Radzyń Podlaski - Nasze miasto z dobrej strony! Mamy 25 czerwca 2025 imieniny: Łucji, Wilhelma

Uff...

Zbigniew Smółko   
niedziela, 26 czerwca 2016 09:48

Wygraliśmy!

Sprawa jest prosta: jeżeli zagramy z Portugalią przez 90 minut jak w I połowie ze Szwajcarią, będziemy w półfinale. Jeżeli zagramy jak w II – dostaniemy bęcki. Chociaż ta Portugalia słaba nieprawdopodobnie.

W sumie miło być w ćwierćfinale, ale świętować jeszcze nie ma czego: z kim tu można było przegrać? Dać się zepchnąć do tak głębokiej obrony Szwajcarii mającej w ataku gagatków typu Seferovic to chyba nie jest powód do dumy. Wiele drużyn, kiedy podłapie frajera tak jak my w pierwszej połowie, nie spocznie, póki nie wytrząśnie z niego ostatniej złotówki. A my pozwoliliśmy Helwetom się ogarnąć, złapać oddech i przejąć inicjatywę.

Co mecz mamy swoich bohaterów: Kapustkę, Pazdana, Fabiańskiego, ale to, co wyczynia w trakcie tego turnieju Jakub Błaszczykowski to jakaś oddzielna historia. Ile razy go skreślano, szukano zmiennika. Ile odsiedział na ławce rezerwowych w przeciętniutkiej Fiorentinie. A kiedy nałoży koszulkę z orzełkiem budzi się w nim lew i ciągnie tę drużynę na kolejne szczeble turnieju. Takich gości się zapamiętuje na lata i stanowią punkt odniesienia dla całych pokoleń. 

Tak cieszą się nasi piłkarze

Dzwonię do kolegi po meczu, żeby zapytać, co porabia. - A, oglądaliśmy z kumplami, teraz „Nawałka”...

W pewnej wiodącej telewizji przekonywano ponoć, że Błaszczykowski to skrzyżowanie Błaszczaka z Waszczykowskim. Chyba nie jednak...

Ze Szwajcarami na pewno zadecydowała protekcja Matki Boskiej, bo Helweci to przecież heretycy są, Kalwin, Zwingli, te rzeczy... Ale Portugalia to katolicy, może lepiej kombinować, jakby ich ograć konwencjonalnie... Chociaż w Polsce „konwencjonalnie” znaczy właśnie „Matko Boska ratuj!”

Niech strzela Milik...I sonda:

Milik z Lewandowskim przełamią się:

a) z Portugalią

b) opłatkiem w Wigilię

Katarzyna Krupska-Grudzień

Dzisiaj typować pomoże nam prezes Lokalnej Grupy Działania Zapiecek Katarzyna Krupska Grudzień. Kibic może nie nałogowy, ale jak już na te boisko się zagapi, to wie, co widzi. Kobieta – inżynier, ale na szczęście był to wydział zarządzania...

Typujemy:

Francja – Irlandia 0:1. Rozum za Niemcami, serce za Irlandią. Oczywiście stawiam na Wyspiarzy

Niemcy – Słowacja 2:0. Mimo, że przed turniejem sparring wygrali Słowacy.

Węgry – Belgia 2:0. Ten mecz wywołuje we mnie wielkie emocje. Podobnie jak wielu mieszkańców naszego miasta i powiatu mam wielu przyjaciół na Węgrzech, kilka samorządów ma tam partnerów, kontakty są częste i pełne pozytywnej chemii. Ściskam kciuki za Madziarów, pomimo że nie są faworytem.

Katarzyna Krupska – Grudzień: Pamiętali o karimatach!

Sporo emocji tego popołudnia...

Zaimponował mi Nawałka dbałością o detale. Proszę zobaczyć: przed dogrywką nasi piłkarze odpoczywali na karimatach a Szwajcarzy na ziemi. Nie chodzi tylko o wygodę. Gracze dostali w tym momencie jasny sygnał: sytuacja jest pod kontrolą, jesteśmy przygotowani, przewidzieliśmy i to. Szwajcarzy z kolei mogli pomyśleć: o, oni mają coś, czego my nie mamy. Taki szczególik, ale może mieć znaczenie.

Nic Ci nie wierzę w te kibicowanie. Kiedy była 78 minuta meczu wpisałaś na FB organizacyjnego posta dla Zarządu Lokalnej Grupy Działania Zapiecek. Ładnie to tak?

A bo ten mecz mi naprawdę wyglądał na rozstrzygnięty a nasi piłkarze na znudzonych tymi atakami. Ja też zaczęłam się lekko nudzić. A ty kiedy tego posta odczytałeś?

W trakcie dogrywki... A główne ciacho to Lewandowski?

Nie mam pojęcia, bo gapię się na Błaszczykowskiego...

Szwaj-CAR

Komentarze  

#1 wegry-belgiaandrej242 2016-06-26 18:32
??? Chyba 2-0 źle w odwrotna strone

#2 WynikiAdmin iledzisiaj.pl 2016-06-26 22:52
Nooo, tego to się po Belgach nikt nie spodziewał :) 0:4 - nikt z naszych Typerów nie postawił na taki wynik, ale jak co dzień, mamy zwycięzcę - został nim, w wyniku losowania plumpers.Gratulujemy!

#3 nagroda dniaplumpers 2016-07-03 14:24
niby wygrałem a nic nie dostałem :sad:

#4 NagrodaAdmin iledzisiaj.pl 2016-07-03 14:49
A inni wygrali i dostali. A na początek dostaniesz maila z instrukcją, na dniach :-)

Zaloguj się, aby dodać komentarz. Nie masz jeszcze swojego konta? Zarejestruj się.

noimage
dzialka
niedziela, 15 czerwca 2025
noimage
Króle młode.
czwartek, 12 czerwca 2025
noimage
Sprzedam wózek spacerowy
poniedziałek, 23 czerwca 2025