Radzyń Podlaski - Nasze miasto z dobrej strony! Mamy 28 kwietnia 2025 imieniny: Walerii, Pawła

Już niedługo

"Dworskie Opowieści" - Aukcja w Pałacu Potockich w Radzyniu Podlaskim, 10.05.2025, 18:00, PAŁAC POTOCKICH
Dodaj wydarzenie
Zobacz wszystkie

Reklama

O dodatek za pracę w trudnych warunkach poproszę

Zbigniew Smółko   
piątek, 25 listopada 2022 07:00

Bez alkoholuNiby człowiek wie na co się pisał, niby na każdym dużym turnieju tak jest że w pierwszej kolejce każdy głównie się czai, ale tym razem to trochę przesada.

Rano Szwajcaria – Kamerun z jedną sytuacją strzelecką, potem Urugwaj – Korea Płd. dało się oglądać ale 0:0, w Portugalia – Ghana grać zaczęli dopiero jpod koniec, ak sędziowie ich zmusili dyktując bzdurnego karnego. Brazylia – Serbia też do przerwy kino moralnego niepokoju...  Ludzie, co my ze swoim życiem dobrowolnie robimy...

A parę dni temu Naczelny się dziwił, że ja na okręgówkę chodzę...

Jak się człowiek rozpuścił na Lidze Mistrzów, Premiership i La Liga, to Mundial to straszna kicha. Połowa meczy to taka, że się wydaje że człowiek w poniedziałek o 18 ogląda Warta Poznań – Zagłębie Lubin.

Już nie wystarczy remisować, już trzeba wygrywać.

Jutro zacznie się już coś dziać. 

Jeśli znajdziecie sobie jakąś wymówkę żeby ominąć Walia – Iran, to usprawiedliwię. To może być cokolwiek: że zamyśliliście się głaszczać kota, na pracującą pralkę się zagapiliście, utknęliście w korku w Czemiernikach.... Ja mam plan, że pójdę na siłownię, wprawdzie włączę transmisję na telefonie i coś tam będę zerkał, ale to już będzie pewien postęp. 1:1.

Ale Anglia – USA to oglądajcie. Zobaczymy, które Stany są prawdziwe: te z pierwszej czy drugiej połówki meczu z Walią. Wygrana Brytyjczyków oznacza, że jako pierwsi zameldują się w drugiej rundzie. 2:1 dla poddanych Karola III.

Katar – Senegal bez większej historii. Pewna wygrana Senegalu. Na oko 0:2.

Holandia – Ekwador 3:1. Oranje w pierwszym meczu pokazali się jako świetnie poukładany zespół. Nawet zakładając, że nie ma tam wielkich, już ukształtowanych piłkarzy, to jest niesamowita synergia.

Arabia...

Słaba jest. Owszem, biegają jak króliczki Duracell i nie mają kompleksów. Dla nas dobrze, że od trzech dni przekoani są o własnej potędze. Zupełnie inaczej niz nasi: mobilnośc pieca kaflowego, zero bezczelności, przerażeni na myśl, że mogliby zaatakować. Z bramkarzem Juve, stoperem ex Monaco, rozgrywającym Napoli i napadziorami z Barcy i Juve.

Po mojemu skończy się to tak: wygramy z Saudyjczykami, Argentyna walnie Meksyk i w ostatnim meczu remis będzie satysfakcjonował i Polskę i Argentynę...

Komentarze  

#1 nagroda :Dfoxx 2022-11-25 11:31
dawać no tu piłkę jako nagrodę :D chyba sponsorzy tym mieście jeszcze chyba są :D ??

#2 RE: O dodatek za pracę w trudnych warunkach poproszędamian1337 2022-11-25 12:51
czemu zginał mecz wali iran chcaiłem zobaczyć jak obstawiłem

Zaloguj się, aby dodać komentarz. Nie masz jeszcze swojego konta? Zarejestruj się.

Uchwyt rowerowy na dach Mercedes
Uchwyt rowerowy na dach Mercedes
wtorek, 15 kwietnia 2025
RÄkawice kucharskie
Rękawice kucharskie
piątek, 25 kwietnia 2025
dzwonek rowerowy
dzwonek rowerowy
piątek, 25 kwietnia 2025