
Komentarze
- Obchody Narodowego Święta Niepodległości 2025
Dzięki, Mar Pol Szczęść Boże
- zimny - Obchody Narodowego Święta Niepodległości 2025
Polsko - Ojczyzno moja … Urzekła mnie Twoja historia, Polsko - Ojczyzno moja, Ojczyzno kochana Urzek...
- Mar Pol - Ponad 3,5 mln zł z Funduszy Europejskich dla Radzy...
money makes this world go round money makes that people smile money makes some people fight money ma...
- niepokorny - Pracuj w UM
Burmiś nie podał ile kasy daje?
- panter - Ponad 3,5 mln zł z Funduszy Europejskich dla Radzy...
Czas na modernizację stadionu miejskiego w Radzyniu Podlaskim. Zadaszoną główną trybunę wraz z sztuc...
- sportek
Roladki drobiowe z serem, ziemniakami puree i surówką z czerwonej kapusty |
| Anna Matysiak | |||
| poniedziałek, 10 lutego 2014 22:28 | |||
Roladki drobiowe z serem Mięso mielone drobiowe – 600g Jajo – 1szt Czerstwa bułka – 1szt Ser topiony – 100g Tymianek, sól, pieprz Olej Namoczyć i odcisnąć bułkę, połączyć z mięsem, jajem i przyprawami. Podzielić masę na 5 części, rozpłaszczyć i nadać kształt kwadratów. Na każdym kwadracie położyć kawałek sera i zwinąć roladkę. Każdą roladkę osobno zawinąć w folię aluminiową posmarowaną olejem. Ułożyć na blasze piec w temp 200st C przez 30 min. Ziemniaki puree Ziemniaki – 1800g Masło – 100g Mleko -180ml Natka pietruszki, sól Ziemniaki umyć, obrać, opłukać i ugotować. Gorące ubić tłuczkiem na gładką masę, dodać gorące mleko i surowe masło. Utrzeć dokładnie łyżką w garnku. Porcjować, podawać posypane natką pietruszki. Surówka z czerwonej kapusty Czerwona kapusta- 400g Marchew – 100g Jabłko- 50g Por – 50g Majonez, sól, pieprz Kapustę drobno posiekać, marchew i jabłko obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej, por pokroić w kostkę. Składniki połączyć z majonezem i doprawić do smaku.
|

