Radzyń Podlaski - Nasze miasto z dobrej strony! Mamy 25 czerwca 2025 imieniny: Łucji, Wilhelma

To ten dzień...

Zbigniew Smółko   
sobota, 25 czerwca 2016 11:12

SelfieNa Euro zaczyna się prawdziwe granie. Przegrywający odpada. 90 minut i albo awans albo lotnisko. Na początek od razu Polska. Ostatni raz nasi w play-offie dużej imprezy grali w 1986. Wtedy przeciwnikiem była Brazylia, dzisiaj powinno być łatwiej.

A zresztą co tu filozofować: po prostu zróbcie to. Ograjcie tych Szwajcarów. To naprawdę nie są nadludzie. Niech se mają czekoladę, zegarki, ser, banki i franka szwajcarskiego, po cholerę im jeszcze ćwierćfinał Euro. Niech to się wreszcie zacznie.

Oprócz tego jeszcze pojedynki Walii i Irlandii Północnej oraz Chorwacji z Portugalią. W razie awansu Polska trafia na lepszego z tego drugiego meczu.

Swoimi typami podzieli się z nami dzisiaj starosta Lucjan Kotwica. To spore osiągnięcie, bo dotychczas w każdej edycji typera próbowałem go namówić, ale się nie dawał. Tą razą przystał chętnie. I rzecze tako:

Typujemy:

Polska – Szwajcaria: 2:1.

Walia – Irlandia Płn: 0:2. Rozmawiamy parę godzin po ogłoszeniu wyników głosowania w Wielkiej Brytanii. Walia chciała wyjść z Unii, Irlandczycy głosowali za pozostaniem. Tak będzie też w Mistrzostwach Europy. Irlandia w ćwierćfinale.

Chorwacja – Portugalia 0:3. Widzieliście rozpędzonego, roznoszonego przez gniew Ronaldo, który sam ciągnął drużynę w meczu z Węgrami? Dzisiaj powtórka.

Lucjan KotwicaLucjan Kotwica: Na ile im głowa pozwoli?

Panie Starosto, dzisiaj popołudnie samotne czy w towarzystwie?

Rano mam jeszcze trochę obowiązków, ale o 15 siadam w domu przed telewizor. Myślę, że koło 17-tej będę już wiedział, co wydarzy się z resztą wieczora...

Odpali w końcu Lewandowski czy znowu będziemy go chwalić za walkę dla drużyn?

Obudził się Cristiano, obudzi się i Lewandowski. Poprowadzi drużynę do zwycięstwa. W końcu przychodzi ten mecz...

W kółko słyszymy, że Szwajcaria taka trudna... A Chorwaci na przykład wychodza na Hiszpanię i mają miny: „Chodźcie, zaraz wam nakopiemy! A potem następnym!”. Czy my nie mamy jakichś drobnych kompleksów?

Za dużo lat przegrywaliśmy, żeby teraz łatwo przejść na pozycję faworytów. A sprawa jest bardzo ważna. Uważam, że w piłce absolutnie najważniejsze jest to, co się dzieje w głowach piłkarzy. Na tym EURO w gruncie rzeczy nie ma słabych piłarzy i drużyn, poza nielicznymi wyjątkami wszyscy kopią na równym poziomie, potrafią tyle samo. Wygrywają ci, którzy mają nie lepsze nogi a głowy.

Co nasi wobec tego mają w głowach?

Ja jeszcze nie wiem. Wydaje mi się, że to idzie ku lepszemu, ale jeszcze są przestoje, że mają momenty właśnie braku wiary. Ale to się za parę godzin okaże.

Przegląd sportowy

Komentarze  

#1 WynikiAdmin iledzisiaj.pl 2016-06-25 23:40
W drodze losowania pendrive otrzymuje dzisiaj YOLO. Brawo!

#2 wytypujpitlit 2016-06-26 07:29
Witam,
możecie typować? bo ja nie...

#3 RE: To ten dzień...robix73 2016-06-26 08:12
Witam pytanie do admina teraz przy przydogrwkach jak typuje do 90 minuty czy plus dogrywka pozdrawiam

#4 RE: To ten dzień...Admin iledzisiaj.pl 2016-06-26 09:01
Wynik końcowy to 90 minut plus dogrywka. Pitlit próbuj jeszcze raz

Zaloguj się, aby dodać komentarz. Nie masz jeszcze swojego konta? Zarejestruj się.

noimage
Mechanik samochodowy
środa, 25 czerwca 2025
noimage
Oddam kotki za darmo
piątek, 20 czerwca 2025
Sprzedam Cb radio maxon rÄczne i zasilacz
Sprzedam Cb radio maxon ręczne i zasilacz
poniedziałek, 23 czerwca 2025