Już niedługo
Zobacz wszystkie
Reklama
Komentarze
- Od 2 stycznia pojedziemy PKS-em na pociąg!
znoszą ofiary dziękczynne
- zimny - Od 2 stycznia pojedziemy PKS-em na pociąg!
mam rozumiec że mieszkańcy radzynia w związku z projektem uruchomienia komunikacj podmiejskiej do pk...
- winiek8 - Za nami Radzyński Jarmark Bożonarodzeniowy połączo...
Świąteczny to czas ... Wigilii to czas ... Tyle było przygotowań do Świąt Bożego Narodzenia Były rek...
- Mar Pol - Od 2 stycznia pojedziemy PKS-em na pociąg!
Pierwszy autobus to jeździł od stacji przez Białkę, miasto do Zabiela/mleczarni (część kursów kończy...
- keiichi - Od 2 stycznia pojedziemy PKS-em na pociąg!
za złego PRL było dwa autobusy podmiejskie , pierwszy mniej więcej co godzinę jeździł od stacji PKP ...
- komentator
Przed półfinałami, czyli Dziennik Malkontenta, odc. 19 |
Sebastian Markiewicz | |||
wtorek, 06 lipca 2021 18:22 | |||
W meczu drużyn, które lubię nie zabrakło emocji. Duńczycy (wg Szpakowskiego – Norwegowie) poradzili sobie z Czechami (wg Szpakowskiego – z Czechosłowakami) dość łatwo. Aż za łatwo, moim zdaniem. Natomiast podtrzymuję stwierdzenie z jednego z pierwszych felietonów, że pan ten stracił kontakt z rzeczywistością na początku lat 90-ych, czyli właśnie wtedy, kiedy Czechosłowacja uległa rozwiązaniu. W meczu nic nie grających Anglików z Ukrainą drużyna Szewczenki rozsypała się jak Michael Jackson (młodszym przypomnę, że Michael Jackson był jedynym solistą w historii muzyki rozrywkowej, który się rozpadł). Przypominali niezborną reprezentację Polski. Nic. A zaszli tak daleko. Szkoda… Cóż, został już tylko trzy mecze. Z czego ten dzisiejszy to będzie nudny, europejski klasyk. Nawet nie wiem, czy warto to oglądać. Wygrają Włosi. Myślę, że jakieś 2:0 (1:0). Szkoda że ten turniej, niewątpliwie bardzo ciekawy wbrew oczekiwaniom, dobiega końca. I chciałbym jeszcze, żeby do finału awansowała jednak Dania. Szpakowski miałby mniej możliwości do pomyłek, bo w 1992 Schmeichel, teraz Schmeichel…
Sebastian Markiewicz
|
Komentarze