Radzyń Podlaski - Nasze miasto z dobrej strony! Mamy 13 maja 2025 imieniny: Roberta, Ofelii | 1875 - likwidacja unickiej Diecezji Chełmskiej. Kościoły unickie zamieniono na cerkwie prawosławne, także w Radzyniu Podlaskim

Już niedługo

Nigdzie się nie wybieraj... Siedź spokojnie w domu i oglądaj telewizję, albo czytaj książki :)
Dodaj wydarzenie
Zobacz wszystkie

Reklama

Dziś przystawka, jutro danie główne.

Zbigniew Smółko   
sobota, 17 grudnia 2022 10:00

Bez nas...Mecz o trzecie miejsce typuje się dość trudno, bo nie wiadomo, w jakim stanie i z jaką motywacją drużyny do niego przystąpią.

Ale tym razem może być zupełnie na serio: dla jednych i drugich znalezienie się w półfinale było sukcesem. Chorwaci, przy całej sympatii, mieli mnóstwo szczęścia: przy choćby odrobinę przytomniejszym Lukaku po meczu z Belgią wracaliby do domu, potem karne z przeciętną Japonią, wreszcie fartowny gol po jedynym w meczu strzale z Brazylią... Maroko jest na drugim biegunie: każdy swój mecz miało pod kontrolą. Mam nieodparte wrażenie, że z Francją sędzia ich po prostu skręcił. Więc wyjdą na pełnej petardzie. Zechcą skończyć mocnym akordem swoją szaloną epopeję. Więc będzie mocno, ostro, ciekawie i z dogrywką. Po 120 minutach Chorwacja 2:1.

Polak w finale!

A propos sędziów. Marciniak! Kilka dni temu pisałem, że może się skończyć naszym arbitrem w finale i słowo ciałem się stało. Chłopu się naprawdę należy. W takim meczu nie musi za dużo widzieć (bo on czasem, przynajmniej w polskiej lidze, poważnie słabuje na oczy...), bo karne, spalone, gole i czerwone kartki załatwia mu VAR, ale trzeba umieć towarzycho utrzymać w ryzach. A to świetnie potrafi.

Od tysiąca lat nad Wisłą i Bugiem tak zawsze: pół świata kibicować będzie Francji, drugie pół Argentynie. A Polacy sędziemu. No, ale skoro u nas główny milicjant strzela u siebie w gabinecie z panzerfausta, to już nic za bardzo nie zdziwi. Nawet zostawienie na posadzie trenera kadry Czesława Michniewicza.

I tak to dotarliśmy do finału....

Zaloguj się, aby dodać komentarz. Nie masz jeszcze swojego konta? Zarejestruj się.

noimage
SPRZEDAM MIESZKANIE
środa, 30 kwietnia 2025
Rower damski
Rower damski
sobota, 03 maja 2025