
Komentarze
- Nasz wniosek do Funduszy Szwajcarskich przeszedł o...
Czas na modernizację stadionu miejskiego w Radzyniu Podlaskim!!! Zadaszoną główną trybunę wraz z szt...
- sportek - Co z remontami ulic Warszawskiej, Wyszyńskiego i C...
Już w połowie roku 2024 sugerowałem, że ulicy Chomiczewskiego firma nie rozpocznie ani w 24, ani naw...
- eSPe - Konferencja Pamięć jest naszym obowiązkiem
https://wydarzenia.interia.pl/bliski-wschod/news-dom-jako-bron-13-pieter,nId,22161281 interes się kr...
- pioter - Konferencja Pamięć jest naszym obowiązkiem
Dobrze że można mówić co się naprawdę myśli bo nie na wszystkich portalach tak jest . Dziękuję admin...
- kinga75 - Opłaty za śmieci muszą się równać z kosztami
Z jednej strony masz rację, ale z drugiej strony taki tryb prowadzi do wielu problemów ze zdrowiem. ...
- for_sale
Kotlet de volaille z ziemniakami ziołowymi i surówką z marchwi |
Anna Matysiak | |||
poniedziałek, 10 lutego 2014 22:24 | |||
Kotlety de volaille Filet z piersi kurczaka – 600g Mąka – 50 g Jaja – 150g(3 szt) Bułka tarta – 250g Olej – 300 ml Masło – 200g Natka pietruszki, sól, pieprz, Filet umyć osączyć. Masło połączyć z posiekaną natką pietruszki, uformować wałeczek schłodzić. Filet lekko rozbić, tak aby nadać mu kształt podłużnego liścia. Ułożyć porcję masła wzdłuż filetu, zwinąć brzegi i zrolować, tak aby powstał rulon zamknięty. Filet panierować w mące, rozmąconym jajku i bułce. Smażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor.
Ziemniaki ziołowe Ziemniaki – 2 kg Zioła prowansalskie – 1 op Masło – 50g Przyprawa do ziemniaków – 1 op Sól Ziemniaki umyć, obrać i pokroić w księżyce. Masło rozpuścić. Ziemniaki obtoczyć w maśle i przyprawach. Piec w rękawie do pieczenia ok. 45 min.
Surówka z marchwi, jabłek i chrzanu Marchew – 400g Jabłka – 150g Chrzan- 50g Śmietana 18% - 100ml Sól, cukier Natka pietruszki Marchew, chrzan, jabłka oczyścić, opłukać i zetrzeć na drobnej tarce. Składniki połączyć ze śmietaną i doprawić do smaku. Wyporcjować i udekorować natką piertuszki.
|
Komentarze