
Komentarze
- Pracuj w UM
 Burmiś nie podał ile kasy daje?
 - panter
- Ponad 3,5 mln zł z Funduszy Europejskich dla Radzy...
 Czas na modernizację stadionu miejskiego w Radzyniu Podlaskim. Zadaszoną główną trybunę wraz z sztuc...
 - sportek
- Bezpiecznie na wsi mamy – upadkom zapobiegamy
 O upadkach związanych z rolnictwem to najlepiej wiedzą na górze już od 35 lat. A czy zapobiegamy upa...
 - kinga75
- Miasto złożyło wnioski o dofinansowanie budowy par...
 O swoje latorośle to się nie martwię. https://demotywatory.pl/5317029/Chyba-kazdy-pracodawca-ma-nadz...
 - pioter
- Miasto złożyło wnioski o dofinansowanie budowy par...
 Z tymi częściami rowerowymi, to się tak @pioter nie rozpędzaj, bo póki co, to nie wiadomo czym twój ...
 - HT
| Forszmak | 
| Anna Kowalczyk | |||
| piątek, 09 stycznia 2009 01:00 | |||
| SKŁADNIKI 
 70 DKG PIERSI Z KURCZAKA I 1 PORCJA ROSOŁOWA 
 WYKONANIE 
 Gotujemy rosół, musi być esencjonalny, przelewamy do większego garnka, pierś z kurczaka kroimy w paski i podsmażamy na ostrym ogniu mieszając, kroimy boczek i smażymy na tym samym tłuszczu, kroimy ogórki i też podsmażamy. Wszystkie produkty po podsmażeniu przekładamy do garnka z wrzącym rosołem. Koncentrat pomidorowy dodajemy bezpośrednio do zupy, przyprawy sól, papryka, Vegeta i groszek konserwowy. Z mąki i masła robimy zasmażkę , dodajemy do zupy, następnie dodajemy śmietankę, a na sam koniec dodajemy tylko lekko zeszkloną cebulkę. Smak potrawy podniesiemy dodając na sam koniec lampkę białego wytrawnego wina. Podajemy z bułeczką. 
 | 



Komentarze