Radzyń Podlaski - Nasze miasto z dobrej strony! Mamy 1 września 2025 imieniny: Bronisławy, Idziego - Witamy po wakacjach !!!

Już niedługo

Nigdzie się nie wybieraj... Siedź spokojnie w domu i oglądaj telewizję, albo czytaj książki :)
Dodaj wydarzenie
Zobacz wszystkie

Reklama

Mundial się zaczął!

Zbigniew Smółko   
sobota, 26 listopada 2022 11:00

lego mundialoweTeraz już nie ma kunktatorstwa, chowania się po krzakach, liczenia, że w razie czego coś tam się odrobi w następnych. Już trzeba pokazać, z czym się przyjechało.

Bo na razie to z dwudziestu spotkań pięć skończyło się 0:0 i tylko Anglia – USA dało się oglądać.

Było na co popatrzeć

Kto mnie nie posłuchał i jednak obejrzał Walia – Iran, z pewnością nie żałował. Mecz nie był pokazem futbolowej finezji, ale jak chłopy walczyli!  Górne strefy Championship by się nie powstydziły!

Senegal zgodnie z przewidywaniami poradził sobie z Katarem. Co ciekawe sędziowie, którzy podobno mieli pomagać gospodarzom, tym razem ich skrzywdzili: karny należał się jak byk w odkosie. Dalej nie rozumiem, po co robić imprezę w kraju, gdzie nawet na meczu gospodarzy są puste miejsce, a doping przekrzyczałoby przeciętne góralskie wesele.

Katar...

Arbiter pomógl też Holendrom. Napastnik Ekwadoru w niczym nie utrudnił bramkarzowi Niderlandów, bo ten od dłuższego czasu siedział na ziemi i jedyne w czym mu można było przeszkadzać to w modlitwie o cud. Cud nastąpił. W ekecie Holendrzy praktycznie już awansowali. W ostatniej kolejce Ekwador w meczu z Senegalem urządza remis.

Stany były w pewnym momencie dość blisko wygranej, ale zabrakło krwiożerczości. I kogoś kto by zrobił różnicę, przeważył szalę. Ależ to będą emocje w grupie B! USA – Iran i Walia – Anglia! Remis urządza tylko Anglików, pozostali muszą grać o pełną stawkę. Choć w tych parach to i o czapkę gruszek by się pozabijali...

Jurek Chromik obstawia dywan

Siedzę i opisuję te wczorajsze mecze. Trochę dlatego, żeby odwlec moment zajęcia się meczem z Arabią. Wymyśliłem, że zadzwonię do Jurka Chromika, bo on zawsze powie coś rozsądnego i wyważonego, w takiej chwili taki Kolega to skarb. Najpierw mnie wkręcił, że jest w Katarze (nie jest...), potem odesłał na swojego twittera, gdzie znalazłem takie cudo:

tweet

Po czym oświadczył, że ogólnie to obstawia opcję "dywan" a wyników meczu nie typuje, bo to jest zajęcie na poziomie (i tu padło nazwisko głównej gwiazdy polskiego dziennikarstwa piłkarskiego i nie tylko..).

Jesli chodzi zaś o pierwszą czwórkę to będzie tam zdaniem Jerzego Argentyna, Brazylia, Hiszpania i najpewniej Anglia.

Z dobrych wieści lada dzień z drukarni wyskoczy trzeci tom Remanentu (czyli Jurkowych "dzieł wybranych") i w związku z tym zapewne przyjedzie do Radzynia, zdaje się, że w towarzystwie reżysera "Piłkarskiego pokera" Janusza Zaorskiego.

I tyle się o meczu Polska- Arabia Saudyjska dowiedziałem.

Po mojemu wygramy 2:1.

Australia na przystawkę, Francja na deser.

Argentyna zbije Meksyk. To jest naprawdę piekielnie silna drużyna. A Meksyk zaskakująco słaby. 3:0.

Pewnie przed meczem Polska – Arabia nie będę w stanie zająć się niczym konkretnym, więc obejrzę Tunezja – Australia. Fajne te Kangury, od Francji dostali po głowie, ale cały czas grali otwartą piłkę, widać, że sprawia im to frajdę. 0:1.

Sam ciekaw jestem, czy Francja jest w stanie urządzić kolejny pokaz siły. Dania w pierwszym meczu nie zaimponowała, ale wiadomo, że potrafią grać lepiej. Dość bezpieczne 3:1 dla tricolores.

Komentarze  

#1 punktacjaradzyniak z warszawy 2022-11-26 20:32
Dwa słowa na temat punktacji w typerze. Wkradł się chyba drobny błąd, który wpływa na liczenie punktów. W meczu Francja - Dania wynik do przerwy był 0:0, nie 2:1. Pozdrowienia :)

#2 RE: Mundial się zaczął!damian1337 2022-11-26 22:33
francja dania zły wynik do przerwy

#3 RE: Mundial się zaczął!damian1337 2022-11-26 23:07
argeny=tyna zły wynik do przerwy

#4 Arg-Mexpasqd111 2022-11-26 23:11
Argentyna-Meksyk zły wynik do przerwy

#5 typerja to ja 2022-11-26 23:12
na jutro w typerze powinno być Hiszpania-Niemcy zamiast pomyłkowo wpisane Holandia-Niemcy

#6 już okAdmin iledzisiaj.pl 2022-11-26 23:15
Już poprawione. Policzone. Powinno być OK. Dzięki, że jesteście, sprawdzacie i pomagacie :)

Zaloguj się, aby dodać komentarz. Nie masz jeszcze swojego konta? Zarejestruj się.

noimage
Przyczepka samochodowa
sobota, 30 sierpnia 2025
noimage
żyto
poniedziałek, 01 września 2025
Wypoczynek ze skóry
Wypoczynek ze skóry
sobota, 23 sierpnia 2025