
Komentarze
- Spacer po Radzyniu, jakiego nie znasz!
Swego czasu coś mówiono o podziemnych korytarzach wychodzących z pałacu. To jakaś bajka czy tajemnic...
- niepokorny - Fundusz szwajcarski: #6 Zielona Transformacja Radz...
Czas na modernizację stadionu miejskiego w Radzyniu Podlaskim!!! Zadaszoną główną trybunę wraz z szt...
- sportek - Świąteczne życzenia Burmistrza Jakuba Jakubowskieg...
Otrzeźwienie na szczęście przyszło po 9 latach rządów dawnego zespołu. Wesołych Świąt Radzyniacy!
- paznokieć - Świąteczne życzenia Burmistrza Jakuba Jakubowskieg...
Masz taki świąteczny odlot? To są prawdziwe życzenia uśmiechniętych. Ciesz się szybko swoim idolem d...
- zimny - Świąteczne życzenia Burmistrza Jakuba Jakubowskieg...
Nareszcie staje sie w mieście normalnie, brawo. bur=MISTRZ i tak trzymać. bardzo podoba mi się ten k...
- Bycy
Tort miodowo - orzechowy |
Anna Kowalczyk | |||
piątek, 30 stycznia 2009 10:06 | |||
SKŁADNIKI NA PLACKI: 0,5 kg mąki Wszystko razem zagniatamy, dzielimy na 5-6 części i pieczemy cienkie placki na złoty kolor( w tortownicy lub prodiżu). MASA:
6 jaj 8 łyżek kawy mielonej zalać 1 litrem wrzątku i odstawić do wystygnięcia. Następnie kawę przecedzić przez gazę dodać 2 łyżki cukru, 100 ml spirytusu i sok z połowy cytryny. Upieczone placki dokładnie ponczować (na 1 placek ok 3/4 szkl. ponczu) i przekładać masą. Masy należy zostawić a obłożenie boków tortu i dekorację.
|