
Komentarze
- Minister Tomasz Siemoniak odwiedzi Radzyń Podlaski
Cóż szkodzi obiecać, ciemny lud to kupi.
- Kamx - W Radzyniu Karol Nawrocki
i nie tylko w Europie (sic)
- kinga75 - W Radzyniu Karol Nawrocki
Kto by nie wygrał nadal wytyczne i ważne decyzjje będą zapadać poza granicami Polski. W Eurokołchozi...
- kinga75 - W Radzyniu Karol Nawrocki
Prawdopodobnie ulegasz ułudzie wykreowanej przez polskojęzyczne, aczkolwiek obce tabloidy. Każde zło...
- zimny - W Radzyniu Karol Nawrocki
Nie ma co sie dziwic ze starsi ludzie glosuja ciagle na Pis i Po dlatego w Polsce mamy co mamy...zlo...
- radzyniak26
Forszmak |
Anna Kowalczyk | |||
piątek, 09 stycznia 2009 01:00 | |||
SKŁADNIKI
70 DKG PIERSI Z KURCZAKA I 1 PORCJA ROSOŁOWA
WYKONANIE
Gotujemy rosół, musi być esencjonalny, przelewamy do większego garnka, pierś z kurczaka kroimy w paski i podsmażamy na ostrym ogniu mieszając, kroimy boczek i smażymy na tym samym tłuszczu, kroimy ogórki i też podsmażamy. Wszystkie produkty po podsmażeniu przekładamy do garnka z wrzącym rosołem. Koncentrat pomidorowy dodajemy bezpośrednio do zupy, przyprawy sól, papryka, Vegeta i groszek konserwowy. Z mąki i masła robimy zasmażkę , dodajemy do zupy, następnie dodajemy śmietankę, a na sam koniec dodajemy tylko lekko zeszkloną cebulkę. Smak potrawy podniesiemy dodając na sam koniec lampkę białego wytrawnego wina. Podajemy z bułeczką.
|
Komentarze