
Komentarze
- Umowa na remont Warszawskiej podpisana
Odczepcie się od PUK i Prezesa, to prawie święty człowiek. Ma w oknie w gabinecie przy Lubelskiej 5 ...
- Teka - Umowa na remont Warszawskiej podpisana
no to sobie porównamy prywatą firmę i PUK
- Marigo - Nowe warsztaty przy ZSP oficjalnie otwarte
artykuł o warsztatach,a raptem 10 zdjęć z pośród 130 w temacie,pokazujących przybytek.
- Marigo - Nowe warsztaty przy ZSP oficjalnie otwarte
Ogrzewanie warsztatów i innych odbiorców wzrośnie o 25 % jak poinformował radzyński PEC. Spadek cen ...
- swalencik - Koniec remontu Pałacu Potockich
Nie może zabraknąć darmowej kawy w każdą niedzielę po sumie.
- for_sale
Pierogi z kapustą |
Małgorzata Tokarska | |||
sobota, 22 grudnia 2012 18:32 | |||
Ciasto:
Do mąki dodać masło i razem dobrze wymieszać, następnie dodać śmietankę oraz jajka i sól. Wyrobić jednolite ciasto. W ten sposób wyrobione ciasto wstawić na od 1,5 do 2 godzin do lodówki. Farsz:
Sposób przyrządzenia:
Grzyby zalać ciepłą wodą. Gdy zmiękną â odcedzić, następnie dodać do kapusty i ugotować. Po ugotowaniu kapustę z grzybami odcedzić i drobno posiekać lub przepuścić przez maszynkę. Posiekaną cebulę usmażyć na oleju i dodać do niej kapustę z grzybami. Wszystko podsmażyć. Doprawić do smaku kminkiem, solą i pieprzem. Ciasto wyjąć z lodówki, podzielić na 2 części, jedną odstawić do miseczki, a drugą rozwałkować w kształt prostokąta i pokroić w małe kwadraty. Na środek każdego z nich położyć porcję farszu i po przekątnej skleić pieróg (może nam w tym pomóc posmarowanie brzegów odrobina wody). Wierzch posmarować mlekiem. Tak przygotowane pierogi ułożyć na blasze i upiec na złoty kolor.
Przepis przygotowała Małgorzata Tokarska - nauczyciel gastronomii w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Radzyniu Podlaskim
|