Komentarze
- Chirurgia wraca do szpitala
Nie jestem lewakiem a tym bardziej prawakiem - czy jakoś tak się zwiecie. Szpital, to też firma. Jed...
- eSPe - Chirurgia wraca do szpitala
espusiu coś zacytuję i pogrubię oki? Ciekawe czy będzieśz wiedział kogo cytuję a pogrubię kto ma daw...
- pioter - Chirurgia wraca do szpitala
myślisz że wystarczy dać mu różaniec,a wybitny fachowiec natychmiast stawi się w takim zaścianku jak...
- eSPe - Chirurgia wraca do szpitala
Właśnie tak. Aby sprostać unijnym wartościom czytaj normom trzeba nam aby państwo pomagało w budowie...
- pioter - Chirurgia wraca do szpitala
teraz czas na drugi. Należy ustanowić stypendium łącząc siły powiatu miasta i gminy dla studentów me...
- eSPe
Niespodziewanie nic się nie stało....Żyjemy! |
Zbigniew Smółko | |||
środa, 23 listopada 2022 06:00 | |||
Emocje zaczną się w sobotę Przyznam się, że poważnie przeszacowałem ten Meksyk. Ale żeby zrozumieć co stało się o 17, trzeba pamiętać o meczu z 11. To porażka Argentyny z Arabią Saudyjską sprawiła, że Polska i Meksyk zrobiły wszystko, żeby, przede wszystkim, nie przegrać. A co do klęski Albiceleste: nic tak nie myli w futbolu jak wynik. Bo co mamy w tabeli? Arabia Saudyjska wygrała z Argentyną. Szał. Amok. W Argentynie większy nawet niż u Saudów. I już gwałtownie nikt nie pamięta, że do przerwy, bez niczyjej krzywdy, mogłoby być 3:0 dla drużyny z Ameryki Południowej... A gol dla Arabów na 2:1 to rzeczywiście zjawiskowy.
W tej grupie wszystko może się zdarzyć. Meksyk i Argentyna mają nóż na gardle. Założę się, że w ich meczu w sobotę będą czerwone kartki. Francja to wiadomo, ale co dalej? Dania – Tunezja nadspodziewanie nudny. Pierwsze mecze w grupie tak mają: każdy siedzi w bunkrze, boi się, żeby nie przegrać, z remisu jakoś może uda się wygrzebać w następnych grach. Gdyby grali do Pasterki też byłoby 0:0. Mecz z Francji z Australią był najłatwiejszy do wytypowania: miłe widowisko, dobra zabawa, było w tym coś ze sparringu... Strasznie silna ta Francja. Nie mam zielonego pojęcia, kto z tej grupy oprócz nich awansuje. Chyba Dania... Jutrzejsze mecze? Przedbiegi... Hiszpania – Kostaryka 2:1. Pamiętają Państwo szalony rajd Kostaryki osiem lat temu, zakończony w ćwierćfinale? Wywalenie z rozgrywek Włoch i Anglii? Tym razem nic z tego, nie ten rozmiar kapelusza.... Podziwiam dziennikarzy, którzy z dużą pewnością przepowiadają, co wydarzy się w meczu Maroko – Chorwacja. Ja pasjonuję się tym zaledwie 40 lat, ja mogę tylko zgadywać... Wcale nie jestem pewien zwycięstwa wicemistrzów świata. Ostrożne 1:0 dla Chorwacji. Belgia – Kanada 5:0. Mecz bez historii. Nie ukrywam, że ściskam kciuki nawet za finalny sukces Belgów. Świetny system szkolenia dzieciaków, kapitalnie zorganizowana federacja i liga. I co z tego, że jest ich 12 milionów... Niemcy – Japonia 2:0. Niemcy to Niemcy jednak...Jest to trochę nieintuicyjne, ale dla Japończyków Katar jest bardziej egzotyczny niż dla Europejczyków... Na czele naszej ligi na razie użytkownik jonbon. W ośmiu meczach nastukał 25 punktów. Będą jeszcze spore emocje.
|