Radzyń Podlaski - Nasze miasto z dobrej strony! Mamy 6 lipca 2025 imieniny: Łucja, Dominika, Teresa

Już niedługo

"Mąż i Żona" - komedia w wydaniu Teatru Sztampa, 12.07.2025, 17:00, Radzyński Ośrodek Kultury
Dodaj wydarzenie
Zobacz wszystkie

Reklama

Mateusz Orzechowski stawia na polski atak

Zbigniew Smółko   
czwartek, 30 czerwca 2016 12:00

Mateusz OrzechowskiZ Mateuszem Orzechowskim, wydawcą Wspólnoty, o piłce rozmawia się bardzo ciekawie.

To nie jest wariat, który ogląda wszystko jak leci i łatwo daje się ponieść pasji. Analityk, zimna główka i jeszcze jedna ciekawostka, z której nie wiem, czy sam sobie zdaje sprawę. Kiedy faceci – a zwłaszcza dziennikarze – gadają o piłce, polega to na ogół na wzajemnym przekrzykiwaniu się i udowadnianiu, który wie lepiej i zna się bardziej. A Mateusz nie dość, że pyta, to jeszcze słucha... Więc pewnie trafi. Na zdjęciu Mateusz jest razem z naszym redakcyjnym kolegą Łukaszem Prusakiem na meczu Legii Warszawa, ale nikt nie jest doskonały...

Zdaniem Mateusza:Mateusz Orzechowski

3-1 Nie upilnujemy Cristiano Ronaldo i to on nam strzeli. Na szczęście przebudzi się nasz atak. Dwa gole strzeli Lewandowski i jednego Milik. Ostatnią bramkę zdobędziemy z kontry.

Na turnieju najbardziej mnie

ucieszyło: oczywiście awanse Polski

ubawiło: postawa trenaera Niemiec tuż przed meczem z Polską

zdziwiło: drabinka turniejowa

zezłościło: brak skuteczności naszego napadu w pierwszych czterech meczach

rozczarowało: j.w.

zainspirowało: islandzki komentator

Kiedy Milik nie trafił na pustaka z Niemcami powiedziałem:

Suma szczęść i nieszczęść wynosi zero. Teraz nie wyszło (weszło), wyjdzie (wejdzie) w ważniejszym meczu.

O Pazdanie słów kilkaKiedy Krycha trafił w karnych ze Szwajcarią powiedziałem: Jedziemy. (Bo już byliśmy spóźnieni na wesele)

Kiedy dowiedziałem się o Brexicie:

Bardzo się ucieszyłem zwłaszcza z pierwszego Brexitu. Z drugiego w sumie też, bo zwykle się kibicuje słabszym, a chyba nie było w żadnym wielkim turnieju słabszego (jeśli chodzi o potencjał ludnościowy kraju) niż Islandia.

Jak przewidujesz swoje ostatnie godziny przed meczem?

Spędzimy je w strefie kibica u naszej księgowej Ani Chacewicz.

Wspólnota

Zaloguj się, aby dodać komentarz. Nie masz jeszcze swojego konta? Zarejestruj się.

noimage
Rybka akwariowa
niedziela, 29 czerwca 2025
noimage
Części do zgrabiarki
poniedziałek, 30 czerwca 2025