
Komentarze
- Spotkajmy się nad Białką 2025!
Może niech przy okazji zarządzający wykonawcami robót na ul. Partyzantów weźmie udział w tej akcji. ...
- epemil190 - Mamy 160 tysięcy na program Senior+
gdzie powołano spółkę która podobne pieniążki przytuliła dla grupy 15 seniorów,a pozostałe stowarzys...
- FOX58 - Oszust zatrzymany przez kryminalnych, gdy przejech...
pokłosie burdelu na wschodzie -dzwonią ukraińcy z kraju który nie funkcjonuje. Inaczej by to czyścil...
- winiek - Pozytywna ocena formalna „Szwajcara”
Myślę że to odpowiedni moment, aby uzyskać środki na budowę takiego centrum. Środki zarówno krajowe ...
- eSPe - Pozytywna ocena formalna „Szwajcara”
Czy tu chodzi o to że Szwajcarzy chcą nam dać duże pieniądze za darmo? Na jakich warunkach i ile ? B...
- kinga75
Tort miodowo - orzechowy |
Anna Kowalczyk | |||
piątek, 30 stycznia 2009 09:06 | |||
SKŁADNIKI NA PLACKI: 0,5 kg mąki Wszystko razem zagniatamy, dzielimy na 5-6 części i pieczemy cienkie placki na złoty kolor( w tortownicy lub prodiżu). MASA:
6 jaj 8 łyżek kawy mielonej zalać 1 litrem wrzątku i odstawić do wystygnięcia. Następnie kawę przecedzić przez gazę dodać 2 łyżki cukru, 100 ml spirytusu i sok z połowy cytryny. Upieczone placki dokładnie ponczować (na 1 placek ok 3/4 szkl. ponczu) i przekładać masą. Masy należy zostawić a obłożenie boków tortu i dekorację.
|