
Komentarze
- Spacer po Radzyniu, jakiego nie znasz!
Swego czasu coś mówiono o podziemnych korytarzach wychodzących z pałacu. To jakaś bajka czy tajemnic...
- niepokorny - Fundusz szwajcarski: #6 Zielona Transformacja Radz...
Czas na modernizację stadionu miejskiego w Radzyniu Podlaskim!!! Zadaszoną główną trybunę wraz z szt...
- sportek - Świąteczne życzenia Burmistrza Jakuba Jakubowskieg...
Otrzeźwienie na szczęście przyszło po 9 latach rządów dawnego zespołu. Wesołych Świąt Radzyniacy!
- paznokieć - Świąteczne życzenia Burmistrza Jakuba Jakubowskieg...
Masz taki świąteczny odlot? To są prawdziwe życzenia uśmiechniętych. Ciesz się szybko swoim idolem d...
- zimny - Świąteczne życzenia Burmistrza Jakuba Jakubowskieg...
Nareszcie staje sie w mieście normalnie, brawo. bur=MISTRZ i tak trzymać. bardzo podoba mi się ten k...
- Bycy
Keks świąteczny |
Małgorzata Tokarska | |||
sobota, 22 grudnia 2012 19:16 | |||
Składniki:
Sposób przyrządzania:Utrzyj margarynę ze zwykłym cukrem, cukrem waniliowym oraz szczyptą soli. Ciągle mieszając, dodaj jajka. Następnie wlej olejek i śmietanę i dobrze wymieszaj. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i dodaj do ciasta. Dobrze wymieszaj, a następnie dodaj bakalie. Znów wymieszaj. Formę wysmaruj margaryną i posyp bułką tartą. Na tak przygotowaną formę wylej ciasto. Wstaw do piekarnika o temperaturze 170 - 190°. Piecz przez ok. 1 godzinę
Przepis przygotowała Małgorzata Tokarska - nauczyciel gastronomii w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Radzyniu Podlaskim
|