Komentarze
- Mamy to! 300 tysięcy na Orlęta!
Czas na modernizację stadionu miejskiego w Radzyniu Podlaskim!!! Zadaszoną główną trybunę wraz z szt...
- sportek - Spotkajmy się nad Białką 2025!
Może niech przy okazji zarządzający wykonawcami robót na ul. Partyzantów weźmie udział w tej akcji. ...
- epemil190 - Mamy 160 tysięcy na program Senior+
gdzie powołano spółkę która podobne pieniążki przytuliła dla grupy 15 seniorów,a pozostałe stowarzys...
- FOX58 - Oszust zatrzymany przez kryminalnych, gdy przejech...
pokłosie burdelu na wschodzie -dzwonią ukraińcy z kraju który nie funkcjonuje. Inaczej by to czyścil...
- winiek - Pozytywna ocena formalna „Szwajcara”
Myślę że to odpowiedni moment, aby uzyskać środki na budowę takiego centrum. Środki zarówno krajowe ...
- eSPe
Forza Italia! |
Zbigniew Smółko | |||
sobota, 03 lipca 2021 09:00 | |||
XXX Drugi mecz to, jak do tej pory, najlepsze widowisko tego turnieju. Nikt nie stanął ani na chwilę. We Francja – Szwajcaria emocji było tyle samo, ale jakość grania nieporównywalna! Należało się Włochom. Brawo. Ale – niech to zostanie odnotowane – niczym chyba w piłce tak nie gardzę, jak błazeńskim udawaniem kontuzji, neymarowaniem, kradzeniem czasu. Ja rozumiem, coś tam przycwaniakować, wiadomo, pod koniec meczu grawitacja większa... Ale Italiańcy zrobili z tego karykaturę. Cudowne ozdrowienie Immobile przy golu na 1:0, to w ogóle temat na traktat z pogranicza medycyny, sportu, teologii i kryminalistyki. XXX A Belgowie mnie trochę rozczarowali brakiem pomysłu. W niektórych drużynach młodzieżowych gra się takim systemem, że paru bystrych gości stawiamy na obronie, a z przodu największego byka w roczniku (Lukaku...) i niech się pcha... Do wsparcia dostanie krasnala, co umie się kiwać (Doku – ależ to jest bezczelny gówniarz! Uwielbiam!). Dziś widzieliśmy coś podobnego. Tyle narzekań tetryka. To jednak był wielki mecz. XXX Ale tak serio, raz już pytałem, może ktoś mnie oświeci: o co chodzi z tym marnowaniem karnych seriami? I z samobójami? Ten Own Goal to zaraz królem strzelców zostanie. XXX Dwa fajne spotkania dzisiaj. Wszystkie drużyny lepiej czują się w ataku. Tak, Anglia też, tylko Soutghate im nie pozwala i każe się czaić w defensywce. Duńczycy odprawią Czechów, ci drudzy to naprawdę nie jest dobra drużyna. Tam się kadrze mieście nawet ten kołek z Legii... Jak mu tam... Peckhart. 3:1. Ukraina będzie atakować, ale się szybko nadzieje. Więc zaatakuje jeszcze mocniej i nadzieje się jeszcze mocniej. Ten mecz nie może mieć innego scenariusza. 2:1. Choć, nie kryję, chciałbym innego. XXX Z normalnej piłki: komplikują się sprawy awansów Unii Żabików i Młodzieżówki. W zasadzie wszystko szło nieźle, póki nie wmieszał się PZPN w swojej lokalnej mutacji. (Rosjanie mawiają: Wojna szła charaszo, paka nie wmieszałsia gienieralnyj sztab...). Niby wszyscy wiedzieli, że żeby grać w wyższych ligach trzeba mieć ileś drużyn młodzieżowych. Ale weź wymyśl nowych juniorów w mieście, gdzie możniejszy sąsiad zza miedzy ma sprawnie działającą akademię a twoja drużyna jest miejscem, gdzie kilkunastu młodych ludzi postanowiło, zamiast np. przesiadywać w barze albo w fotelu i teściowej słuchać, iść i pokopać w piłkę. Gdyby grali źle, to nikt nie miałby do nich żadnych uwag. A kopcie się po czołach w jakiejś Serie B ad mortem defecatam, tylko składki płaćcie w terminie. Ale skoro wam to nieźle wychodzi i wygraliście ligę, to się wam trzeba koniecznie przyjrzeć... Jedni i drudzy by chcieli, po to się gra przecież w piłkę, żeby próbować się z coraz lepszymi.
|