Komentarze
- W jakim stanie jest Radzyń? Debata w najbliższy pi...
O to mi właśnie chodziło. Ustawowa debata o raporcie: z podpisami na sali konferencyjnej - źle, bez ...
- Jakub Jakubowski - W jakim stanie jest Radzyń? Debata w najbliższy pi...
Panie Burmistrzu zna Pan to: https://radzynmojemiasto.pl/?page_id=1485 Mieszkańcy Wam zaufali i popa...
- zjp - W jakim stanie jest Radzyń? Debata w najbliższy pi...
Andrzeju, mniej sztywno, więcej luzu? Już to gdzieś słyszałem — że się głównie bawię. Nie, dziękuję,...
- Jakub Jakubowski - W jakim stanie jest Radzyń? Debata w najbliższy pi...
Dziękuję za wyjaśnienie, można je było zamieścić w komunikacie. Nikt nie ma obowiązku czytania ustaw...
- akotyla - W jakim stanie jest Radzyń? Debata w najbliższy pi...
Panie Andrzeju, z całym szacunkiem – to nie wymysł lokalnych urzędników ani element zabawy „kosztem ...
- Jakub Jakubowski
To ten dzień... |
Zbigniew Smółko | |||
sobota, 25 czerwca 2016 11:12 | |||
A zresztą co tu filozofować: po prostu zróbcie to. Ograjcie tych Szwajcarów. To naprawdę nie są nadludzie. Niech se mają czekoladę, zegarki, ser, banki i franka szwajcarskiego, po cholerę im jeszcze ćwierćfinał Euro. Niech to się wreszcie zacznie. Oprócz tego jeszcze pojedynki Walii i Irlandii Północnej oraz Chorwacji z Portugalią. W razie awansu Polska trafia na lepszego z tego drugiego meczu. Swoimi typami podzieli się z nami dzisiaj starosta Lucjan Kotwica. To spore osiągnięcie, bo dotychczas w każdej edycji typera próbowałem go namówić, ale się nie dawał. Tą razą przystał chętnie. I rzecze tako: Typujemy: Polska – Szwajcaria: 2:1. Walia – Irlandia Płn: 0:2. Rozmawiamy parę godzin po ogłoszeniu wyników głosowania w Wielkiej Brytanii. Walia chciała wyjść z Unii, Irlandczycy głosowali za pozostaniem. Tak będzie też w Mistrzostwach Europy. Irlandia w ćwierćfinale. Chorwacja – Portugalia 0:3. Widzieliście rozpędzonego, roznoszonego przez gniew Ronaldo, który sam ciągnął drużynę w meczu z Węgrami? Dzisiaj powtórka.
Panie Starosto, dzisiaj popołudnie samotne czy w towarzystwie? Rano mam jeszcze trochę obowiązków, ale o 15 siadam w domu przed telewizor. Myślę, że koło 17-tej będę już wiedział, co wydarzy się z resztą wieczora... Odpali w końcu Lewandowski czy znowu będziemy go chwalić za walkę dla drużyn? Obudził się Cristiano, obudzi się i Lewandowski. Poprowadzi drużynę do zwycięstwa. W końcu przychodzi ten mecz... W kółko słyszymy, że Szwajcaria taka trudna... A Chorwaci na przykład wychodza na Hiszpanię i mają miny: „Chodźcie, zaraz wam nakopiemy! A potem następnym!”. Czy my nie mamy jakichś drobnych kompleksów? Za dużo lat przegrywaliśmy, żeby teraz łatwo przejść na pozycję faworytów. A sprawa jest bardzo ważna. Uważam, że w piłce absolutnie najważniejsze jest to, co się dzieje w głowach piłkarzy. Na tym EURO w gruncie rzeczy nie ma słabych piłarzy i drużyn, poza nielicznymi wyjątkami wszyscy kopią na równym poziomie, potrafią tyle samo. Wygrywają ci, którzy mają nie lepsze nogi a głowy. Co nasi wobec tego mają w głowach? Ja jeszcze nie wiem. Wydaje mi się, że to idzie ku lepszemu, ale jeszcze są przestoje, że mają momenty właśnie braku wiary. Ale to się za parę godzin okaże.
|
Komentarze
możecie typować? bo ja nie...