Komentarze
- Chirurgia wraca do szpitala
Nie jestem lewakiem a tym bardziej prawakiem - czy jakoś tak się zwiecie. Szpital, to też firma. Jed...
- eSPe - Chirurgia wraca do szpitala
espusiu coś zacytuję i pogrubię oki? Ciekawe czy będzieśz wiedział kogo cytuję a pogrubię kto ma daw...
- pioter - Chirurgia wraca do szpitala
myślisz że wystarczy dać mu różaniec,a wybitny fachowiec natychmiast stawi się w takim zaścianku jak...
- eSPe - Chirurgia wraca do szpitala
Właśnie tak. Aby sprostać unijnym wartościom czytaj normom trzeba nam aby państwo pomagało w budowie...
- pioter - Chirurgia wraca do szpitala
teraz czas na drugi. Należy ustanowić stypendium łącząc siły powiatu miasta i gminy dla studentów me...
- eSPe
Ręka Maradony przewraca się w grobie |
Malkontent | |||
środa, 23 listopada 2022 06:00 | |||
Wielu mówi, że największa. To ośmielę się przypomnieć, że bywało tak, że Korea pokonywała Niemcy (4 lata temu) a nawet dochodziła do półfinału (dzięki sędziom, ale jednak, 20 lat temu), Kamerun, który nie miał jeszcze miana Lwów pokonał broniącą tytułu Argentynę... Można wymieniać. Nawet Arabia Saudyjska sprawiła kiedyś niespodziankę, pokonując Belgię po bramce Owajrana (czy jak mu tam) w stylu Maradony (którego ręka przewraca się dziś w grobie) - minął 5 czy 6 Belgów i strzelił. Kolejna niespodzianka - duński dynamit - niewypał. Omal meczu nie zjeb..., gdyż zawodnik Jebali był blisko strzelenia gola. I u nas niespodzianka. Zamiast spodziewanego oklepu - zwycięski remis. Janek T. powtarza, że nie ma obronionych karnych, są tylko źle strzelone. I to jest prawda. I nijak nie zrozumiem, jak zawodnik, który zarabia więcej niż cały powiat radzyński razem wzięty może nie umieć pyknąć pod poprzeczkę, tylko strzela w sposób łatwy dla bramkarza - lekko, w sposób sygnalizowany i prawie że w środek... Myślę że i ja i Zbigniew Smółko na 10 strzałów z karnego wcisnęlibyśmy 9 takiemu Ochoi, mimo że do gry w piłkę raczej dokładamy. Gdy stałem w kuchni i kroiłem zakąski przed ostatnim meczem, miałem wrażenie, że ktoś przełączył telewizor na film dokumentalny Tonego Halika, który wylicza plemiona z pasma Afryki równikowej, które napotkał w podróży. A to komentator czytał skład (nomen omen) trójkolorowych, którzy zagrali koncertowo. I nawet trafiłem dokładny wynik w naszym typerze. A dziś typuję tak: Chorwacja wygra po mękach. IV Rzesza Niemcy pokonają dawnego sojusznika, ale też nie bez trudu. W meczach Hiszpanii z Kostaryką i Belgii z Kanadą stawiam odważnie na remisy. Po wczorajszych meczach wszystko jest możliwe. Malkontent.
|