Już niedługo
Zobacz wszystkie
Reklama

Komentarze
- W Radzyniu Podlaskim powstał Różowy Patrol Gliss
Czy zaleca się mammografię jako dobry sposób profilaktyki bo niektórzy wręcz mówią że pobudza powsta...
- kinga75 - Co łączy Międzyrzec, Radzyń i… dr Gerarda?
Nierbrzegowski musi odejść!!!
- Wschód - Nowy zespół dyrektorski w Szkole Podstawowej nr 2 ...
A tak łatwo było uniknąć uszczypliwości. Wystarczyło nie stawać do fotografii razem z zespołem kiero...
- akotyla - Co łączy Międzyrzec, Radzyń i… dr Gerarda?
Pan Szanowny o tych nowych sklepach pisze... To własność prywatna i nie Miasto je otworzyło, a czuję...
- Admin iledzisiaj.pl - Nowy zespół dyrektorski w Szkole Podstawowej nr 2 ...
Ach, te "czarne kiecki" cóż za magnetyzm posiadają, że Obie Pucie przyciągają...
- Oliver
Szkoła Carvingu i garnirowania podczas spotkania Uniwersytetu III Wieku |
Michał Maliszewski | |||
sobota, 01 lutego 2014 08:00 | |||
Na kolejne spotkanie studentów Uniwersytetu III Wieku kierownictwo zaprosiło profesor Elżbietę Stasiowską z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych, prowadzącą klasę gastronomiczną wraz z uczennicami, które jej dzielnie asystowały – Martą i Kasią. Uczestnicy wydarzenia zostali wprowadzeni do świata garnirowania oraz carvingu, czyli mówiąc potocznie sztuką rzeźbienia w warzywach i owocach oraz dekorowania potraw. Ponad 70 osób podziwiało prace zrobione przez Elżbietę Stasiowską, a na zakończenie każdy mógł spróbować własnych sił w zdobieniu potraw oraz tworzeniu własnych dzieł z warzyw. Pytań było sporo, uczestnicy zainteresowali się tematem carvingu, narzędzi, jakie się stosuje do tworzenia dekoracji oraz sposobów uzyskiwania takich efektów z warzyw. Uniwersytet III Wieku planuje już kolejny wykład w formie warsztatów związanych z tą tematyką.
|