Już niedługo

"Dworskie Opowieści" - Aukcja w Pałacu Potockich w Radzyniu Podlaskim, 10.05.2025, 18:00, PAŁAC POTOCKICH
Zobacz wszystkie
Reklama

Komentarze
- Spacer po Radzyniu, jakiego nie znasz!
Swego czasu coś mówiono o podziemnych korytarzach wychodzących z pałacu. To jakaś bajka czy tajemnic...
- niepokorny - Fundusz szwajcarski: #6 Zielona Transformacja Radz...
Czas na modernizację stadionu miejskiego w Radzyniu Podlaskim!!! Zadaszoną główną trybunę wraz z szt...
- sportek - Świąteczne życzenia Burmistrza Jakuba Jakubowskieg...
Otrzeźwienie na szczęście przyszło po 9 latach rządów dawnego zespołu. Wesołych Świąt Radzyniacy!
- paznokieć - Świąteczne życzenia Burmistrza Jakuba Jakubowskieg...
Masz taki świąteczny odlot? To są prawdziwe życzenia uśmiechniętych. Ciesz się szybko swoim idolem d...
- zimny - Świąteczne życzenia Burmistrza Jakuba Jakubowskieg...
Nareszcie staje sie w mieście normalnie, brawo. bur=MISTRZ i tak trzymać. bardzo podoba mi się ten k...
- Bycy
Gloria victis, chwała pokonanym! |
Jak zwykle :) | |||
wtorek, 26 czerwca 2018 07:00 | |||
Rosjanom Urugwaj pokazał miejsce w szyku, niby mecz o nic, ale jednak 3:0 to spore lanie. Strata Akinfiejewa też może sporo kosztować. Za to wieczorem zachwycające Iran i Maroko. Portugalczyków sędzia trochę za uszy przeciągnął; to chyba pierwszy w tym turnieju mecz, w którym sędziowie (z VARowcami włącznie), mieli tak duży wpływ na wynik. Być może Persom należał się rzut karny, zaś czerwona dla Cristiano Ronaldo zupełnie oczywista (opinia nie tylko moja, ale i sędziego Jacka Paskudzkiego). Facet, który chwilę temu wyglądał na bohatera Mundialu, teraz przypomniał najbardziej wieśniackie epizody swojej kariery. Gdyby Polska odpadała po takich meczach jak Maroko i Iran, byłbym z niej bardzo dumny. *** À propos Polski i w tej sytuacji można jednak, jak się okazuje, odnaleźć pozytywy. Koleżka mój Nowak nadesłał fraszkę: Unieśmy serca kibiców w górę i do Nawałki nie miejmy żalu Wszakże promował Polską kulturę Wystawił „Dziady” w trakcie Mundialu ***
Robert typuje: Francja – Dania 2:0. Bo Dembele! Australia – Peru 1:1. Gol dla Australii oczywiście z karnego, oczywiście Jedinak. Argentyna – Nigeria 2:0. Na szczęście dla Argentyny skład ustalają tam teraz Messi z Mascherano, więc może zaczną się dobre wyniki. Chorwacja – Islandia 1:0. Dobra ta Chorwacja. Zdaniem Zbyszka Francja – Dania 2:0. Rozpędza się maszyna, Dania trochę przynudza. Australia – Peru 0:2. Należy się im za całokształt. Fajnie, ofensywnie grają. Argentyna – Nigeria 2:0. Dokładnie tak samo, jak Robert i z tych samych powodów. Chorwacja – Islandia 3:0. Zgłosiłem już swoją hipotezę, że jeśli wokół drużyny zaczyna się kręcić dużo ładnych dziewczyn, to sukces wisi w powietrzu. Widzieliście trybuny w meczu z Argentyną? Zdaniem Michała Peru - Australia 1:0. Te mistrzostwa nie mogą skończyć się dla Peruwiańczyków bez zdobyczy punktowej. Ambicja zostanie w końcu nagrodzona, szkoda tylko że na pożegnanie z turniejem. Francja - Dania 1:1. Francuzi wygrają grupę, ale nie znajdą sposobu na ambitnych Duńczyków. Typuję remis premiujący oba zespoły do dalszej fazy. Argentyna - Nigeria 2:1. Czuję, że po odsunięciu trenera na boczny tor Argentyńczycy mogą się wreszcie przebudzić. Nie mają zresztą wyjścia - szansę na awans daje im tylko zwycięstwo. Chorwacja - Islandia 2:0. Życzę Islandii jak najlepiej, ale Chorwaci to najlepiej grająca (przynajmniej jak dotąd) drużyna tego turnieju. W starciu z takim zespołem Islandczykom może zabraknąć argumentów. A w Rosji?
A o Petersburgu mówi się też tak: Ten zwierz nigdy nigdzie się nie spieszy (J. Szewczuk, DDT)
|