Radzyń Podlaski - Nasze miasto z dobrej strony! Mamy 6 lipca 2025 imieniny: Łucja, Dominika, Teresa

Już niedługo

"Mąż i Żona" - komedia w wydaniu Teatru Sztampa, 12.07.2025, 17:00, Radzyński Ośrodek Kultury
Dodaj wydarzenie
Zobacz wszystkie

Reklama

A co na to wszystko nasi Dobrodzieje?

Mariusz Szczygieł   
niedziela, 03 lipca 2016 11:13

Nasza Beau JeuI znowu karne rozstrzygnęły o tym, kto zostaje, a kto jedzie do domu…

Ale jak oni strzelali? Oj, oj, oj…

Dzisiaj kolejny mecz, w którym malutka Islandia zmierzy się z doświadczoną Francją. Dawid z Goliatem. Czy będzie podobnie jak w Biblii?

O wynik spotkania zapytaliśmy naszych sponsorów – Roberta Bukowskiego z firmy Media-System, Grażynę Sobczuk ze sklepu zoologiczno-wędkarskiego ZANDER24 i Tadeusza Kulentego ze sklepu TERMO-DOM. Bez ich wsparcia nie moglibyśmy codziennie rozdać nagrody dnia, a w finale na zwycięzcę naszego typera czeka przecież prawdziwa, meczowa piłka Mistrzostw Europy – Beau Jeu, którą można codziennie oglądać w sklepie Pani Grażyny.

Robert Bukowski MEDIA-SYSTEMWygra Francja.

Robert Bukowski to wiecznie zarobiony, ale sympatyczny i ciągle uśmiechnięty właściciel największego, radzyńskiego dostawcy internetowego – firmy Media System. Pełen humoru ojciec dwóch chłopaczków, którzy świata poza nim nie widzą (no i mamą oczywiście). Ze sportem związany od dawna – grywa w siatkę. Typuje z nami mecze też już od kilku dobrych lat.

Kto wygra mecz?

- Wygra Francja bo grają u siebie, ale nie będzie im łatwo, bo Islandia gra ambitnie. Francuzi strzelą gola dopiero w dogrywce i mecz zakończy się wynikiem 1:0.

A Polacy?

Byłem pozytywnie zaskoczony postawą Polaków. Nie bronili się, ale atakowali. Grali świetnie. A to, że Kuba nie strzelił tej bramki, to loteria. Ten zespół, który zbudowali, ma wielkie szanse rozwoju i na pewno pograją na Mundialu w Rosji. Największym bohaterem turnieju był dla mnie Błaszczykowski, meczu oczywiście Lewandowski, bo strzelił pięknego gola.

Grażyna Sobczuk ZANDER24Lewandowski ma dobrą dietę

Grażynę Sobczuk na co dzień można spotkać w sklepie zoologiczno-wędkarskim Zander24 przy ulicy Lubelskiej, obok Urzędu Skarbowego. Zwinnie porusza się tam pomiędzy wielobarwnymi akwariami, chomikami, karmami dla zwierząt i mnogością wędek, zanęt, haczyków i innego wędkarskiego ustrojstwa. Nie mogą się bez niej też obyć żadne radzyńskie zawody wędkarskie, gdzie wiernie wspiera swojego męża Wiesława w wędkarskich zmaganiach, ale też obdziela innych wędkarzy wielkim uśmiechem i ufundowanymi przez siebie nagrodami.

Kto wygra mecz?

Doświadczenie życiowe podpowiada mi, że Islandia raczej nie wyśle Francuzów do domu :), tak jak zrobili to z Anglikami, bo Francuzi w domu już są. Będzie 2:1 dla Francji.

A Polacy?

Jakimś takim zagorzałym kibicem nie jestem, ale nie radzę sobie z emocjami, kiedy nasi przegrywają i strasznie się denerwuję. Podświadomie czułam, że przegramy. Zawsze ta nadzieja oczywiście jest, ale coś mi mówiło, że za dużo tego szczęścia by było. W pewnym momencie musi być koniec, bo za bardzo byśmy urośli. Szkoda, ze moje przeczucie się sprawdziło.

Uważam, że nasza drużyna nigdy nie była w takiej formie. To, że przegraliśmy w karnych, to wcale nie znaczy, że graliśmy gorzej. Uważam, że graliśmy lepiej, technicznie i akcjami, ale ja nie znam się na piłce… Ostatnio czytałam dietę Lewandowskiego i zaczynam stosować.

Tadeusz Kulenty TERMO-DOMNie lubię cwaniaków

Tadeusz Kulenty to wielki fan wędkowania – oczywiście wolną chwilą, bo dzień powszedni upływa mu pomiędzy pracą w sklepie budowlanym TERMO-DOM, a budową którą aktualnie prowadzi. Pełen werwy i pomysłów, konkretny facet – chciał się ściąć „na Pazdana”, ale fryzjerowi zabrakło jeszcze odrobinę odwagi :)

Kto wygra mecz?

Islandia wygra. Myślę, że będzie 2:1. Będę jej kibicował, bo Francja to cwaniaki, a ja nie lubię cwaniaków :)

A Polacy?

Mecz był niesamowity. Uważam, że bardzo ładnie grali. Niestety ktoś musiał przegrać, zwłaszcza przy karnych. Mamy świetną drużynę. Bardzo dobrym piłkarzem jest Lewandowski – to widać nawet po jego ruchach - te jego kiwki, zwody… Podobnie Kapustka. Brakuje mu doświadczenia, jest młody, ale za dwa lata… Kto wie?

Komentarze  

#1 WynikiAdmin iledzisiaj.pl 2016-07-03 23:02
Losowaliśmy dzisiaj spośród 45 osób, które wytypowały wygraną Francji. Wygrała JOLA. Nikt z nas nie spodziewał się takiej liczby goli, zarówno w pierwszej, jak i w drugiej połowie. Po skąpych wynikach innych meczów, to Francja i Islandia pozwoliły się cieszyć bramkami. I fajnie :-) Gratulacje!

#2 Halo, halo!Admin iledzisiaj.pl 2016-07-06 22:07
JOLU, proszę o kontakt na naszego maila, bo nie mogę do Ciebie wysłać instrukcji, w jaki sposób odebrać nagrodę

#3 RE: A co na to wszystko nasi Dobrodzieje?JOLA 2016-07-09 12:46
Wysłałam wiadomość na maila.

Zaloguj się, aby dodać komentarz. Nie masz jeszcze swojego konta? Zarejestruj się.

Pilarka spalinowa STEEL MS5200
Pilarka spalinowa STEEL MS5200
poniedziałek, 23 czerwca 2025
noimage
Sprzedam
sobota, 05 lipca 2025
noimage
Mechanik samochodowy
środa, 25 czerwca 2025