
Komentarze
- Minister Tomasz Siemoniak odwiedzi Radzyń Podlaski
Cóż szkodzi obiecać, ciemny lud to kupi.
- Kamx - W Radzyniu Karol Nawrocki
i nie tylko w Europie (sic)
- kinga75 - W Radzyniu Karol Nawrocki
Kto by nie wygrał nadal wytyczne i ważne decyzjje będą zapadać poza granicami Polski. W Eurokołchozi...
- kinga75 - W Radzyniu Karol Nawrocki
Prawdopodobnie ulegasz ułudzie wykreowanej przez polskojęzyczne, aczkolwiek obce tabloidy. Każde zło...
- zimny - W Radzyniu Karol Nawrocki
Nie ma co sie dziwic ze starsi ludzie glosuja ciagle na Pis i Po dlatego w Polsce mamy co mamy...zlo...
- radzyniak26
Kotlet de volaille z ziemniakami ziołowymi i surówką z marchwi |
Anna Matysiak | |||
poniedziałek, 10 lutego 2014 22:24 | |||
Kotlety de volaille Filet z piersi kurczaka – 600g Mąka – 50 g Jaja – 150g(3 szt) Bułka tarta – 250g Olej – 300 ml Masło – 200g Natka pietruszki, sól, pieprz, Filet umyć osączyć. Masło połączyć z posiekaną natką pietruszki, uformować wałeczek schłodzić. Filet lekko rozbić, tak aby nadać mu kształt podłużnego liścia. Ułożyć porcję masła wzdłuż filetu, zwinąć brzegi i zrolować, tak aby powstał rulon zamknięty. Filet panierować w mące, rozmąconym jajku i bułce. Smażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor.
Ziemniaki ziołowe Ziemniaki – 2 kg Zioła prowansalskie – 1 op Masło – 50g Przyprawa do ziemniaków – 1 op Sól Ziemniaki umyć, obrać i pokroić w księżyce. Masło rozpuścić. Ziemniaki obtoczyć w maśle i przyprawach. Piec w rękawie do pieczenia ok. 45 min.
Surówka z marchwi, jabłek i chrzanu Marchew – 400g Jabłka – 150g Chrzan- 50g Śmietana 18% - 100ml Sól, cukier Natka pietruszki Marchew, chrzan, jabłka oczyścić, opłukać i zetrzeć na drobnej tarce. Składniki połączyć ze śmietaną i doprawić do smaku. Wyporcjować i udekorować natką piertuszki.
|
Komentarze