
Komentarze
- Spotkajmy się nad Białką 2025!
Może niech przy okazji zarządzający wykonawcami robót na ul. Partyzantów weźmie udział w tej akcji. ...
- epemil190 - Mamy 160 tysięcy na program Senior+
gdzie powołano spółkę która podobne pieniążki przytuliła dla grupy 15 seniorów,a pozostałe stowarzys...
- FOX58 - Oszust zatrzymany przez kryminalnych, gdy przejech...
pokłosie burdelu na wschodzie -dzwonią ukraińcy z kraju który nie funkcjonuje. Inaczej by to czyścil...
- winiek - Pozytywna ocena formalna „Szwajcara”
Myślę że to odpowiedni moment, aby uzyskać środki na budowę takiego centrum. Środki zarówno krajowe ...
- eSPe - Pozytywna ocena formalna „Szwajcara”
Czy tu chodzi o to że Szwajcarzy chcą nam dać duże pieniądze za darmo? Na jakich warunkach i ile ? B...
- kinga75
Forszmak |
Anna Kowalczyk | |||
piątek, 09 stycznia 2009 00:00 | |||
SKŁADNIKI
70 DKG PIERSI Z KURCZAKA I 1 PORCJA ROSOŁOWA
WYKONANIE
Gotujemy rosół, musi być esencjonalny, przelewamy do większego garnka, pierś z kurczaka kroimy w paski i podsmażamy na ostrym ogniu mieszając, kroimy boczek i smażymy na tym samym tłuszczu, kroimy ogórki i też podsmażamy. Wszystkie produkty po podsmażeniu przekładamy do garnka z wrzącym rosołem. Koncentrat pomidorowy dodajemy bezpośrednio do zupy, przyprawy sól, papryka, Vegeta i groszek konserwowy. Z mąki i masła robimy zasmażkę , dodajemy do zupy, następnie dodajemy śmietankę, a na sam koniec dodajemy tylko lekko zeszkloną cebulkę. Smak potrawy podniesiemy dodając na sam koniec lampkę białego wytrawnego wina. Podajemy z bułeczką.
|
Komentarze