
Komentarze
- Pracuj w UM
 Burmiś nie podał ile kasy daje?
 - panter
- Ponad 3,5 mln zł z Funduszy Europejskich dla Radzy...
 Czas na modernizację stadionu miejskiego w Radzyniu Podlaskim. Zadaszoną główną trybunę wraz z sztuc...
 - sportek
- Bezpiecznie na wsi mamy – upadkom zapobiegamy
 O upadkach związanych z rolnictwem to najlepiej wiedzą na górze już od 35 lat. A czy zapobiegamy upa...
 - kinga75
- Miasto złożyło wnioski o dofinansowanie budowy par...
 O swoje latorośle to się nie martwię. https://demotywatory.pl/5317029/Chyba-kazdy-pracodawca-ma-nadz...
 - pioter
- Miasto złożyło wnioski o dofinansowanie budowy par...
 Z tymi częściami rowerowymi, to się tak @pioter nie rozpędzaj, bo póki co, to nie wiadomo czym twój ...
 - HT
| Pierś kurczaka z suszonymi pomidorami w sosie serowym | 
| Anna Kowalczyk | |||
| sobota, 24 stycznia 2009 12:56 | |||
| 2 PIERSI KURCZAKA 
 SOS SEROWY 1/4 KOSTKI MASŁA 100ML ŚMIETANKI 30% 10 DKG ŻÓŁTEGO SERA PARMEZAN LUB BURSZTYN SÓL, PIEPRZ BIAŁY 
 
 WYKONANIE Pierś z kurczaka nacinamy w taki sposób, aby powstała nam kieszeń, oprószamy lekko przyprawami i nadziewamy suszonymi pomidorkami. Następnie obsmażamy na złoty kolor ze wszystkich stron na rozgrzanej oliwie. Obsmażone piersi przekładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy bulionem, dodajemy rozdrobniony czosnek i dusimy pod przykryciem ok. 30-40 min. W tym czasie sporządzamy sos serowy. Masło rozpuszczamy na patelni i dodajemy mąkę - chwilkę smażymy (mąka powinna leciutko się zezłocić, tj. powstanie zasmażka stopnia I), następnie dodajemy gorący bulion warzywny i jeszcze chwilkę na wolniutkim ogniu smażymy, aby mąka straciła zapach surowizny. Następnie dodajemy śmietankę, starty żółty ser, doprawiamy do smaku i lekko podgrzewamy nie dopuszczając do zagotowania się. Gotową pierś wykładamy na talerz polewamy sosem serowym. Podajemy z pieczonymi ziemniaczkami, surówką i warzywami z wody. 
 | 



