Komentarze
- Odpowie za uszkodzenie Pałacu Potockich
Idiota niech płaci za szkody i miesiąc ulice zamiata
- lukas1 - Wesołych Świąt!
Wydawało mi się że znikł artykuł o kolejnej tragicznej śmierci nastolatka, ale widocznie było to na ...
- niepokorny - Wesołych Świąt!
Nie wiem o co chodzi, ale gdyby była, to komentarza powyżej raczej by nie było...
- Admin iledzisiaj.pl - Wesołych Świąt!
Myślałem naiwnie że na tym portalu nie ma cenzury pitiful!
- niepokorny - Wiedeński Koncert Noworoczny w Pałacu Potockich.
Włodarze naszego miasta powinni postawić w centrum, obok pomnika z wroną, rurę na której randomowi p...
- instruktor_seksu
Keks świąteczny |
Małgorzata Tokarska | |||
sobota, 22 grudnia 2012 19:16 | |||
Składniki:
Sposób przyrządzania:Utrzyj margarynę ze zwykłym cukrem, cukrem waniliowym oraz szczyptą soli. Ciągle mieszając, dodaj jajka. Następnie wlej olejek i śmietanę i dobrze wymieszaj. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i dodaj do ciasta. Dobrze wymieszaj, a następnie dodaj bakalie. Znów wymieszaj. Formę wysmaruj margaryną i posyp bułką tartą. Na tak przygotowaną formę wylej ciasto. Wstaw do piekarnika o temperaturze 170 - 190°. Piecz przez ok. 1 godzinę
Przepis przygotowała Małgorzata Tokarska - nauczyciel gastronomii w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Radzyniu Podlaskim
|