Komentarze
- XIV Sesja Rady Miasta Radzyń Podlaski 24.01.2025: ...
Proszę o przywrócenie chodnika wzdłuż posesji nr100 na ul Warszawskiej do stanu z przed rozbudowy w/...
- 1410 - XIV Sesja Rady Miasta Radzyń Podlaski 24.01.2025: ...
A podatek od nieruchomości ( w tym garaży)też w 2025r. pozostanie kwotowo niezmieniony? Woda i ściek...
- ardor - Mamy rekord, jakiego nie było!
moje pytania. Kwota zebrana, zero kosztów zbiórki. A za energię w Oranżerii ja płaciłem w podatkach,...
- zimny - Informacja dla Mieszkańców dotycząca aktualizacji ...
Chciałbym się zapytać, czy mieszkańcy,miasto, partycypuje w zyskach ze sprzedaży posegregowanego pla...
- eSPe - Mamy rekord, jakiego nie było!
a tak pomyśleć ile to by było gdyby "zimny" nie zadał sobie pytań a kinga75 nie odkryła tego co odkr...
- yzzum
Kotlet de volaille z ziemniakami ziołowymi i surówką z marchwi |
Anna Matysiak | |||
poniedziałek, 10 lutego 2014 21:24 | |||
Kotlety de volaille Filet z piersi kurczaka – 600g Mąka – 50 g Jaja – 150g(3 szt) Bułka tarta – 250g Olej – 300 ml Masło – 200g Natka pietruszki, sól, pieprz, Filet umyć osączyć. Masło połączyć z posiekaną natką pietruszki, uformować wałeczek schłodzić. Filet lekko rozbić, tak aby nadać mu kształt podłużnego liścia. Ułożyć porcję masła wzdłuż filetu, zwinąć brzegi i zrolować, tak aby powstał rulon zamknięty. Filet panierować w mące, rozmąconym jajku i bułce. Smażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor.
Ziemniaki ziołowe Ziemniaki – 2 kg Zioła prowansalskie – 1 op Masło – 50g Przyprawa do ziemniaków – 1 op Sól Ziemniaki umyć, obrać i pokroić w księżyce. Masło rozpuścić. Ziemniaki obtoczyć w maśle i przyprawach. Piec w rękawie do pieczenia ok. 45 min.
Surówka z marchwi, jabłek i chrzanu Marchew – 400g Jabłka – 150g Chrzan- 50g Śmietana 18% - 100ml Sól, cukier Natka pietruszki Marchew, chrzan, jabłka oczyścić, opłukać i zetrzeć na drobnej tarce. Składniki połączyć ze śmietaną i doprawić do smaku. Wyporcjować i udekorować natką piertuszki.
|
Komentarze