Radzyń Podlaski - Nasze miasto z dobrej strony! Mamy 7 października 2024 imieniny: Mirella, Marek, Sergiusz | 1939 - po bitwie kockiej do Radzynia zaczęły wchodzić pierwsze niemieckie oddziały zwiadowcze

Reklama

Sernik jogurtowy

Anna Kowalczyk   
piątek, 05 listopada 2010 00:00

SKŁADNIKI:

- 1 opakowanie biszkoptów

- 2 duże jogurty naturalne

- 4 jajka

- 2/3 szklanki cukru

- 2 budynie śmietankowe po 50g

- 1/3 szkl oleju

WYKONANIE: Żółtka utrzeć z częścią cukru, dodać jogurty, budynie, olej i dokładnie zmiksować. Następnie dodać ubite białka z drugą częścią cukru i bardzo delikatnie połączyć z masą. Na spód średniej tortownicy ułożyć biszkopty i delikatnie wyłożyć masę. Piec ok 45 minut w temperaturze 175 stopni Celcjusza.

 

Zaloguj się, aby dodać komentarz. Nie masz jeszcze swojego konta? Zarejestruj się.