Radzyń Podlaski - Nasze miasto z dobrej strony! Mamy 24 października 2019 imieniny: Marty, Marcina, Rafała | 1993 - ks. Bp. Jan Mazur dokonał konsekracji Kościoła Matki Bożej Nieustającej Pomocy w Radzyniu Podlaskim

Reklama

Rozkład jazdy autobusów Ogłoszenia Imprezy i wydarzenia Ceny paliw

Na skróty

Forszmak

Anna Kowalczyk   
piątek, 09 stycznia 2009 01:00
SKŁADNIKI

 

70 DKG PIERSI Z KURCZAKA I 1 PORCJA ROSOŁOWA
40 DKG BOCZKU WĘDZONEGO
KISZONE OGÓRKI
KONCENTRAT POMIDOROW,
1 PUSZKA GROSZKU KONSERWOWEGO
CEBULKA
ŚMIETANKA
SÓL
PAPRYKA OSTRA I SŁODKA
VEGETA, MAKA, MASLO

 

WYKONANIE

 

Gotujemy rosół, musi być esencjonalny, przelewamy do większego garnka, pierś z kurczaka kroimy w paski i podsmażamy na ostrym ogniu mieszając, kroimy boczek i smażymy na tym samym tłuszczu, kroimy ogórki i też podsmażamy. Wszystkie produkty po podsmażeniu przekładamy do garnka z wrzącym rosołem. Koncentrat pomidorowy dodajemy bezpośrednio do zupy, przyprawy sól, papryka, Vegeta i groszek konserwowy. Z mąki i masła robimy zasmażkę , dodajemy do zupy, następnie dodajemy śmietankę, a na sam koniec dodajemy tylko lekko zeszkloną cebulkę. Smak potrawy podniesiemy dodając na sam koniec lampkę białego wytrawnego wina. Podajemy z bułeczką.

 

Komentarze  

 
#1 piter 2009-01-29 15:04
:P
 

Zaloguj się, aby dodać komentarz. Nie masz jeszcze swojego konta? Zarejestruj się.