Udko pieczone w sezamie z ryżem i surówką z kapusty pekińskiej |
Anna Matysiak | |||
poniedziałek, 10 lutego 2014 21:27 | |||
Udko pieczone w sezamie Udko – 5 szt Miód – 100g Masło – 100g Sezam – 150g Papryka, sól, pieprz, przyprawa do kurczaka Miód i masło rozpuścić, dodać przyprawy delikatnie połączyć. Udka zanurzyć w sosie i obsypać sezamem. Odstawić na 30 min w chłodne miejsce. Piec w rękawie do pieczenia ok 60 min.
Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Surówka z kapusty pekińskiej Kapusta pekińska - 400g Pomidor – 100g Ogórek – 100g Rzodkiewka – 50g Olej, sok z cytryny, cukier, sól, sos koperkowo-ziołowy, natka pietruszki Warzywa poddać obróbce wstępnej, kapustę pokroić w paski. Pomidory, ogórki i rzodkiewki w kostkę. Natkę pietruszki posiekać. Wszystkie składniki wymieszać z sosem koperkowo-ziołowym olejem i sokiem z cytryny.
|