Radzyń Podlaski - Nasze miasto z dobrej strony! Mamy 24 czerwca 2025 imieniny: Danuty, Jana | 1923 - ksiądz prałat Tadeusz Osiński wyświęcił byłą cerkiew prawosławną na kościół katolicki. Świątynia pw. Najświętszego Serca Pana Jezusa stała w miejscu obecnego boiska przy Szkole Podstawowej nr 1

Leć Adam, leć!!!

Michał Maliszewski   
wtorek, 21 czerwca 2016 13:06

No to wolne :)Komentatorzy rachują, czy bardziej opłaca się wyjść z pierwszego czy drugiego miejsca, a na kogo wpadamy wychodząc z trzeciego. Chrzanić matematykę! Chcę po prostu zobaczyć dobry mecz, w którym strzelimy kilka goli. Co najmniej jednego więcej niż Ukraińcy. A tabelę jakoś tam Niemcy z Irlandczykami uzupełnią.

Wczoraj Walijczycy sprali Rusów jak święty Michał diabła i zasłużenie wygrali swoją grupę. Anglicy męczyli Słowaków strasznie ale skończyło się bez bramek. Do dalszych rozgrywek z trzeciego miejsca wejdą pewnie również Słowacy.

Oprócz meczy w naszej grupie dziś rozstrzygnie się. Kto oprócz Hiszpanii awansuje z grupy D. Remis w meczu Czechów z Turcją będzie oznaczał odpadnięcie jednych i drugich.

Ogólnie to jednak wydaje mi się, że te wychodzenie z trzeciego miejsca zabija emocje w meczach grupowych.

Nie sposób nie odnieść wrażenia, że Polska i Ukraina swoje EURO ogarnęły lepiej. Okazuje się, że boiska na stadionach nie bardzo nadają się do gry. To może niech zamiast Krychowiaka do PSG wezmą np. do Marsylii Zbyszka Krupskiego (pozdrawiam serdecznie), bo w Radzyniu na Warszawskiej zawsze bojo jest zrobione na tip top.

Puma zrobiła Szwajcarom koszulki, które pękają po kilku ruchach. Wy się cieszcie, że ta cała Puma robi głównie koszulki...

PanekSpecjalny mecz to i gość z najwyższej półki. Mimo, że Damian Panek to jeszcze całkiem młody facet, w radzyńskiej piłce jest legendą. Kiedyś świetny napastnik, teraz trener drużyny seniorów. W obecnym sezonie poprowadził ją do czwartego miejsca w III lidze. Wiosną pod jego wodzą Orlęta przegrały tylko jeden mecz ligowy. Dla naszych typerów to nie lada wyzwanie, by mieć lepszego nosa trenerskiego od Panka. Będzie trudno.

Typujemy zwięźle:

Polska- Ukraina 1:0
Niemcy- Irlandia Płn 2:0
Czechy- Turcja 1:1
Hiszpania- Chorwacja 1:1

Damian Panek: Chłopaki, dziękuję za dobry sezon
Czy po takiej intensywnej rundzie jeszcze chce się mecze oglądać? Próbował pan liczyć obejrzane spotkania?

Tak,  oglądam prawie wszystko, opuściłem 4 mecze.
Czy fachowcy już wiedzą, jak powinien Nawałka rozgrywać mecz z Ukrainą? Zmiany czy dalej pierwszym garniturem?

Za cholerę nie wiem jak go rozegrać, ale to trener Nawałka widzi zawodników codziennie,  on wie najlepiej, podpowiadaczy mu nie potrzeba...
Wszyscy rozmawiają o rzekomo genialnym Kapustce. Taki szum może małolatowi pomóc czy zaszkodzić? A Pazdan? Umie grać, czy mecz z Niemcami to mu wyszedł na zasadzie, że „Raz do roku to i Ukrainamiotła strzeli”?

Kapustka to świetny zawodnik myślę ,że da sobie radę, jest dojrzały piłkarsko i emocjonalnie. Pazdan zagrał dobry mecz z Niemcami, pasuje stylem grania do tej reprezentacji.
Wszyscy już zagrali co najmniej dwa razy. Kto zachwycił, kto rozczarował?

Dwa dobre mecze reprezentacji nikt nie rozczarował. Liczy się dobro drużyny to widać na boisku.
Ogląda Pan te mecze bardziej jako kibic czy analityk? Coś już Pan wypatrzył?

Mecze naszych oglądam bardzo emocjonalnie, resztę różnie. Podoba mi się gra Włochów, chciałbym żeby tak grała moja drużyna: wszystko podporządkowane wspólnemu celowi.
Wbrew pozorom trener nie ma wakacji. Czy już są jakieś przymiarki co do transferów do i z klubu? Na jakich pozycjach potrzebujemy wzmocnień?
Odejdzie pewnie czterech zawodników, z różnych powodów – kilku idzie na studia, Szpak kończy wypożyczanie, więc tylu trzeba znaleźć. Priorytety to prawy obr młodzieżowiec, środk.obrońca już jest, no i oczywiście "9"czyli napastnik – egzekutor. Dla mnie jednak najważniejsze, że  dogadaliśmy się z resztą zawodników,  którzy oddali drużynie serce w minionym sezonie... Chłopaki: DZIĘKUJĘ!!!

Pa pa Rosja

Komentarze  

#1 WynikiAdmin iledzisiaj.pl 2016-06-21 22:58
Bezapelacyjnie, drugi raz w naszej zabawie wygrywa kuba16ss! Gratulacje!

Zaloguj się, aby dodać komentarz. Nie masz jeszcze swojego konta? Zarejestruj się.

Super pilna pożyczka
Super pilna pożyczka
poniedziałek, 16 czerwca 2025
Bieżnia magnetyczna
Bieżnia magnetyczna
poniedziałek, 23 czerwca 2025
noimage
Samsung Galaxy Watch 6 LTE 40mm
czwartek, 19 czerwca 2025