Radzyń Podlaski - Nasze miasto z dobrej strony! Mamy 1 lipca 2025 imieniny: Halina, Marian, Klarysa

Już niedługo

"Mąż i Żona" - komedia w wydaniu Teatru Sztampa, 12.07.2025, 17:00, Radzyński Ośrodek Kultury
Dodaj wydarzenie
Zobacz wszystkie

Reklama

Teraz już nie ma mientkiej gry...

Zbigniew Smółko   
piątek, 09 grudnia 2022 08:00

Skład ChorwacjiJuż nie ma żadnych wykrętów, wątpliwości, niuansów, czasu na namysły i drugich szans.

Przegrywający odpada, zwycięzca idzie po medal. Zostało osiem drużyn.

Stawiam na Brazylię i Argentynę

Brazylia rozjechała Koreańczyków w dwa kwadranse. Chorwaci z Japończykami musieli grać dogrywkę, choć bardziej to było człapanie do rzutów karnych.

Faworyt może być tylko jeden. Ale Brazylia zawsze jest faworytem a mistrzem świata zostaje tylko czasami. Mimo wszystko: 3:1 dla canarinhos.

Trudniej wytypować zwycięzcę w meczu Holandia – Argentyna. Taktycznie ciekawszy są Europejczycy, jakości więcej mają jednak Latynosi. Ten mecz już trwa. Obaj trenerzy kombinują, układają strategie, tłumaczą piłkarzom jakieś detale... A na koniec Messi zrobi coś niesamowitego. Tak swoją drogą: po mojemu to najlepszy piłkarz w dziejach, niech, cholera, ma ten tytuł, niech ta historia ma jakiś happy end...

1:0 dla Argentyny, w razie karnych jednak Holandia.

Czy Lewy grał dobrze czy słabo?

A tak na marginesie... Trwa kilka ogólnonarodowych debat piłkarskich. W sprawie selekcjonera (moje zdanie znacie: out!), premii (kogoś pogięło...), w sprawie oceny stylu gry (żeby mi to był ostatni raz!), wreszcie narzekanie na Lewandowskiego, że podobno zawiódł. O ile w poprzednich tematach możemy wymieniać poglądy (tzn. przychodzicie ze swoimi, wychodzicie z moimi – jak mawiał jeden mój kolega...) o tyle w sprawie Lewego sprawa jest jasna. Facet zagrał cztery mecze. Trzy z nich drużyna przesiedziała w bunkrze modląc się o miłosierdzie Boże, przeciwników i kibiców. Czwarty był przeciwko mistrzowi świata. Chłop w tych meczach strzelił dwa gole, miał asystę i wypracował rzut karny. To co miał więcej zdziałać?

Komentarze  

#1 nagrody dla PańMAGDA 2022-12-10 23:58
wiadomo panowie sie znają na piłce.... może tak jakaś nagdroda dla kobiety będzie?? oczywiście z naj wynikiem....

Zaloguj się, aby dodać komentarz. Nie masz jeszcze swojego konta? Zarejestruj się.

noimage
Mercedes E220
niedziela, 29 czerwca 2025
noimage
Sprzedam ciągnik
sobota, 28 czerwca 2025
noimage
Działki budowlane
wtorek, 24 czerwca 2025