wiem dlaczego podpowiedzi zmieniły ortografię
- eSPe - Pałac Potockich w finale ogólnopolskiego konkursu!...
Uważam że ciekawym pomysłem podczas modernizacji i adaptacji pewnych sal w pałacu, byłoby wykozystan...
- eSPe - Niemczuk Honorowym Obywatelem Radzynia
Gdy mnie ktoś pyta, skąd pochodzę - odpowiadam, że Z Radzynia Podlaskiego i dodaję - to niedaleko Wi...
- akotyla - Spotkania z historią u Potockich 2025
rozumiem że ja za to zapłaciłem w podatku?
- winiek
Ciasto cytrynowe |
Anna Kowalczyk | |||
piątek, 03 lipca 2009 01:11 | |||
SKŁADNIKI 8 paczek herbatników WYKONANIE Ugotować budyń z 1/2 l mleka, do gorącego dodać galaretkę cytrynową i dobrze wymieszać, ostudzić. Zimny budyń rozkręcić z margaryną i na koniec dodać sok wyciśnięty z 1 cytryny. MASA 2 masa krówkowa rozkręcona z 1/2 kostki margaryny Kasia MASA 3 Ubić 1/2 l śmietanki 30% z 2 opakowaniami śmietanfix i 1 łyżeczką cukru pudru. Na koniec dodać 1 łyżkę rozpuszczonej w 1/5 szkl gorącej wody żelatyny(żelatyna powinna lekko tężeć). PRZEKŁADANIE: herbatniki - masa cytrynowa - herbatniki - masa krówkowa - herbatniki - bita śmietana. Ciasto można posypać startą czekoladą.
|