
Komentarze
- Jazz u Potockich: Muzyka filmowa Jerzego „Dudusia”...
A po polsku to co to ten outsourcing?
- niepokorny - Nasz wniosek do Funduszy Szwajcarskich przeszedł o...
Ani nie przedstawiono szczegółowego planu wydatków z tego projektu, ani przede wszystkim nie przekon...
- zimny - Nasz wniosek do Funduszy Szwajcarskich przeszedł o...
Czyli nie ma się co cieszyć Bo mogą odrrzucić Z innych powodów
- niepokorny - Nasz wniosek do Funduszy Szwajcarskich przeszedł o...
Czas na modernizację stadionu miejskiego w Radzyniu Podlaskim!!! Zadaszoną główną trybunę wraz z szt...
- sportek - Co z remontami ulic Warszawskiej, Wyszyńskiego i C...
Już w połowie roku 2024 sugerowałem, że ulicy Chomiczewskiego firma nie rozpocznie ani w 24, ani naw...
- eSPe
KUKUŁKA |
Anna Kowalczyk | |||
sobota, 15 stycznia 2011 01:00 | |||
2. Upiec jasny biszkopt z 3 jaj 3. Masa czekoladowa: 3 łyżki kawy rozpuszczalnej, 1/3 szklanki cukru, 3 czekolady gorzkie, 3 łyżki wody- wszystko na wolnym ogniu rozpuścić i po zdjęciu z ognia dodać 1/3 szklanki wódki, wszystko połączyć i odstawić do przestygnięcia. 4. Masa śmietanowa: 1 l śmietanki 30%, 4 opakowania śmietan fix, 1 łyżka cukru pudru- wszystko ubić na sztywno mikserem na najwyższych obrotach, następnie dodać 3 łyżki żelatyny rozpuszczone w 1/3 szklanki gorącej wody (dodajemy gdy żelatyna jest już zimna i delikatnie zaczyna tężeć) dokładnie miksujemy. Przekładanie ciasta: Ciemny biszkopt przekroić na 2 placki. Na pierwszy położyć połowę masy śmietanowej,na tę masę położyć jasny biszkopt i polać dokładnie zimną masą czekoladową (masa powinna wsiąknąć w biszkopt), następnie wyłożyć drugą część masy śmietanowej i przykryć ciemnym biszkoptem. Polać polewą. Smacznego :)
|
Komentarze