Komentarze
- W Radzyniu Karol Nawrocki
Ciekawe ile przekręciła komisja wyborcza głosów ?
- Sunny - Kto weźmie 10 000 na swój projekt?
Zgłaszam wniosek wykraczający po za budżet obywatelski. Chodzi o karawaning, a konkretnie o miejsce ...
- eSPe - Kto weźmie 10 000 na swój projekt?
dlaczego link na stronie niedziała?
- pielęgniarka - Zapraszamy na Kozirynek 2025!
Mateusz "Lotar" Odrzygóźdź - Mateusz "Lotar" Odrzygóźdź . . . . . . . https://sport.interia.pl/sport...
- Bycy - Wniosek na park złożony
Podczas eventu nie brakowało niespodzianek - swoje największe hity zaśpiewali Jacek Stachurski i Mat...
- Bycy
Zaczyna się poważnie granie |
Zbigniew Smółko | |||
środa, 15 czerwca 2016 07:00 | |||
Za wielu punktów to sobie wczoraj nasi typerzy nie dopisali... Dość niespodziwanie słabi Węgrzy ograli jeszcze słabszych Austriaków. Franciszek Józef w grobie się obraca. Choć może na tych ostatnich nie będę stawiał od razu krzyżyka – niejaka Conchita Wurst wygrała kiedyś Eurowizję... Fakt, że na 2 miejscu rankingu FIFA są Belgowie a Austria na 10, świadczy tylko o samym rankingu. W meczu Islandii z Portugalią po raz pierwszy w tym Euro dałem się ponieść emocjom. Wikingowie mogą w tym turnieju napisać jakąś fajną historię. Wszystkie drużyny już zaprezentowały się publiczności. Najlepsze wrażenie zrobili niespodziewanie Włosi, ale, prawdę mówiąc, nikt „wejścia smoka” nie zaliczył. Tylko Niemcy, Włosi i Węgrzy (!) wygrali dwoma bramkami, wszystkie te drużyny podwyższały już w samych końcówkach.
Typujemy! Rosja - Słowacja. Stawiam na Rosję. Słowacja po przegranej w pierwszym meczu z Walią będzie stawiać zdecydowany opór, ale po ciężkim meczu skapituluje dwukrotnie i raz trafi do bramki rywali. Będzie 2:1 Francja - Albania. Albania sprawi niespodziankę i strzeli gospodarzom gola. Gospodarze odpowiedzą czterema. Wynik końcowy - 4:1 dla Francji. Rumunia - Szwajcaria. Trudna sprawa. Mam sentyment do Rumunii - mojej ulubionej drużyny pierwszego oglądanego mundialu (USA 1994, grali z Hagim, Popescu i Dumitrescu w składzie). Wtedy też w grupie spotkali się ze Szwajcarią i przegrali 1:4. I był to jedyny ich przegrany mecz w grupie. Drugim przegranym meczem w turnieju był ćwierćfinał w karnych, ze zdobywcami 3. miejsca, Szwedami. Szwajcarzy odpadli wtedy w 1/8 finału. Co wydarzy się tym razem? Myślę, że Rumuni grając o wszystko pokonają Szwajcarów 2:1 i to bez Georghe Hagiego w napadzie. Odbiją sobie przegraną z 1994 roku. Potem wygrają z Albanią i wejdą do fazy pucharowej. Jakub Jakubowski – Lepiej samemu niż w kiepskiej drużynie Gadają ludzie przy barze o piłce? Pewnie gadają przy barze o piłce, ale nie przy moim i nie ze mną :) A nie kusiło, żeby w Kofi&Ti na czas mistrzostw telewizor ustawić? Wcale. Może kiedyś, dawniej, odrobinkę. Potem zrozumiałem, że chcąc być jak inni nigdy nie będziemy sobą. U nas się odpoczywa. Od piłki i od świata w ogóle :) Kuba, a tak w gruncie rzeczy to bardziej sporty zespołowe czy indywidualne Ci odpowiadają? Raczej indywidualne, a drużynowe tylko w dobrym towarzystwie. Gdybyśmy chcieli opisać Cię w kategoriach piłkarskich, to bardziej obrońca czy napastnik, a może rozgrywający? Obrońca spraw trudnych lub wytrwały rozgrywający. Rajco drogi, a skoro tym naszym Orlętom tak ładnie idzie, to może się Wysoka Rada pochyli i znajdzie dodatkowych parę grosików? Jakiś ponadpartyjny consensus? Wystarczająco duża część Wysokiej Rady chodzi nisko pochylona. Gdyby była taka wola grosiki już by się znalazły. Ja nie będę się na pewno sprzeciwiał - wiem czym są Orlęta dla Radzynia. Do tego trzeba tylko podejść z głową i wszystko jest możliwe.
|
Komentarze
Dzisiaj nie było problemów z wyłonieniem zwycięzcy. 15 punktów zdobył mundi08. Gratulacje! Aha - mamy już piłkę z EURO 2016 dla zwycięzcy całego Typera!