Radzyń Podlaski - Nasze miasto z dobrej strony! Mamy 29 kwietnia 2025 imieniny: Piotra, Roberta

Już niedługo

"Dworskie Opowieści" - Aukcja w Pałacu Potockich w Radzyniu Podlaskim, 10.05.2025, 18:00, PAŁAC POTOCKICH
Dodaj wydarzenie
Zobacz wszystkie

Reklama

Niespodziewanie nic się nie stało....Żyjemy!

Zbigniew Smółko   
środa, 23 listopada 2022 07:00

Iga zaczyna pisać przemówienieCudowny mecz. Wszyscy zadowoleni. Pół kraju twierdzi, że od początku wiedzieli, że Polacy w piłkę grać po prostu nie umieją. Drugie pół szczęśliwe, że odniesono wiekopomny sukces i tylko Panie ten Lewandowski...

Emocje zaczną się w sobotę

Przyznam się, że poważnie przeszacowałem ten Meksyk. Ale żeby zrozumieć co stało się o 17, trzeba pamiętać o meczu z 11. To porażka Argentyny z Arabią Saudyjską sprawiła, że Polska i Meksyk zrobiły wszystko, żeby, przede wszystkim, nie przegrać.

A co do klęski Albiceleste: nic tak nie myli w futbolu jak wynik. Bo co mamy w tabeli?

Arabia Saudyjska wygrała z Argentyną. Szał. Amok. W Argentynie większy nawet niż u Saudów. I już gwałtownie nikt nie pamięta, że do przerwy, bez niczyjej krzywdy, mogłoby być 3:0 dla drużyny z Ameryki Południowej... A gol dla Arabów na 2:1 to rzeczywiście zjawiskowy.

A mógł dobić...Co do gry Polaków: znakomity występ Bereszyńskiego i Krychowiaka. O karnym Lewego nie zamierzam dyskutować. Los jak wicher... Ale Krychowiak to mógł z dobitką zdążyć... No dobra, się nie czepiam.

W tej grupie wszystko może się zdarzyć. Meksyk i Argentyna mają nóż na gardle. Założę się, że w ich meczu w  sobotę będą czerwone kartki.

Francja to wiadomo, ale co dalej?

Dania – Tunezja nadspodziewanie nudny. Pierwsze mecze w grupie tak mają: każdy siedzi w bunkrze, boi się, żeby nie przegrać, z remisu jakoś może uda się wygrzebać w następnych grach. Gdyby grali do Pasterki też byłoby 0:0.

Mecz z Francji z Australią był najłatwiejszy do wytypowania: miłe widowisko, dobra zabawa, było w tym coś ze sparringu... Strasznie silna ta Francja. Nie mam zielonego pojęcia, kto z tej grupy oprócz nich awansuje. Chyba Dania...

Jutrzejsze mecze? Przedbiegi...

Hiszpania – Kostaryka 2:1. Pamiętają Państwo szalony rajd Kostaryki osiem lat temu, zakończony w ćwierćfinale? Wywalenie z rozgrywek Włoch i Anglii? Tym razem nic z tego, nie ten rozmiar kapelusza....

Podziwiam dziennikarzy, którzy z dużą pewnością przepowiadają, co wydarzy się w meczu Maroko – Chorwacja. Ja pasjonuję się tym zaledwie 40 lat, ja mogę tylko zgadywać... Wcale nie jestem pewien zwycięstwa wicemistrzów świata. Ostrożne 1:0 dla Chorwacji.

Belgia – Kanada 5:0. Mecz bez historii. Nie ukrywam, że ściskam kciuki nawet za finalny sukces Belgów. Świetny system szkolenia dzieciaków, kapitalnie zorganizowana federacja i liga. I co z tego, że jest ich 12 milionów...

Niemcy – Japonia 2:0. Niemcy to Niemcy jednak...Jest to trochę nieintuicyjne, ale dla Japończyków Katar jest bardziej egzotyczny niż dla Europejczyków...

Na czele naszej ligi na razie użytkownik jonbon. W ośmiu meczach nastukał 25 punktów. Będą jeszcze spore emocje.

Zaloguj się, aby dodać komentarz. Nie masz jeszcze swojego konta? Zarejestruj się.

noimage
Sprzedam Kia Cerato EX!
wtorek, 22 kwietnia 2025
noimage
Opielę maliny i truskawki
niedziela, 27 kwietnia 2025