Radzyń Podlaski - Nasze miasto z dobrej strony! Mamy 10 września 2025 imieniny: Mikołaja, Łukasza | 2011 - zmarł ksiądz kanonik Jan Czapski, probosz parafii św. Trójcy, dziekan Dekanatu Radzyńskiego

Już niedługo

Nigdzie się nie wybieraj... Siedź spokojnie w domu i oglądaj telewizję, albo czytaj książki :)
Dodaj wydarzenie
Zobacz wszystkie

Reklama

Strasznie daleko do 21...

Zbigniew Smółko   
czwartek, 30 czerwca 2016 10:01

Córka MilikaTeraz to już nie ma co się wymądrzać. Teraz już tylko chodzić w kółko, powtarzać: niech to się do cholery wreszcie zacznie, sprawdzać po raz setny, czy w lodówce jest piwo, czy na pewno są zapalniczka i papierosy, zadzwonić do kumpla i powiedzieć: wiesz, przyjdź wcześniej, będzie łatwiej czekać.

Cudów nie zdziałamy, każdy dzisiaj będzie działał po swojemu, ale jakoś spróbujemy Wam ten czas oczekiwania skrócić. Pozapraszałem swoich koleżków dziennikarzy. Swoimi typami i przemyśleniami podzielą się z Wami załoganci ILEDZISIAJ – baczność, spocznij! - sam WszechAdmin Mariusz Szczygieł, niesłychanie zdolny i kreatywny przecudnej urody redaktor Michał Maliszewski, wydawca mojej macierzystej WSPÓLNOTY Mateusz Orzechowski, swiętujący dzisiaj 33 urodziny redaktor Jakub Hapka z portalu RADZYNINFO, oraz – chwilowo nieczynny zawodowo – Michał Szczygielski, radzyniak na wygnaniu ale od piłkownictwa ekspert wyborny.

Na pierwszy rzut gospodarze.

Michał MaliszewskiTako rzecze Młody:

Michał Maliszewski:
Dzisiejszy mecz zakończy się 1:0 dla… Polski oczywiście. Portugalia nie zachwyca w ostatnich rozgrywkach i jeśli „Lewy” przyjmie postawę snajpera jestem przekonany, że możemy zapisać ten dzień w historii polskiego futbolu. O obronę się nie martwię. Poza tym za dużo jest w nas pesymizmu. Do boju Polsko i na podium!

Na turnieju najbardziej mnie

Ucieszyło: Nie jestem wielkim fanem piłki kopanej i przyznam bez bicia, że oglądałem wszystkie mecze… polskiej drużyny. Najbardziej ucieszył mnie remis z Niemcami. Zapowiadało to kolejne dobre spotkania i nie zawiodłem się. Dużo emocji!
Ubawiło: Może nie z samych rozgrywek, lecz z internetu. Mnóstwo memów oraz wpisów o Pazdanie. Na przykład komentarz na fanpage „Orange Polska” z  fotografią smartfona, w którym na tapecie ustawione jest zdjęcie naszego obrońcy i podpis: „Coś mi się popsuło w telefonie, nie mogę odblokować”. Fakt, Michał Pazdan potrafi dobrze zablokować. Cristiano Ronaldo też pod swoimi wpisami wie, że nie przejdzie do naszej bramki tak łatwo.
Zdziwiło: Nie zaskoczę nikogo – brak działania Lewandowskiego, który został w cieniu Błaszczykowskiego. Stawiam na naszego kapitana w dzisiejszym meczu.
Zezłościło: Gol Szwajcarii. To po prostu było nie na miejscu (śmieje się)
Rozczarowało: 5 liter: Milik
Zainspirowało: Bartosz Kapustka. 19-letni chłopak, w barwach Polskiego Związku Piłki Nożnej reprezentujący nasz kraj. Co ja robiłem mając 19 lat…

Kiedy Milik nie trafił na pustaka z Niemcami powiedziałem: Jak można było to tak zmarnować?! Burkiem w stodołę byś nie trafił!
Kiedy Krycha trafił w karnych ze Szwajcarią powiedziałem: Jeeeeeest! Można?! Można?! Polska w ćwierćfinale! Szok dla organizmu!
Kiedy dowiedziałem się o Brexicie: Chłopaki, zobaczymy się szybciej niż myślałem; Poza tym nikt nie umie tak podwójnie wyjść z Euro jak mieszkańcy wysp.

Jak przewidujesz swoje ostatnie godziny przed meczem?

Zgrupowanie kadry kumpli, z którymi najpierw omówimy taktykę spożytego nektaru szczęścia. Później zrobimy statystyki okolicznych stref kibica (wypadnie raczej na Starego Capa), a punkt 21.00 już tylko emocje, emocje, piwo i emocje! I również tego Wam życzę. Do boju biało-czerwoni! Niech jutro będzie głośno w Radzyniu!

Mariusz SzczygiełNaczelny Admin postanowił, że:

1:0!  Całym sercem jestem za Polską oczywiście. Wystarczy mi 1:0, bo wiem, że będzie cholernie ciężko. W naszym typerze ustawiłem jednak inny wynik: I połowa 0:1, w drugiej nasi odrobią straty i dorzucą jeszcze jedną bramkę, kończąc mecz wynikiem 2:1. Moimi typami nie ma się jednak co sugerować, bo ja w naszym rankingu jestem daleko, daleko… O wynik trzeba raczej pytać typera o pseudonimie KrisBarca_92, który prowadzi chyba od pierwszego dnia. No ale oczywiście wygra Polska!

Na turnieju najbardziej mnie

ucieszyło – karny Krychowiaka

ubawiło – a sam nie wiem...

zdziwiło – Brexit Anglików

zezłościło – niemoc Milika

rozczarowało – niemoc Lewandowskiego

zainspirowało – Islandia – małe jest piękne :)

Kiedy Milik nie trafił na pustaka z Niemcami powiedziałem: *****

Kiedy Krycha trafił w karnych ze Szwajcarią powiedziałem: *****

Kiedy dowiedziałem się o Brexicie: ciekawe po ile teraz będzie Euro…

Jak przewidujesz swoje ostatnie godziny przed meczem?

Najpierw Kock, potem Lublin, potem szybko, szybko do Radzynia, do sklepu po piwo i oczekiwanie :)

Husaria Wiedeń

Komentarze  

#1 WynikiAdmin iledzisiaj.pl 2016-06-30 23:49
Dzisiejsze typowanie wygrywa sebik73.
Komentarz do dzisiejszego meczu? Taki sam, jak w każdym polskim domu: No ***** mać! :sad: :cry:

Zaloguj się, aby dodać komentarz. Nie masz jeszcze swojego konta? Zarejestruj się.

noimage
Kultywator 2,10
czwartek, 04 września 2025
USÅUGI BRUKARSKIE
USŁUGI BRUKARSKIE
poniedziałek, 08 września 2025
noimage
Drewno opałowe
czwartek, 04 września 2025