
Komentarze
- Spotkania z Historią u Potockich
To, że wielu z nas (na szczęście nie wszyscy) myślimy tak, jak nasi ojcowie i dziadowie, coraz częśc...
- akotyla - Spotkania z Historią u Potockich
Dziękuję Bogu że jeszcze mówimy i myślimy tak jak nauczyli nas nasi ojcowie i dziadowie zgodnie z tr...
- niepokorny - Strategia Rozwoju Miasta
Czas na modernizację stadionu miejskiego w Radzyniu Podlaskim!!! Zadaszoną główną trybunę wraz z szt...
- tofik - Strategia Rozwoju Miasta
Czy w tym mieście, od czasów wyboru nowych władz, cokolwiek się odbywa oprócz konsultacji i zaimplem...
- zimny - W Radzyniu powstaną mieszkania treningowe
A mieszkań na wynajem w ramach SIM możemy się spodziewać?
- empa
FAWORKI |
Anna Kowalczyk | |||
piątek, 21 stycznia 2011 12:43 | |||
10 żółtek 3 łyżki śmietany 18% 1 łyżeczka cukru pudru szczypta soli 1 łyżka masła ok 60 dkg mąki 50 ml spirytusu tłuszcz do smażenia cukier puder do posypania Wszystkie składniki zagniatamy i wyrabiamy ciasto ok 10 min. Następnie posypujemy deseczkę mąką i wybujamy ciasto wałkiem ok 10 min kilkakrotnie składając. Dzielimy ciasto na mniejsze porcje i cieniutko wałkujemy. Placek kroimy w paski o długości 12-13 cm oraz 3 cm szerokości. W każdym pasku zrobić nacięcie i jeden koniec przełożyć przez otwór i układać na suchej ściereczce.Faworki smażyć w rozgrzanym tłuszczu na zloty kolor, wyjmować na ręcznik papierowy aby osączyć z tłuszczu. Zimne oprószyć cukrem pudrem.
|
Komentarze
http://forum.intruderpolska.pl/files/ja_(...)e_952_171.jpg
http://forum.intruderpolska.pl/files/ja_(...)e_952_171.jpg
http://zosia1.samosia.pl/sam313/18b62ddf001c7e164bc72717
dzieki Aniu
Ania M.