Radzyń Podlaski - Nasze miasto z dobrej strony! Mamy 24 czerwca 2025 imieniny: Danuty, Jana | 1923 - ksiądz prałat Tadeusz Osiński wyświęcił byłą cerkiew prawosławną na kościół katolicki. Świątynia pw. Najświętszego Serca Pana Jezusa stała w miejscu obecnego boiska przy Szkole Podstawowej nr 1

Zaczyna się poważnie granie

Zbigniew Smółko   
środa, 15 czerwca 2016 07:00

Czy modlitwa pomoże?Pierwsze koty za płoty, każdy raz już zagrał... Teraz każdy mecz będzie o stawkę, jak teraz się skusi, to może już być trudno cokolwiek odrobić.

Za wielu punktów to sobie wczoraj nasi typerzy nie dopisali... Dość niespodziwanie słabi Węgrzy ograli jeszcze słabszych Austriaków. Franciszek Józef w grobie się obraca. Choć może na tych ostatnich nie będę stawiał od razu krzyżyka – niejaka Conchita Wurst wygrała kiedyś Eurowizję... Fakt, że na 2 miejscu rankingu FIFA są Belgowie a Austria na 10, świadczy tylko o samym rankingu. 

W meczu Islandii z Portugalią po raz pierwszy w tym Euro dałem się ponieść emocjom. Wikingowie mogą w tym turnieju napisać jakąś fajną historię.

Wszystkie drużyny już zaprezentowały się publiczności. Najlepsze wrażenie zrobili niespodziewanie Włosi, ale, prawdę mówiąc, nikt „wejścia smoka” nie zaliczył. Tylko Niemcy, Włosi i Węgrzy (!) wygrali dwoma bramkami, wszystkie te drużyny podwyższały już w samych końcówkach.

Wpieriod Rassija...W meczu Rosji ze Słowacją najciekawsze będzie, czy „turyści i kibice” znowu rozpętają zadymę i w efekcie Moskale zostaną wywaleni dyscyplinarnie z turnieju na zbity pysk. Od momentu, kiedy się okazało, że bojówki przyleciały czarterem wynajętym przez ichni rząd i wszystkie te burdy organizowane są nie przez nawaloną żulię a trzeźwiuteńkich, działających na zimno fachowców, życzę im tego z całego serca. Francja raczej bez problemu oprawi Albańczyków, zaś w starciu Rumuni i Szwajcarii być może poznamy rywala dla Polski w ewentualnym meczu1/8 finału.

Kuba JakubowskiTypować pomoże nam dziś Jakub Jakubowski. Kuba jest właścicielem kawiarni Kofi&Tea, pełniącej przy okazji rolę mini ośrodka działań artystycznych, kulturalnych i społecznych. Od czasu do czasu podejmuje się opracowania graficznego różnych wydawnictw i jest w tym więcej niż niezły. Jesienią 2014 roku został wybrany do Rady Miasta, gdzie stara się zachować niezależność i zdrowy rozsądek, co niektórych wolących chadzać na myślowe skróty doprowadza do słabo skrywanej pasji.

Typujemy!

Rosja - Słowacja. Stawiam na Rosję. Słowacja po przegranej w pierwszym meczu z Walią będzie stawiać zdecydowany opór, ale po ciężkim meczu skapituluje dwukrotnie i raz trafi do bramki rywali. Będzie 2:1

Francja - Albania. Albania sprawi niespodziankę i strzeli gospodarzom gola. Gospodarze odpowiedzą czterema. Wynik końcowy - 4:1 dla Francji.

Rumunia - Szwajcaria. Trudna sprawa. Mam sentyment do Rumunii - mojej ulubionej drużyny pierwszego oglądanego mundialu (USA 1994, grali z Hagim, Popescu i Dumitrescu w składzie). Wtedy też w grupie spotkali się ze Szwajcarią i przegrali 1:4. I był to jedyny ich przegrany mecz w grupie. Drugim przegranym meczem w turnieju był ćwierćfinał w karnych, ze zdobywcami 3. miejsca, Szwedami. Szwajcarzy odpadli wtedy w 1/8 finału. Co wydarzy się tym razem? Myślę, że Rumuni grając o wszystko pokonają Szwajcarów 2:1 i to bez Georghe Hagiego w napadzie. Odbiją sobie przegraną z 1994 roku. Potem wygrają z Albanią i wejdą do fazy pucharowej.

Jakub Jakubowski – Lepiej samemu niż w kiepskiej drużynie

Gadają ludzie przy barze o piłce?

Pewnie gadają przy barze o piłce, ale nie przy moim i nie ze mną :)

A nie kusiło, żeby w Kofi&Ti na czas mistrzostw telewizor ustawić?

Wcale. Może kiedyś, dawniej, odrobinkę. Potem zrozumiałem, że chcąc być jak inni nigdy nie będziemy sobą. U nas się odpoczywa. Od piłki i od świata w ogóle :)

Kuba, a tak w gruncie rzeczy to bardziej sporty zespołowe czy indywidualne Ci odpowiadają?

Raczej indywidualne, a drużynowe tylko w dobrym towarzystwie. 

Gdybyśmy chcieli opisać Cię w kategoriach piłkarskich, to bardziej obrońca czy napastnik, a może rozgrywający?

Obrońca spraw trudnych lub wytrwały rozgrywający.

Rajco drogi, a skoro tym naszym Orlętom tak ładnie idzie, to może się Wysoka Rada pochyli i znajdzie dodatkowych parę grosików? Jakiś ponadpartyjny consensus?

Wystarczająco duża część Wysokiej Rady chodzi nisko pochylona. Gdyby była taka wola grosiki już by się znalazły. Ja nie będę się na pewno sprzeciwiał - wiem czym są Orlęta dla Radzynia. Do tego trzeba tylko podejść z głową i wszystko jest możliwe. 

Komentarze  

#1 WynikiAdmin iledzisiaj.pl 2016-06-15 23:09
Wiecie co? Nie mogłem dzisiaj oglądać meczu pomiędzy Rosją a Słowacją, i kiedy zobaczyłem wynik nie wierzyłem własnym oczom, tak jak zresztą 103 z Was, którzy również typowali zwycięstwo Rosji. TYLKO 3 osoby obstawiły Słowację! 21 osób wytypowało remis w meczu Rumunia - Szwajcaria, a wiktorię Francuzów obstawiło 40 z Was.
Dzisiaj nie było problemów z wyłonieniem zwycięzcy. 15 punktów zdobył mundi08. Gratulacje! Aha - mamy już piłkę z EURO 2016 dla zwycięzcy całego Typera!

#2 :)mundi08 2016-06-16 12:40
Nareszcie po 6 latach się Udało :)

Zaloguj się, aby dodać komentarz. Nie masz jeszcze swojego konta? Zarejestruj się.

noimage
Sprzedam
piątek, 13 czerwca 2025
noimage
WYNAJMĘ LOKAL W CENTRUM 130 m/2
poniedziałek, 16 czerwca 2025