Komentarze
- Konferencja Pamięć jest naszym obowiązkiem
Dobrze że można mówić co się naprawdę myśli bo nie na wszystkich portalach tak jest . Dziękuję admin...
- kinga75 - Opłaty za śmieci muszą się równać z kosztami
Z jednej strony masz rację, ale z drugiej strony taki tryb prowadzi do wielu problemów ze zdrowiem. ...
- for_sale - Opłaty za śmieci muszą się równać z kosztami
Komu chce się ślęczeć nad garami? Kupi sobie taki singiel gotowe żarcia i macie wzrosty we wszystkim...
- pioter - Opłaty za śmieci muszą się równać z kosztami
Niektóre miasta odchodzą od plastikowych worków na śmieci i nie odbierają frakcji zielonej, która je...
- radzyniak13 - Opłaty za śmieci muszą się równać z kosztami
Wydaje mi się, że liczba 2 tys. osób (12 tys. zgłoszonych / 14 tys. mieszkańców), które nie są zgłos...
- for_sale
Typerzy pewni zwycięstwa Francji! |
Michał Maliszewski | |||
niedziela, 10 lipca 2016 10:25 | |||
Przez cały miesiąc towarzyszyli nam nasi eksperci, dzieląc się swoją wiedzą, doświadczeniem i przemyśleniami. Dziękuję, pracować z Wami to była wielka frajda. Dzisiaj podpowiedzą Wam po raz ostatni. Jeszcze chyba nigdy w dziejach naszej zabawy typowanie nie było tak jednostronne. Niemalże wszyscy zapytani eksperci wskazują zdecydowanie na zwycięstwo gospodarzy turnieju. Wyjątkami są: Katarzyna Grudzień: Wygra Portugalia ale po rzutach karnych. I wtedy okaże się że Polska przegrała tylko z najlepszymi! oraz Michał Maliszewski: Portugalia zaskakuje. Mimo, że w karnych z tym zespołem polskiej drużynie nie udało się zajść dalej to będę trzymał kciuki właśnie za nich. Tu już nie ma żartów - każdy w ferworze walki o mistrzowski tytuł, więc nie stawiałbym na karne. Typuję 2:1 dla Portugalii. Na dwoje wróży – z przekory, znam gościa... - Jakub Jakubowski: Wygra Francja, bo Francja wygrywa u siebie. Ile będzie? 1:0 Do rzutów karnych, ale z innym skutkiem niż u Katarzyny, odsyła nas Adam Świć: Jako symbol i podsumowanie całych tych mizernych mistrzostw (zapamiętamy je tylko z powodu dobrej postawy naszych) finał zakończy się bezbramkowym remisem. Na pamiątkę tego, jakeśmy się dzielnie potykali w karnych - to one rozstrzygną. Wygra Francja. Z sympatią ale bez wiary w zwycięstwo o potomkach Henryka Żeglarza mówi jeszcze Grażyna Sobczuk: Wolałabym żeby wygrała Portugalia, ale pewnie wygra Francja. Tak naprawdę to wszystko mi jedno od ostatniego meczu, bo byłam za Niemcami, a uważam, że sędzia bardziej wygrał mecz niż zawodnicy. Pozostali nasi eksperci są w ocenie jednoznaczni. Jest obawa, czy to nie będzie mecz do jednej bramki? Sprawę węzłowato streszczają Tadeusz Kulenty: Wygra lepszy, a lepsza będzie Francja :) Co ta Portugalia gra... i Paweł Pliszka: Wygrana Francji. Lepsza drużyna. No właśnie... Nikt się we Francji nie zakochał, za to każdy widzi mizerię drużyny znad Atlantyku. No i jeszcze, jakby to powiedzieć, trochę nam podpadli... Marek Topyła: wygra Francja 3:1, do przerwy wygrywając już 2:0. Dlaczego?. Bo jest lepsza w każdym calu piłkarskiego rzemiosła, jest gospodarzem turnieju, co delikatnie "pokazała" Niemcom no i porażki życzy Portugalii kilka milionów Polaków :). Za te karne, za te utracone marzenia i za niezasłużony farciarski finał Portugalczyków. A kto to jest ten jakiś Ronaldo czy jakoś tak? Żartuję, Ronaldo będzie miał już łzy w oczach pod koniec meczu, ale to on strzeli tą jedyną bramkę w końcówce meczu. Podobny scenariusz zapowiadają Mariusz Szczygieł: Francja. Grają ładniejszą piłkę niż ledwo czołgający się Portugalczycy. Chyba, że będzie obrona portugalskiej Częstochowy i znowu zakończą karnymi... ale to już byłby chyba wstyd, na który sobie Francuzi nie pozwolą. Francuzi wygrają 3:1, strzelając w pierwszej połowie 1 gola. A tak naprawdę, to my powinniśmy grać w tym finale... Jakub Hapka: Francja – Portugalia 2:1. Mecz może być dla Francuzów podobny do półfinału z Niemcami. Portugaleiros pękną jednak szybciej. 2-1 dla Les Bleus. Jak śpiewało Lady Pank: "czemu nas tam nie ma...czy to może za daleko?". Ależ nas boli ten ćwierćfinał... Chłopy, ta Portugalia niczemu nie winna, to my zmarnowaliśmy szansę... Rafał Borysiuk: Francja – Portugalia 3:1. Od początku mistrzostw typowałem Francję do zdobycia tytułu i myślę że wytypowałem prawidłowo. Mój typ na ten mecz to zdecydowane zwycięstwo Francji, honor Portugalii w postaci jednej bramki uratuje Cristiano. Komentarz będzie krótki: jeśli Francji nie zatrzymali Niemcy, to nie zrobi tego nikt. Francja stanowi drużynę u której ciężko dopatrzyć się słabych punktów, mają bardzo mocny środek pola z Pogbą, Matiudim czy Payetem...do tego jak dołożymy niesamowitego Griezmana, to wygląda to imponująco. Krzysztof Grochowski: Francja 3:1, zdecydowanie więcej argumentów, różnorodność i kilku zawodników mogących wykreować sytuacje powinno dać przewagę nad teatrem jednego aktora. Edmund Koperwas: Francja-Portugalia 3-1 Chyba większość kibiców w tym spotkaniu stawia na Francuzów, ja podobnie. Za nimi przemawia nie tylko obecna forma, ale też statystyki bezpośrednich spotkań. Myślę, że Francuzi zagrali już swój finał w poprzednim spotkaniu z Niemcami i z Portugalią będą świętować mistrzostwo. Agnieszka Włoszek: 3-1 dla Francji. Portugalczycy grają brzydko a Francja wyeliminowała mistrzów świata. Zespól trójkolorowych na Euro gra bardzo dobrze, zarówno w ataku pozycyjnym jak i kontrze i dodatkowo ma za sobą swoją publiczność. Tak, wygląda, że 3:1 to jest ta opcja... Po prostu zero argumentów za Portugalią: Robert Bukowski: Wygra Francja. Są u siebie, mają swoich kibiców, są lepsi.Jeszcze bardziej srogi w ocenach jest Daniel Syta: Francja – Portugalia 3:0. Typowałem, że Francuzi jako gospodarze dotrą co najmniej do półfinału. Zrobili dużo więcej i grają o mistrzostwo. Myślę, że bez problemów pokonają farciarzy z Portugalii. Ci ostatni mieli dużo szczęścia, że są w finale, bo tak naprawdę piłkarsko na tych mistrzostwach nie pokazali zbyt wiele i nie zasłużyli, by grać o ten tytuł. Piotr Skowron: Francja - Portugalia 2-0. Po pierwsze co robi tutaj Portugalia? Pytanie bez odpowiedzi... Francja dobrze zaczęła turniej i jako drużyna bez zarzutu, w pełni zasługuje na zwycięstwo. Ronaldo być może znowu zapłacze :) Damian Panek: Stawiam na zwyciestwo Francji 1:0 ale chciałbym obejrzeć dobre widowisko,niestety w finale grają Portugalczycy a ich sposób grania w żaden sposób nie może zachwycić. Moim skromnym zdaniem finał już się odbył: był to mecz Francja - Niemcy. Po prostu porozumienie ponad podziałami: Lucjan Kotwica: Kibicować będę oczywiście dalej Polsce, ale mecz wygra tym razem Francja. Wiesław Mazurek: Francja wygra 2:1. Bez historii.Zbigniew Krupski: Francja, 2:1, po trudnym meczu I jeszcze jeden szczegół, wcale nie najmniej ważny: Krzysztof Stężała: Wygrana Francji. Proszę zwrócić uwagę, że wielu komentatorów już po meczu z Niemcami zwracało uwagę, że sędziowie traktują gospodarzy z sympatią. Poza tym Francja jest po prostu lepsza. Czy to prawda, że sędziowie są za Francją? Okazuje się, że tak: Paweł Sitkowski: Francja – Portugalia 2:1. Mecz finałowy będzie wyrównanym i zaciętym meczem. Portugalia będzie chciała za wszelką cenę wygrać, zależy dużo od dyspozycji Ronaldo. Francja ma w składzie Griezmanna który z Ronaldo powalczy o koronę króla strzelców. Obstawiam że mecz wygra Francja jako gospodarz 2:1 po dogrywce ;) Aha, czyli postanowione... Złoto zostaje w Paryżu.
|
Komentarze