Już niedługo
Zobacz wszystkie
Reklama

Komentarze
- Odszkodowania za grunty pod drogi
Jeśli potrafią zdążyć przed ostatnim dniem na złożenie wniosku i do tego ten dzień obliczą bezbłędni...
- Che - Odszkodowania za grunty pod drogi
Ach Ci poprzednicy. A teraz, co za sprawna ekipa. Przez całą kadencję ustrzelą 200 metrów drogi za c...
- zimny - Nasz wniosek do Funduszy Szwajcarskich przeszedł o...
Tu nikt nie napisał, że dostaliśmy pieniądze, tylko, że przeszliśmy w zasadzie wszystkie etapy, a ni...
- Admin iledzisiaj.pl - Nasz wniosek do Funduszy Szwajcarskich przeszedł o...
Wolałbym póki co zachować powściągliwość w odtrąbieniu ogromnego sukcesu. Szczególnie po przeczytani...
- zjp - Jazz u Potockich: Muzyka filmowa Jerzego „Dudusia”...
A po polsku to co to ten outsourcing?
- niepokorny
Serowy Król ze Spomleku |
Aneta Mostowiec | |||
czwartek, 22 września 2016 07:00 | |||
Nasza spółdzielnia przywiozła z Olsztyna aż trzy prestiżowe nagrody. Hitem serowym ocenione zostały sery marki SERENADA - sery z Radzynia Podlaskiego otrzymały miano SEROWEGO KRÓLA. Nagrodą szczególną tegorocznego Ogólnopolskiego Święta Sera był Puchar Prezesa Krajowego Związku Spółdzielni Mleczarskich Waldemara Brosia przyznany naszej firmie za najwyższą jakość serów długodojrzewających SKARBY SEROWARA (Bursztyn, Rubin, Szafir). Jest to kolejny sukces naszej spółdzielni w tak znamienitych konkursach. Głównym celem festiwalu jest ukazanie konsumentom najwyższej jakości oraz wartości odżywczej serów i twarogów produkowanych przez krajowy przemysł mleczarski. W programie 2-dniowej imprezy przewidziano stoiska eksperckie, na których konsumenci mogli skorzystać z porad znawców tematu. Zostały przygotowane pokazy techniczno-laboratoryjne, a także konkurs marki Serenada, w którym były do wygrania upominki szkolne. Organizatorem święta sera jest Katedra Mleczarstwa i Zarządzania Jakością Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie. Olsztyn jest kolebką serowarstwa. Tu bowiem w kortowskiej uczelni wykształcono ponad 80% kadr pracujących w mleczarstwie. Tu kortowscy naukowcy opracowali receptury połowy serów twardych i większości twarogów znajdujących się na polskim handlu. To w Olsztynie i Barczewie pracuje kilka znanych na świecie firm produkujących światowej klasy aparaturę dla przemysłu mleczarskiego.
|