Komentarze
- W jakim stanie jest Radzyń? Debata w najbliższy pi...
Co się dziwić, że ludzie uciekają jak przez pisiurowe lata miasto dziadziało
- lukas1 - W jakim stanie jest Radzyń? Debata w najbliższy pi...
O to mi właśnie chodziło. Ustawowa debata o raporcie: z podpisami na sali konferencyjnej - źle, bez ...
- Jakub Jakubowski - W jakim stanie jest Radzyń? Debata w najbliższy pi...
Panie Burmistrzu zna Pan to: https://radzynmojemiasto.pl/?page_id=1485 Mieszkańcy Wam zaufali i popa...
- zjp - W jakim stanie jest Radzyń? Debata w najbliższy pi...
Andrzeju, mniej sztywno, więcej luzu? Już to gdzieś słyszałem — że się głównie bawię. Nie, dziękuję,...
- Jakub Jakubowski - W jakim stanie jest Radzyń? Debata w najbliższy pi...
Dziękuję za wyjaśnienie, można je było zamieścić w komunikacie. Nikt nie ma obowiązku czytania ustaw...
- akotyla
Czekając na Irlandczyków |
Zbigniew Smółko | |||
sobota, 11 czerwca 2016 10:31 | |||
Dzisiaj popołudnie dość lajcikowe, dwa mecze które decydować będą głównie o trzecim miejscu w grupie. Kto wygra w konfrontacji Walia – Słowacja jest mi dość obojętne, ale o 15-tej kibicował będę (jednym okiem, znad książki...) Albańczykom. Niby outsider, ale jak się przyjrzeć, w jakich klubach grają to może być ciekawie. Choć ogólnie to bardziej od obu meczów obchodzi mnie stan kostki Grosickiego. Wieczorem zaś ciśnienie pójdzie w górę. Ruscy kibice od dwóch dni już we Francji tłuką się z Angolami, na boisku nie będzie inaczej. Wyspiarze jak zwykle mają światu coś do udowodnienia. W sumie wolę, żeby oni udowadniali niż Moskale... A tak naprawdę to czekamy na jutro. Niech oni wreszcie zagrają z tą Irlandią, będziemy wiedzieli na czym stoimy... Naszym głównym ekspertem jest dziś Daniel Syta, lat 40, kawaler parafii tutejszej, niepalący, pijący śladowo, z dobrym podejściem do dzieci. Były zawodnik Orląt Radzyń, Orląt Łuków, Czarnych Dęblin, Victorii Parczew, Gromu Kąkolewnica, Tornado Wohyń, ostatnio LKS Milanów, z którym w efektownym stylu wygrał okręgówkę. Od kilku lat trener młodzieży w Orlętach. Jego podopieczni w tym sezonie pewnie wygrali rozgrywki na szczeblu okręgu bialskiego i od nowego sezonu zagrają w lidze wojewódzkiej. Dodatkowo trzech młodzieńców z jego drużyny postanowiło zmierzyć się ze swoim trenerem i również wytypować wyniki. Młodzi zgodnie stawiają na Albanię, Walię i Anglię. Typujemy! Daniel Syta: Albania – Szwajcaria 0:2, Walia – Słowacja 0:0, Anglia - Rosja 1:0 Kuba Sawicz (prawy pomocnik): Albania – Szwajcaria 2:1, Walia – Słowacja 3:1, Anglia - Rosja 2:2 Maciek Bujak (prawy obrońca): Albania – Szwajcaria 1:0, Walia – Słowacja 2:0, Anglia - Rosja 1:1 Mikołaj Mitura (napastnik): Albania – Szwajcaria 2:0, Walia – Słowacja 4:2, Anglia - Rosja 3:2 Wszyscy zgodnie: w sobotę Orlęta Radzyń – Orlęta Łuków – wygrana biało-zielonych! Odcięli mi telewizor! A z Irlandią jak w A-klasie! Bardziej ucieszyło Cię wygranie w tym roku jako piłkarz okręgówki z Milanowem czy sukcesy Twoich podopiecznych?
Są talenty?
Euro obejrzysz od dechy do dechy?
Od lat kibicujesz Olimpique Marsylia i reprezentacji Francji. Szczerze mówiąc nie bardzo rozumiem, dlaczego wszyscy typują ich do zwycięstwa
Jak podejść do tych piekielnych Irlandczyków? - Naród takich samych walczaków jak i my... Gwiazd nie mają, ale monolit jest. Tu nie ma co kombinować. Trzeba się rzucić od początku i walczyć, walczyć, walczyć. Finezji się po tym spotkaniu nie spodziewam. Będzie jak w A-klasie: siła razy ramię i jazda od początku do końca.
|
Komentarze
Ponadto- czy żabojad nie brzmi nieco protekcjonalnie?
Chyba że to element programu podnoszenia Polaków z kolan.
Można już typować jutrzejsze wyniki - do dzieła Typerzy!