Radzyń Podlaski - Nasze miasto z dobrej strony! Mamy 25 czerwca 2025 imieniny: Łucji, Wilhelma

Same dobre wieści

Michał Maliszewski   
środa, 22 czerwca 2016 09:31

BłaszczykowskiNie jest sztuką grać dobrze i wygrać. Sztuką jest dopisać trzy punkty po meczu słabym. Obrona przewiewna, rozegranie bez pomysłu, Lewy kompletnie bezglutenowy, a tu wchodzi Błaszczykowski (o, to jest dobra zmiana!!!)  wali na 1:0 i pozamiatane... Gorzej w tym EURO już nie zagrają. Szwajcaria czeka w sobotę o 15.

Drugi dobry news to wygrana Chorwacji z Hiszpanią. Oznacza, że mistrzów Europy spotkamy najwcześniej w finale. Podobnie jak Niemców, Francuzów albo Anglików. Autostrada do historii!

KobietaDzisiaj rozstrzygną się ostatnie zagadki w fazie grupowej. Po cichu liczę na wygraną Irlandczyków, których obecność dodałaby kolorytu i pozytywnej energii nawet kongresowi księgowych. W grupie F absolutnie wszystko jest możliwe, nic nie zaskoczy. Ale gdyby awansowała Islandia, to by była heca...

Naszym gościem jest dzisiaj Marek Zawada, dyrektor radzyńskiego szpitala i radny miejski. Spokojny, konsekwentny facet, do którego jednak docierają argumenty. Ogólnie bycie szefem SPZOZ to posada równie komfortowa jak masaż w betoniarce z jeżami, obrywa się z każdej strony, ale Marek sobie radzi. Zdaniem niektórych nawet nieźle.

Marek ZawadaTypujemy!

Belgia - Szwecja 1-0 -  Zwycięstwo upatrywanego lidera w grupie.
Włochy - Irlandia 2-1  - Trudny i ciężki mecz dla obu drużyn ale Włosi graja zawsze do ostatniego gwizdka.
Portugalia -Węgry 2-0  - Liczę na udany występ Ronaldo.
Islandia - Austria 0-0  - Sercem jestem za Islandią, rozum mówi Austria. Co wybrać?

Marek Zawada: Wspierajmy Orlęta

Dałeś się zwariować mistrzostwom, czy jak zwykle chłodnym okiem?
Oglądam wszystkie mecze transmitowane w TVP oraz te które można obejrzeć na niekodowanych niemieckich kanałach.

Mecze reprezentacji wolisz oglądać sam czy raczej w większej grupie?

Transmisje występów Polaków zawsze oglądam w szerszym gronie gdyż mam takie wewnętrzne przekonanie, że pragnienia większej grupy kibiców łatwiej się spełniają.

Daleko ta nasza reprezentacja zajdzie?

Zawsze kibicowałem Polskiej reprezentacji ale kibicowanie Polakom na Euro 2016 daje mi wyjątkową satysfakcję. Po cichu liczę na sporą sensację w wykonaniu naszej drużyny.
Wolny czas spędzasz na plaży albo z książką, czy raczej aktywnie?

Wolny czas spędzam aktywnie. Moją pasją jest żeglarstwo i generalnie sporty wodne (kajaki, deska z żaglem) oraz na co dzień rower. Zimą narciarstwo. Dyscyplinę którą darzę szczególną sympatią jest siatkówka.

Jesteś radnym. Czy miasto powinno wydawać nasze wspólne pieniądze na utrzymanie klubu sportowego?

Jako radny obecnej kadencji rady miasta promuję inicjatywy które mają na celu wsparcie finansowe klubu Orlęta Radzyń. Niestety obecny burmistrz wymawiając się brakami w budżecie, ogranicza środki na klub przeznaczając na inne projekty. Najlepszą promocją miasta jest dobrze funkcjonujący klub sportowy a nie np. "Spotkania z Podróżnikami".

Komentarze  

#1 WynikiAdmin iledzisiaj.pl 2016-06-22 23:00
Bez żadnych losowań, zwyczajnie, zdobywając dzisiaj 19 punktów, wygrywa damian1337. Gratulacje!

#2 jak teraz typujemyjedrzejo14 2016-06-24 22:38
wyniki po 90 min czy końcowe?

#3 wynikizbynieks 2016-06-24 22:57
w razie dogrywki wynik po dogrywce, ale bez karnych. Wynik do przerwy po 45 minutach, meczu i toto po 120.

Zaloguj się, aby dodać komentarz. Nie masz jeszcze swojego konta? Zarejestruj się.

Sprzedam beczkÄ
Sprzedam beczkę
sobota, 21 czerwca 2025
noimage
Samsung Galaxy Watch 6 LTE 40mm
czwartek, 19 czerwca 2025