Radzyń Podlaski - Nasze miasto z dobrej strony! Mamy 6 lipca 2025 imieniny: Łucja, Dominika, Teresa

Już niedługo

"Mąż i Żona" - komedia w wydaniu Teatru Sztampa, 12.07.2025, 17:00, Radzyński Ośrodek Kultury
Dodaj wydarzenie
Zobacz wszystkie

Reklama

Strasznie daleko do 21...

Zbigniew Smółko   
czwartek, 30 czerwca 2016 10:01

Córka MilikaTeraz to już nie ma co się wymądrzać. Teraz już tylko chodzić w kółko, powtarzać: niech to się do cholery wreszcie zacznie, sprawdzać po raz setny, czy w lodówce jest piwo, czy na pewno są zapalniczka i papierosy, zadzwonić do kumpla i powiedzieć: wiesz, przyjdź wcześniej, będzie łatwiej czekać.

Cudów nie zdziałamy, każdy dzisiaj będzie działał po swojemu, ale jakoś spróbujemy Wam ten czas oczekiwania skrócić. Pozapraszałem swoich koleżków dziennikarzy. Swoimi typami i przemyśleniami podzielą się z Wami załoganci ILEDZISIAJ – baczność, spocznij! - sam WszechAdmin Mariusz Szczygieł, niesłychanie zdolny i kreatywny przecudnej urody redaktor Michał Maliszewski, wydawca mojej macierzystej WSPÓLNOTY Mateusz Orzechowski, swiętujący dzisiaj 33 urodziny redaktor Jakub Hapka z portalu RADZYNINFO, oraz – chwilowo nieczynny zawodowo – Michał Szczygielski, radzyniak na wygnaniu ale od piłkownictwa ekspert wyborny.

Na pierwszy rzut gospodarze.

Michał MaliszewskiTako rzecze Młody:

Michał Maliszewski:
Dzisiejszy mecz zakończy się 1:0 dla… Polski oczywiście. Portugalia nie zachwyca w ostatnich rozgrywkach i jeśli „Lewy” przyjmie postawę snajpera jestem przekonany, że możemy zapisać ten dzień w historii polskiego futbolu. O obronę się nie martwię. Poza tym za dużo jest w nas pesymizmu. Do boju Polsko i na podium!

Na turnieju najbardziej mnie

Ucieszyło: Nie jestem wielkim fanem piłki kopanej i przyznam bez bicia, że oglądałem wszystkie mecze… polskiej drużyny. Najbardziej ucieszył mnie remis z Niemcami. Zapowiadało to kolejne dobre spotkania i nie zawiodłem się. Dużo emocji!
Ubawiło: Może nie z samych rozgrywek, lecz z internetu. Mnóstwo memów oraz wpisów o Pazdanie. Na przykład komentarz na fanpage „Orange Polska” z  fotografią smartfona, w którym na tapecie ustawione jest zdjęcie naszego obrońcy i podpis: „Coś mi się popsuło w telefonie, nie mogę odblokować”. Fakt, Michał Pazdan potrafi dobrze zablokować. Cristiano Ronaldo też pod swoimi wpisami wie, że nie przejdzie do naszej bramki tak łatwo.
Zdziwiło: Nie zaskoczę nikogo – brak działania Lewandowskiego, który został w cieniu Błaszczykowskiego. Stawiam na naszego kapitana w dzisiejszym meczu.
Zezłościło: Gol Szwajcarii. To po prostu było nie na miejscu (śmieje się)
Rozczarowało: 5 liter: Milik
Zainspirowało: Bartosz Kapustka. 19-letni chłopak, w barwach Polskiego Związku Piłki Nożnej reprezentujący nasz kraj. Co ja robiłem mając 19 lat…

Kiedy Milik nie trafił na pustaka z Niemcami powiedziałem: Jak można było to tak zmarnować?! Burkiem w stodołę byś nie trafił!
Kiedy Krycha trafił w karnych ze Szwajcarią powiedziałem: Jeeeeeest! Można?! Można?! Polska w ćwierćfinale! Szok dla organizmu!
Kiedy dowiedziałem się o Brexicie: Chłopaki, zobaczymy się szybciej niż myślałem; Poza tym nikt nie umie tak podwójnie wyjść z Euro jak mieszkańcy wysp.

Jak przewidujesz swoje ostatnie godziny przed meczem?

Zgrupowanie kadry kumpli, z którymi najpierw omówimy taktykę spożytego nektaru szczęścia. Później zrobimy statystyki okolicznych stref kibica (wypadnie raczej na Starego Capa), a punkt 21.00 już tylko emocje, emocje, piwo i emocje! I również tego Wam życzę. Do boju biało-czerwoni! Niech jutro będzie głośno w Radzyniu!

Mariusz SzczygiełNaczelny Admin postanowił, że:

1:0!  Całym sercem jestem za Polską oczywiście. Wystarczy mi 1:0, bo wiem, że będzie cholernie ciężko. W naszym typerze ustawiłem jednak inny wynik: I połowa 0:1, w drugiej nasi odrobią straty i dorzucą jeszcze jedną bramkę, kończąc mecz wynikiem 2:1. Moimi typami nie ma się jednak co sugerować, bo ja w naszym rankingu jestem daleko, daleko… O wynik trzeba raczej pytać typera o pseudonimie KrisBarca_92, który prowadzi chyba od pierwszego dnia. No ale oczywiście wygra Polska!

Na turnieju najbardziej mnie

ucieszyło – karny Krychowiaka

ubawiło – a sam nie wiem...

zdziwiło – Brexit Anglików

zezłościło – niemoc Milika

rozczarowało – niemoc Lewandowskiego

zainspirowało – Islandia – małe jest piękne :)

Kiedy Milik nie trafił na pustaka z Niemcami powiedziałem: *****

Kiedy Krycha trafił w karnych ze Szwajcarią powiedziałem: *****

Kiedy dowiedziałem się o Brexicie: ciekawe po ile teraz będzie Euro…

Jak przewidujesz swoje ostatnie godziny przed meczem?

Najpierw Kock, potem Lublin, potem szybko, szybko do Radzynia, do sklepu po piwo i oczekiwanie :)

Husaria Wiedeń

Komentarze  

#1 WynikiAdmin iledzisiaj.pl 2016-06-30 23:49
Dzisiejsze typowanie wygrywa sebik73.
Komentarz do dzisiejszego meczu? Taki sam, jak w każdym polskim domu: No ***** mać! :sad: :cry:

Zaloguj się, aby dodać komentarz. Nie masz jeszcze swojego konta? Zarejestruj się.

noimage
Kierowca kat.b
wtorek, 01 lipca 2025
noimage
Lokale w centrum Radzynia
czwartek, 03 lipca 2025