Radzyń Podlaski - Nasze miasto z dobrej strony! Mamy 5 grudnia 2022 imieniny: Krystyna, Sabina, Norbert

Reklama

Rozkład jazdy autobusów Ogłoszenia Imprezy i wydarzenia Ceny paliw

Ciasto cytrynowe

Anna Kowalczyk   
piątek, 03 lipca 2009 00:11

SKŁADNIKI

8 paczek herbatników
masa 1
2 szkl mleka, 2 budynie śmietankowe, galaretka cytrynowa, margaryna Kasia,

WYKONANIE

Ugotować budyń z 1/2 l mleka, do gorącego dodać galaretkę cytrynową i dobrze wymieszać, ostudzić. Zimny budyń rozkręcić z margaryną i na koniec dodać sok wyciśnięty z 1 cytryny.

MASA 2

masa krówkowa rozkręcona z 1/2 kostki margaryny Kasia

MASA 3

Ubić 1/2 l śmietanki 30% z 2 opakowaniami śmietanfix i 1 łyżeczką cukru pudru. Na koniec dodać 1 łyżkę rozpuszczonej w 1/5 szkl gorącej wody żelatyny(żelatyna powinna lekko tężeć).

PRZEKŁADANIE:

herbatniki - masa cytrynowa - herbatniki - masa krówkowa - herbatniki - bita śmietana.

Ciasto można posypać startą czekoladą.

 

Zaloguj się, aby dodać komentarz. Nie masz jeszcze swojego konta? Zarejestruj się.