Komentarze
- Wieczór z kulturą żydowską
pomagają w pokojowych kontaktach z narodem palestyńskim. Jak widać, niektórym to nie przeszkadza.
- zimny - Co to znaczy zniszczyć drzewo?
Poprzednicy pozostawili swoich na czatach.
- eSPe - Co to znaczy zniszczyć drzewo?
Związki zawodowe w Urzędzie Miasta, co Wy tam szanowni gospodarze robicie że pracownicy muszą związk...
- LomoZ - Co to znaczy zniszczyć drzewo?
Takie tam tłumaczenie się z chęci bycia medialnym w TVN. Żałosne
- LomoZ - Dlaczego z ulicy Wyszyńskiego wykonawca „zrywał as...
no właśnie masz rację. pościemiać to można dzień dwa ale nie kilka miesięcy. z normalnej pracy to ju...
- agagr
Pielgrzymi są już w Radzyniu! (Foto i Wideo) |
Mariusz Szczygieł | |
środa, 02 sierpnia 2017 17:27 | |
Uwaga! Jeśli nie słyszysz głosu, naciśnij prawy przycisk myszy na filmie i kliknij: Anuluj wyciszenie.
|
Komentarze
Pozdrawiam
Przykazanie drugie Boże skopiowane z Pisma Świętego:
2.Nie będziesz czynił żadnego obrazu i żadnego wyobrażenia ani tego , co na niebie, ani tego , co na ziemi, ani tego , co w wodzie, ani tego , co pod ziemią. Nie będziesz się im kłaniał ani nie będziesz im służył , gdyż Ja, Jahwe, Bóg twój , jestem Bogiem zazdrosnym i za występki ojców zsyłam kary na ich dzieci, aż do trzeciego i czwartego pokolenia; tak będzie z tymi , którzy Mnie nienawidzą; natomiast aż po tysiączne pokolenie będę okazywał miłosierdzie tym, którzy Mnie miłują i zachowują moje przykazania.
O tworze maryjki Pismo Święte nic nie mówi.
Czytam tylko Pismo Święte pewnie to co ty. Wytłumacz mi jedno.
Drugie przykazanie Boże nauczane na lekcjach religii . To treść:
2) Nie będziesz brał imienia Pana Boga Twego nadaremnie,
Drugie przykazanie Boże skopiowane z Pisma Świętego. To jego treść:
2.Nie będziesz czynił żadnego obrazu i żadnego wyobrażenia ani tego , co na niebie, ani tego , co na ziemi, ani tego , co w wodzie, ani tego , co pod ziemią. Nie będziesz się im kłaniał ani nie będziesz im służył , gdyż Ja, Jahwe, Bóg twój , jestem Bogiem zazdrosnym i za występki ojców zsyłam kary na ich dzieci, aż do trzeciego i czwartego pokolenia; tak będzie z tymi , którzy Mnie nienawidzą; natomiast aż po tysiączne pokolenie będę okazywał miłosierdzie tym, którzy Mnie miłują i zachowują moje przykazania.
Ja myślę , że Bóg dał ludziom przykazanie , ale czarni zmienili je bo nie pozwalało na wytwarzanie medalików, obrazków , maryjek i na nich zarabianiu.
Ja wolę to przykazanie z Pisma Świętego.
A drugie Twoje pytanie można wytłumaczyć tak, że Pan nasz nie będzie tolerował, kiedy zamiast do Niego, będziesz modlił się do wymyślonych przez siebie bóstw, i tu daje przykłady: Nie będziesz czynił żadnego obrazu i żadnego wyobrażenia ani tego , co na niebie (do ptactwa, Zeusa, stacji kosmicznej MIR), ani tego , co na ziemi (byków, krów, słoni, koni, latającego potwora spahgetti, telefonów komórkowych, samochodów itp.), ani tego , co w wodzie (ryb, krabów, krewetek, Posejdona itp), ani tego, co pod ziemią (kretów, dżdżownic itp. itd).
I nie bój się wyjść do nas i modlić razem z nami, bo jak na pewno przeczytałeś w Biblii: "Bo gdzie dwóch lub trzech jest zebranych w moje imię, tam jestem wśród nich".
Chcesz się wypowiadać to napisz. Dlaczego księża nie uczą drugiego przykazania Bożego dosłownie jak jest w Piśmie Świętym, a wymyślili własne. Czy Boga trzeba poprawiać?.
A ty mówisz, że radosną twórczość jakiegoś św. Augustyna to przykazania Boże. Jak on śmiał zmienić choć jedno słowo z tego co dał na Bóg?. Tak czyni tylko diabeł.