Radzyń Podlaski - Nasze miasto z dobrej strony! Mamy 21 grudnia 2024 imieniny: Jan, Honorata, Tomasz

Reklama

Udko pieczone w sezamie z ryżem i surówką z kapusty pekińskiej

Anna Matysiak   
poniedziałek, 10 lutego 2014 22:27

Udko pieczone w sezamie

Udko – 5 szt

Miód – 100g

Masło – 100g

Sezam – 150g

Papryka, sól, pieprz, przyprawa do kurczaka

Miód i masło rozpuścić, dodać przyprawy delikatnie połączyć. Udka zanurzyć w sosie i obsypać sezamem. Odstawić na 30 min w chłodne miejsce. Piec w rękawie do pieczenia ok 60 min.

 

Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu.

 

Surówka z kapusty pekińskiej

Kapusta pekińska  - 400g

Pomidor – 100g

Ogórek – 100g

Rzodkiewka – 50g

Olej, sok z cytryny, cukier, sól, sos koperkowo-ziołowy, natka pietruszki

Warzywa poddać obróbce wstępnej, kapustę pokroić w paski. Pomidory, ogórki i rzodkiewki w kostkę. Natkę pietruszki posiekać. Wszystkie składniki wymieszać z sosem koperkowo-ziołowym olejem i sokiem z cytryny.

 

Zaloguj się, aby dodać komentarz. Nie masz jeszcze swojego konta? Zarejestruj się.