
Komentarze
- Pracuj w UM
 Burmiś nie podał ile kasy daje?
 - panter
- Ponad 3,5 mln zł z Funduszy Europejskich dla Radzy...
 Czas na modernizację stadionu miejskiego w Radzyniu Podlaskim. Zadaszoną główną trybunę wraz z sztuc...
 - sportek
- Bezpiecznie na wsi mamy – upadkom zapobiegamy
 O upadkach związanych z rolnictwem to najlepiej wiedzą na górze już od 35 lat. A czy zapobiegamy upa...
 - kinga75
- Miasto złożyło wnioski o dofinansowanie budowy par...
 O swoje latorośle to się nie martwię. https://demotywatory.pl/5317029/Chyba-kazdy-pracodawca-ma-nadz...
 - pioter
- Miasto złożyło wnioski o dofinansowanie budowy par...
 Z tymi częściami rowerowymi, to się tak @pioter nie rozpędzaj, bo póki co, to nie wiadomo czym twój ...
 - HT
| Keks świąteczny | 
| Małgorzata Tokarska | |||
| sobota, 22 grudnia 2012 19:16 | |||
| Składniki:
 
 Sposób przyrządzania:Utrzyj margarynę ze zwykłym cukrem, cukrem waniliowym oraz szczyptą soli. Ciągle mieszając, dodaj jajka. Następnie wlej olejek i śmietanę i dobrze wymieszaj. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i dodaj do ciasta. Dobrze wymieszaj, a następnie dodaj bakalie. Znów wymieszaj. Formę wysmaruj margaryną i posyp bułką tartą. Na tak przygotowaną formę wylej ciasto. Wstaw do piekarnika o temperaturze 170 - 190°. Piecz przez ok. 1 godzinę 
 Przepis przygotowała Małgorzata Tokarska - nauczyciel gastronomii w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Radzyniu Podlaskim 
 | 


