Komentarze
- Konferencja Pamięć jest naszym obowiązkiem
Dobrze że można mówić co się naprawdę myśli bo nie na wszystkich portalach tak jest . Dziękuję admin...
- kinga75 - Opłaty za śmieci muszą się równać z kosztami
Z jednej strony masz rację, ale z drugiej strony taki tryb prowadzi do wielu problemów ze zdrowiem. ...
- for_sale - Opłaty za śmieci muszą się równać z kosztami
Komu chce się ślęczeć nad garami? Kupi sobie taki singiel gotowe żarcia i macie wzrosty we wszystkim...
- pioter - Opłaty za śmieci muszą się równać z kosztami
Niektóre miasta odchodzą od plastikowych worków na śmieci i nie odbierają frakcji zielonej, która je...
- radzyniak13 - Opłaty za śmieci muszą się równać z kosztami
Wydaje mi się, że liczba 2 tys. osób (12 tys. zgłoszonych / 14 tys. mieszkańców), które nie są zgłos...
- for_sale
A co na to wszystko nasi Dobrodzieje? |
Mariusz Szczygieł | |||
niedziela, 03 lipca 2016 11:13 | |||
Ale jak oni strzelali? Oj, oj, oj… Dzisiaj kolejny mecz, w którym malutka Islandia zmierzy się z doświadczoną Francją. Dawid z Goliatem. Czy będzie podobnie jak w Biblii? O wynik spotkania zapytaliśmy naszych sponsorów – Roberta Bukowskiego z firmy Media-System, Grażynę Sobczuk ze sklepu zoologiczno-wędkarskiego ZANDER24 i Tadeusza Kulentego ze sklepu TERMO-DOM. Bez ich wsparcia nie moglibyśmy codziennie rozdać nagrody dnia, a w finale na zwycięzcę naszego typera czeka przecież prawdziwa, meczowa piłka Mistrzostw Europy – Beau Jeu, którą można codziennie oglądać w sklepie Pani Grażyny.
Robert Bukowski to wiecznie zarobiony, ale sympatyczny i ciągle uśmiechnięty właściciel największego, radzyńskiego dostawcy internetowego – firmy Media System. Pełen humoru ojciec dwóch chłopaczków, którzy świata poza nim nie widzą (no i mamą oczywiście). Ze sportem związany od dawna – grywa w siatkę. Typuje z nami mecze też już od kilku dobrych lat. Kto wygra mecz? - Wygra Francja bo grają u siebie, ale nie będzie im łatwo, bo Islandia gra ambitnie. Francuzi strzelą gola dopiero w dogrywce i mecz zakończy się wynikiem 1:0. A Polacy? Byłem pozytywnie zaskoczony postawą Polaków. Nie bronili się, ale atakowali. Grali świetnie. A to, że Kuba nie strzelił tej bramki, to loteria. Ten zespół, który zbudowali, ma wielkie szanse rozwoju i na pewno pograją na Mundialu w Rosji. Największym bohaterem turnieju był dla mnie Błaszczykowski, meczu oczywiście Lewandowski, bo strzelił pięknego gola. Grażynę Sobczuk na co dzień można spotkać w sklepie zoologiczno-wędkarskim Zander24 przy ulicy Lubelskiej, obok Urzędu Skarbowego. Zwinnie porusza się tam pomiędzy wielobarwnymi akwariami, chomikami, karmami dla zwierząt i mnogością wędek, zanęt, haczyków i innego wędkarskiego ustrojstwa. Nie mogą się bez niej też obyć żadne radzyńskie zawody wędkarskie, gdzie wiernie wspiera swojego męża Wiesława w wędkarskich zmaganiach, ale też obdziela innych wędkarzy wielkim uśmiechem i ufundowanymi przez siebie nagrodami. Kto wygra mecz? Doświadczenie życiowe podpowiada mi, że Islandia raczej nie wyśle Francuzów do domu :), tak jak zrobili to z Anglikami, bo Francuzi w domu już są. Będzie 2:1 dla Francji. A Polacy? Jakimś takim zagorzałym kibicem nie jestem, ale nie radzę sobie z emocjami, kiedy nasi przegrywają i strasznie się denerwuję. Podświadomie czułam, że przegramy. Zawsze ta nadzieja oczywiście jest, ale coś mi mówiło, że za dużo tego szczęścia by było. W pewnym momencie musi być koniec, bo za bardzo byśmy urośli. Szkoda, ze moje przeczucie się sprawdziło. Uważam, że nasza drużyna nigdy nie była w takiej formie. To, że przegraliśmy w karnych, to wcale nie znaczy, że graliśmy gorzej. Uważam, że graliśmy lepiej, technicznie i akcjami, ale ja nie znam się na piłce… Ostatnio czytałam dietę Lewandowskiego i zaczynam stosować. Tadeusz Kulenty to wielki fan wędkowania – oczywiście wolną chwilą, bo dzień powszedni upływa mu pomiędzy pracą w sklepie budowlanym TERMO-DOM, a budową którą aktualnie prowadzi. Pełen werwy i pomysłów, konkretny facet – chciał się ściąć „na Pazdana”, ale fryzjerowi zabrakło jeszcze odrobinę odwagi :) Kto wygra mecz? Islandia wygra. Myślę, że będzie 2:1. Będę jej kibicował, bo Francja to cwaniaki, a ja nie lubię cwaniaków :) A Polacy? Mecz był niesamowity. Uważam, że bardzo ładnie grali. Niestety ktoś musiał przegrać, zwłaszcza przy karnych. Mamy świetną drużynę. Bardzo dobrym piłkarzem jest Lewandowski – to widać nawet po jego ruchach - te jego kiwki, zwody… Podobnie Kapustka. Brakuje mu doświadczenia, jest młody, ale za dwa lata… Kto wie?
|
Komentarze