Radzyń Podlaski - Nasze miasto z dobrej strony! Mamy 13 lutego 2026 imieniny: Grzegorza, Katarzyny

Już niedługo

Nigdzie się nie wybieraj... Siedź spokojnie w domu i oglądaj telewizję, albo czytaj książki :)
Dodaj wydarzenie
Zobacz wszystkie

Reklama

Zadanie wykonane poprawnie

Zbigniew Smółko   
poniedziałek, 13 czerwca 2016 07:00

Fanka reprezentacji PolskiPierwsza, niewysoka przeszkoda już za nami.

Nie jestem do końca pewien, czy Irlandczycy północni tacy słabi czy to nasi nie pozwolili im zrobić sztycha? Żeby powalczyć z Niemiaszkami i Ukraińcami grać trzeba będzie równie cierpliwie, ale jednak poszukać błysku. Może „odpali” wyłączony z gry Lewandowski, może Milik (mimo gola najsłabszy chyba na placu...), może trzeba będzie odwołać się do szaleństwa Grosika... W pierwszych minutach po meczu zauważam wariactwo na punkcie Kapustki, który już jest ekspresowo przymierzany do poważnych klubów europejskich. Bez żartów...

W innych grupach Chorwaci pokazali, że mają jedną z najsilniejszych linii pomocy na tym turnieju. Turczynowie raczej nie nawiążą do świetnych tradycji ekipy z czasów Hakana Sukura. W starciu Hiszpanów z Czechami nie spodziewam się niespodzianki. Kiedyś to byli Czesi, dzisiaj już takich nie robią... Ograją ich nie tylko pomagierzy Iniesty, ale i kumple Modrica i Rakitica.
W grupie „włoskiej” kibicować będę jak zwykle Irlandczykom (tym prawdziwym!) oraz Włochom.

W loży typerów dziś Adam Świć.

Adam ŚwićPamiętam, że kiedy lata temu zaczynałem udzielać się na lokalnych forach internetowych czasami musiałem czytać, że jestem „leberał”, szkodnik i – to w charakterze najwyższej inwektywy!!! - „z pewnością kumpel Świcia”! Jak ja byłem wtedy ciekawy, co to za monstrum być musi??? A tu okazało się, że straszny umiarkowanie, za to, cholera jasna, zdolna bestia... Kpiarz, komentator, poeta, tłumacz (Świć Wieczny Tłumacz), z urzędu dyrektor Domu Kultury w Kocku i rajca powiatowy w randze wice. Niegdyś (ach, gdzie są niegdysiejsze śniegi...) napastnik Orląt. Obecnie, po ochwacie w roku 2012, futbolowo głównie teoretyk, ale w publicystyce dalej napadzior... Przed innymi objawami stetryczenia zabezpiecza go fantastyczna żona Ola oraz dość nowy synek Antoni.

Typujemy!

Hiszpania - Czechy 3:1. Hiszpanie to jeden z żelaznych faworytów tych mistrzostw, nie powinni mieć dużych problemów z Czechami.

Irlandia - Szwecja 0:1 Obie drużyny waleczne i dość przeciętne, ale to Szwedzi mają Ibrahimovicia

Włochy - Belgia 1:1. Kibicuję Włochom, ale Belgia to nowa siła w europejskiej piłce

Adam Świć - Słabiacy niech leją się między sobą

Tak ogólnie to jak to się skończy?

Kto to wygra? Nie mam pojęcia...

Podobno z redaktorem Hapką jeszcze nocami Copa Libertadores oglądacie, bo wam mało?

Copa America owszem, ale raczej bladym świtem, jak Antek się wcześniej obudzi.

Masz tak, że Ci się polityka z piłką miesza? Że np. jak Rusom czy Niemcom nie wejdzie to radocha?

Z polityką piłki nie mieszam, np. niemiecka piłkę lubię a niemieckiej polityki nie znoszę. 

A to dobry pomysł jest, żeby tyle drużyn w Euro grało? Czeka się cztery lata a tu Albania – Szwajcaria...

W Europie jest 55 federacji piłkarskich, więc powiększenie liczby drużyn to krok w dobrą stronę, zwłaszcza dla średniaków. Turnieju to bardzo nie wydłuża. Mam nawet pomysł, żeby w Euro grały 32 drużyny, z tym że 16 najlepszych w Europie ma awans bez eliminacji, a o pozostałe miejsca tłuką się słabiacy.

Komentarze  

#1 błąd w wynikach typeraP.K. 2016-06-13 21:10
proszę o sprawdzenie wyników meczu Irlandia-Szwecja

#2 RE: Zadanie wykonane poprawnierobix73 2016-06-13 21:15
Remis do przerwy 0-0 a nie 1-0

#3 FaktAdmin iledzisiaj.pl 2016-06-13 21:19
Zgadza się. Wyniki już poprawione, punkty przeliczone. Dzięki za czujność

#4 do adamacpniarz 2016-06-13 21:21
Adas co ty bredzisz p

#5 WynikiAdmin iledzisiaj.pl 2016-06-13 23:42
Dzisiaj nie trzeba było losować. 19 punktów i pierwsze miejsce zdobyła sylwia123. Gratulacje! Można już typować jutrzejsze wyniki. Do dzieła!

#6 prorokzenek44 2016-06-15 15:47
Cieniutki typer ze Swicia. ;-)

Zaloguj się, aby dodać komentarz. Nie masz jeszcze swojego konta? Zarejestruj się.

MISA do miksera MPM MMR 16Z
MISA do miksera MPM MMR 16Z
niedziela, 01 lutego 2026
Interfejs diagnostyczny OBD 2
Interfejs diagnostyczny OBD 2
niedziela, 01 lutego 2026
noimage
Wynajmę mieszkanie
środa, 04 lutego 2026