![](/images/stories/biznes/kafelki/kafelki.png)
Komentarze
- Rusza wakacyjny proces diagnozy stanu miasta w Rad...
Jest problem – słowa podpisane przez Panią Annę. Spotykajmy się ale w formule - ja Burmistrz miasta ...
- Mar Pol - Rusza wakacyjny proces diagnozy stanu miasta w Rad...
Link do ankiety: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfJhSw7lAmUcJhbFX9IlfbvWaCjcdtfqr9cCAwoREw...
- sportek - Rusza wakacyjny proces diagnozy stanu miasta w Rad...
Potrzeba zastąpienia konkretami rozważań Dyzia Marzyciela.
- zimny - Rusza wakacyjny proces diagnozy stanu miasta w Rad...
Ależ oczywiście
- Admin iledzisiaj.pl - Rusza wakacyjny proces diagnozy stanu miasta w Rad...
Czy będzie możliwość wypełnienia ankiety również przez internet?
- sportek
Świąteczny torcik z masą orzechową |
Małgorzata Tokarska | |||
sobota, 22 grudnia 2012 19:41 | |||
Składniki:
Biszkopt:
Masa orzechowa:
Polewa czekoladowa:
Sposób przyrządzania:
Przygotuj biszkopt: oddziel białka od żółtek. Dodaj szczyptę soli i ubij na sztywną pianę. Dodaj cukier i cukier waniliowy, nadal ubijaj. Następnie dodaj żółtka i delikatnie wymieszaj drewnianą łyżką. Mąkę z proszkiem do pieczenia i budyniem dodaj do masy i wymieszaj. Tortownicę wysmaruj margaryną i oprósz bułką tartą. Piecz przez 45 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°. Po upieczeniu odstaw biszkopt do wystygnięcia, a następnie przekrój wzdłuż na 3 części. Przygotuj masę orzechową: orzechy zetrzyj na tarce. Zalej gorącym mlekiem. Odstaw do ostygnięcia. Masło utrzyj z cukrem pudrem. Dodawaj orzechy. Dokładnie wymieszaj. Przygotuj polewę czekoladową: margarynę, mleko, kakao i cukier rozpuść w garnku i gotuj przez ok. 10 min na wolnym ogniu. Każdy biszkopt przekładaj przygotowaną masą orzechową. Na wierzch wylej polewę czekoladową.
Przepis przygotowała Małgorzata Tokarska - nauczyciel gastronomii w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Radzyniu Podlaskim
|