Radzyń Podlaski - Nasze miasto z dobrej strony! Mamy 6 lipca 2025 imieniny: Łucja, Dominika, Teresa

Już niedługo

"Mąż i Żona" - komedia w wydaniu Teatru Sztampa, 12.07.2025, 17:00, Radzyński Ośrodek Kultury
Dodaj wydarzenie
Zobacz wszystkie

Reklama

Typerzy pewni zwycięstwa Francji!

Michał Maliszewski   
niedziela, 10 lipca 2016 10:25

Euro 2016Wieczorem spotykamy się na wspólnym oglądaniu w Starym Capie, wtedy rozstrzygnie się też nasza typerska zabawa.

Przez cały miesiąc towarzyszyli nam nasi eksperci, dzieląc się swoją wiedzą, doświadczeniem i przemyśleniami. Dziękuję, pracować z Wami to była wielka frajda. Dzisiaj podpowiedzą Wam po raz ostatni.

Jeszcze chyba nigdy w dziejach naszej zabawy typowanie nie było tak jednostronne. Niemalże wszyscy zapytani eksperci wskazują zdecydowanie na zwycięstwo gospodarzy turnieju. Wyjątkami są:

Katarzyna Grudzień: Wygra Portugalia ale po rzutach karnych. I wtedy okaże się że Polska przegrała tylko z najlepszymi!

oraz

Michał Maliszewski: Portugalia zaskakuje. Mimo, że w karnych z tym zespołem polskiej drużynie nie udało się zajść dalej to będę trzymał kciuki właśnie za nich. Tu już nie ma żartów - każdy w ferworze walki o mistrzowski tytuł, więc nie stawiałbym na karne. Typuję 2:1 dla Portugalii.

Na dwoje wróży – z przekory, znam gościa... -

Jakub Jakubowski: Wygra Francja, bo Francja wygrywa u siebie. Ile będzie? 1:0
A może Portugalia 1:0? I będziemy opowiadać, że przegraliśmy tylko z mistrzem i to dopiero w karnych...? Sam nie wiem - w przeciwieństwie do bardzo wielu Polaków nie znam się na piłce.

Do rzutów karnych, ale z innym skutkiem niż u Katarzyny, odsyła nas

Adam Świć: Jako symbol i podsumowanie całych tych mizernych mistrzostw (zapamiętamy je tylko z powodu dobrej postawy naszych) finał zakończy się bezbramkowym remisem. Na pamiątkę tego, jakeśmy się dzielnie potykali w karnych - to one rozstrzygną. Wygra Francja.

Z sympatią ale bez wiary w zwycięstwo o potomkach Henryka Żeglarza mówi jeszcze

Grażyna Sobczuk: Wolałabym żeby wygrała Portugalia, ale pewnie wygra Francja. Tak naprawdę to wszystko mi jedno od ostatniego meczu, bo byłam za Niemcami, a uważam, że sędzia bardziej wygrał mecz niż zawodnicy.

Pozostali nasi eksperci są w ocenie jednoznaczni. Jest obawa, czy to nie będzie mecz do jednej bramki? Sprawę węzłowato streszczają

Tadeusz Kulenty: Wygra lepszy, a lepsza będzie Francja :) Co ta Portugalia gra...

i

Paweł Pliszka: Wygrana Francji. Lepsza drużyna.

No właśnie... Nikt się we Francji nie zakochał, za to każdy widzi mizerię drużyny znad Atlantyku. No i jeszcze, jakby to powiedzieć, trochę nam podpadli...

Marek Topyła: wygra Francja 3:1, do przerwy wygrywając już 2:0. Dlaczego?. Bo jest lepsza w każdym calu piłkarskiego rzemiosła, jest gospodarzem turnieju, co delikatnie "pokazała" Niemcom no i porażki życzy Portugalii kilka milionów Polaków :). Za te karne, za te utracone marzenia i za niezasłużony farciarski finał Portugalczyków. A kto to jest ten jakiś Ronaldo czy jakoś tak? Żartuję, Ronaldo będzie miał już łzy w oczach pod koniec meczu, ale to on strzeli tą jedyną bramkę w końcówce meczu.

Podobny scenariusz zapowiadają

Mariusz Szczygieł: Francja. Grają ładniejszą piłkę niż ledwo czołgający się Portugalczycy. Chyba, że będzie obrona portugalskiej Częstochowy i znowu zakończą karnymi... ale to już byłby chyba wstyd, na który sobie Francuzi nie pozwolą. Francuzi wygrają 3:1, strzelając w pierwszej połowie 1 gola. A tak naprawdę, to my powinniśmy grać w tym finale...

Jakub Hapka: Francja – Portugalia 2:1. Mecz może być dla Francuzów podobny do   półfinału z Niemcami. Portugaleiros pękną jednak szybciej. 2-1 dla Les Bleus. Jak śpiewało Lady Pank: "czemu nas tam nie ma...czy to może za daleko?".

Ależ nas boli ten ćwierćfinał... Chłopy, ta Portugalia niczemu nie winna, to my zmarnowaliśmy szansę...

Rafał Borysiuk: Francja – Portugalia 3:1. Od początku mistrzostw typowałem Francję do zdobycia tytułu i myślę że wytypowałem prawidłowo. Mój typ na ten mecz to zdecydowane zwycięstwo Francji, honor Portugalii w postaci jednej bramki uratuje Cristiano. Komentarz będzie krótki: jeśli Francji nie zatrzymali Niemcy, to nie zrobi tego nikt. Francja stanowi drużynę u której ciężko dopatrzyć się słabych punktów, mają bardzo mocny środek pola z Pogbą, Matiudim czy Payetem...do tego jak dołożymy niesamowitego Griezmana, to wygląda to imponująco.

Krzysztof Grochowski: Francja 3:1, zdecydowanie więcej argumentów, różnorodność i kilku zawodników mogących wykreować sytuacje powinno dać przewagę nad teatrem jednego aktora.

Edmund Koperwas: Francja-Portugalia 3-1 Chyba większość kibiców w tym spotkaniu stawia na Francuzów, ja podobnie. Za nimi przemawia nie tylko obecna forma, ale też statystyki bezpośrednich spotkań. Myślę, że Francuzi zagrali już swój finał w poprzednim spotkaniu z Niemcami i z Portugalią będą świętować mistrzostwo.

Agnieszka Włoszek: 3-1 dla Francji. Portugalczycy grają brzydko a Francja wyeliminowała mistrzów świata. Zespól trójkolorowych na Euro gra bardzo dobrze, zarówno w ataku pozycyjnym jak i kontrze i dodatkowo ma za sobą swoją publiczność.

Tak, wygląda, że 3:1 to jest ta opcja...

Po prostu zero argumentów za Portugalią:

Robert Bukowski: Wygra Francja. Są u siebie, mają swoich kibiców, są lepsi.Jeszcze bardziej srogi w ocenach jest

Daniel Syta: Francja – Portugalia 3:0. Typowałem, że Francuzi jako gospodarze dotrą co najmniej do półfinału. Zrobili dużo więcej i grają o mistrzostwo. Myślę, że bez problemów pokonają farciarzy z Portugalii. Ci ostatni mieli dużo szczęścia, że są w finale, bo tak naprawdę piłkarsko na tych mistrzostwach nie pokazali zbyt wiele i nie zasłużyli, by grać o ten tytuł.

Piotr Skowron: Francja - Portugalia 2-0. Po pierwsze co robi tutaj Portugalia? Pytanie bez odpowiedzi... Francja dobrze zaczęła turniej i jako drużyna bez zarzutu, w pełni zasługuje na zwycięstwo. Ronaldo być może znowu zapłacze :)

Damian Panek: Stawiam na zwyciestwo Francji 1:0 ale chciałbym obejrzeć dobre widowisko,niestety w finale grają Portugalczycy a ich sposób grania w żaden sposób nie może zachwycić. Moim skromnym zdaniem finał już się odbył: był to mecz Francja - Niemcy.
Michał Szczygielski: Francja - Portugalia 2:1 (1:0).  Niespodzianki nie będzie. W meczach z Islandią i Niemcami Francuzi udowodnili, że dysponują największym potencjałem ofensywnym na tym EURO, natomiast Portugalia i tak już "wykręciła" wynik ponad stan przy znacznej dozie szczęścia. Do tej pory Portugalczycy nie przegrali wprawdzie ani razu, lecz nie mierzyli się też z przeciwnikiem klasy Francji. Stawiam na sukces gospodarzy i siódmą bramkę Griezmanna w turnieju.

Po prostu porozumienie ponad podziałami:

Lucjan Kotwica: Kibicować będę oczywiście dalej Polsce, ale mecz wygra tym razem Francja. Wiesław Mazurek: Francja wygra 2:1. Bez historii.Zbigniew Krupski: Francja, 2:1, po trudnym meczu

I jeszcze jeden szczegół, wcale nie najmniej ważny:

Krzysztof Stężała: Wygrana Francji. Proszę zwrócić uwagę, że wielu komentatorów już po meczu z Niemcami zwracało uwagę, że sędziowie traktują gospodarzy z sympatią. Poza tym Francja jest po prostu lepsza.

Czy to prawda, że sędziowie są za Francją? Okazuje się, że tak:

Paweł Sitkowski: Francja – Portugalia 2:1. Mecz finałowy będzie wyrównanym i zaciętym meczem. Portugalia będzie chciała za wszelką cenę wygrać, zależy dużo od dyspozycji Ronaldo. Francja ma w składzie Griezmanna który z Ronaldo powalczy o koronę króla strzelców. Obstawiam że mecz wygra Francja jako gospodarz 2:1 po dogrywce ;)

Aha, czyli postanowione... Złoto zostaje w Paryżu.

Komentarze  

#1 WynikiAdmin iledzisiaj.pl 2016-07-10 23:47
No to sobie chłopaki pograli... 3 osoby wytypowały zwycięstwo Portugalii! Gratulacje! Spośród nich wylosowaliśmy dzisiejszego zwycięzcę dnia. Jest nim zsuetam. W naszej całej zabawie niespodzianki nie było. Zwycięzcą został KrisBarca_92, zdobywając łącznie 145 punktów. Gratulacje! Nagroda czekała w Starym Capie, ale skoro nie została dzisiaj odebrana, to skontaktujemy się w tej sprawie. jedrzejo14 i obrus11 otrzymują karnety na mecze Orląt. Wielkie gratulacje dla wszystkich!

Zaloguj się, aby dodać komentarz. Nie masz jeszcze swojego konta? Zarejestruj się.

Kosiarka spalinowa
Kosiarka spalinowa
sobota, 05 lipca 2025
Komplet mebli do sypialni
Komplet mebli do sypialni
sobota, 28 czerwca 2025
noimage
Nowe buty wojskowe rozm 27
piątek, 27 czerwca 2025