Radzyń Podlaski - Nasze miasto z dobrej strony! Mamy 24 czerwca 2025 imieniny: Danuty, Jana | 1923 - ksiądz prałat Tadeusz Osiński wyświęcił byłą cerkiew prawosławną na kościół katolicki. Świątynia pw. Najświętszego Serca Pana Jezusa stała w miejscu obecnego boiska przy Szkole Podstawowej nr 1

Zadanie wykonane poprawnie

Zbigniew Smółko   
poniedziałek, 13 czerwca 2016 07:00

Fanka reprezentacji PolskiPierwsza, niewysoka przeszkoda już za nami.

Nie jestem do końca pewien, czy Irlandczycy północni tacy słabi czy to nasi nie pozwolili im zrobić sztycha? Żeby powalczyć z Niemiaszkami i Ukraińcami grać trzeba będzie równie cierpliwie, ale jednak poszukać błysku. Może „odpali” wyłączony z gry Lewandowski, może Milik (mimo gola najsłabszy chyba na placu...), może trzeba będzie odwołać się do szaleństwa Grosika... W pierwszych minutach po meczu zauważam wariactwo na punkcie Kapustki, który już jest ekspresowo przymierzany do poważnych klubów europejskich. Bez żartów...

W innych grupach Chorwaci pokazali, że mają jedną z najsilniejszych linii pomocy na tym turnieju. Turczynowie raczej nie nawiążą do świetnych tradycji ekipy z czasów Hakana Sukura. W starciu Hiszpanów z Czechami nie spodziewam się niespodzianki. Kiedyś to byli Czesi, dzisiaj już takich nie robią... Ograją ich nie tylko pomagierzy Iniesty, ale i kumple Modrica i Rakitica.
W grupie „włoskiej” kibicować będę jak zwykle Irlandczykom (tym prawdziwym!) oraz Włochom.

W loży typerów dziś Adam Świć.

Adam ŚwićPamiętam, że kiedy lata temu zaczynałem udzielać się na lokalnych forach internetowych czasami musiałem czytać, że jestem „leberał”, szkodnik i – to w charakterze najwyższej inwektywy!!! - „z pewnością kumpel Świcia”! Jak ja byłem wtedy ciekawy, co to za monstrum być musi??? A tu okazało się, że straszny umiarkowanie, za to, cholera jasna, zdolna bestia... Kpiarz, komentator, poeta, tłumacz (Świć Wieczny Tłumacz), z urzędu dyrektor Domu Kultury w Kocku i rajca powiatowy w randze wice. Niegdyś (ach, gdzie są niegdysiejsze śniegi...) napastnik Orląt. Obecnie, po ochwacie w roku 2012, futbolowo głównie teoretyk, ale w publicystyce dalej napadzior... Przed innymi objawami stetryczenia zabezpiecza go fantastyczna żona Ola oraz dość nowy synek Antoni.

Typujemy!

Hiszpania - Czechy 3:1. Hiszpanie to jeden z żelaznych faworytów tych mistrzostw, nie powinni mieć dużych problemów z Czechami.

Irlandia - Szwecja 0:1 Obie drużyny waleczne i dość przeciętne, ale to Szwedzi mają Ibrahimovicia

Włochy - Belgia 1:1. Kibicuję Włochom, ale Belgia to nowa siła w europejskiej piłce

Adam Świć - Słabiacy niech leją się między sobą

Tak ogólnie to jak to się skończy?

Kto to wygra? Nie mam pojęcia...

Podobno z redaktorem Hapką jeszcze nocami Copa Libertadores oglądacie, bo wam mało?

Copa America owszem, ale raczej bladym świtem, jak Antek się wcześniej obudzi.

Masz tak, że Ci się polityka z piłką miesza? Że np. jak Rusom czy Niemcom nie wejdzie to radocha?

Z polityką piłki nie mieszam, np. niemiecka piłkę lubię a niemieckiej polityki nie znoszę. 

A to dobry pomysł jest, żeby tyle drużyn w Euro grało? Czeka się cztery lata a tu Albania – Szwajcaria...

W Europie jest 55 federacji piłkarskich, więc powiększenie liczby drużyn to krok w dobrą stronę, zwłaszcza dla średniaków. Turnieju to bardzo nie wydłuża. Mam nawet pomysł, żeby w Euro grały 32 drużyny, z tym że 16 najlepszych w Europie ma awans bez eliminacji, a o pozostałe miejsca tłuką się słabiacy.

Komentarze  

#1 błąd w wynikach typeraP.K. 2016-06-13 21:10
proszę o sprawdzenie wyników meczu Irlandia-Szwecja

#2 RE: Zadanie wykonane poprawnierobix73 2016-06-13 21:15
Remis do przerwy 0-0 a nie 1-0

#3 FaktAdmin iledzisiaj.pl 2016-06-13 21:19
Zgadza się. Wyniki już poprawione, punkty przeliczone. Dzięki za czujność

#4 do adamacpniarz 2016-06-13 21:21
Adas co ty bredzisz p

#5 WynikiAdmin iledzisiaj.pl 2016-06-13 23:42
Dzisiaj nie trzeba było losować. 19 punktów i pierwsze miejsce zdobyła sylwia123. Gratulacje! Można już typować jutrzejsze wyniki. Do dzieła!

#6 prorokzenek44 2016-06-15 15:47
Cieniutki typer ze Swicia. ;-)

Zaloguj się, aby dodać komentarz. Nie masz jeszcze swojego konta? Zarejestruj się.

noimage
Sprzedam
niedziela, 15 czerwca 2025
noimage
ROZRZUTNIK JEDNOOSIOWY
niedziela, 15 czerwca 2025