Komentarze
- Dlaczego z ulicy Wyszyńskiego wykonawca „zrywał as...
Proszę o zwrócenie uwagi na zdewastowany chodnik wzdłuż posesji nr 100 podczas rozbudowy budynku
- 1410 - Dlaczego z ulicy Wyszyńskiego wykonawca „zrywał as...
I tak jest codziennie. Ruletka albo totolotek. Nigdy nie wiadomo, która ulica, na którym odcinku i w...
- rogazzzo - Dlaczego z ulicy Wyszyńskiego wykonawca „zrywał as...
Przejeżdżając dzisiaj ulicam Radzynia zobaczyłem wściekłość kierowców. Ulica Warszawska nieprzejezdn...
- task55 - Wieczór z kulturą żydowską
pomagają w pokojowych kontaktach z narodem palestyńskim. Jak widać, niektórym to nie przeszkadza.
- zimny - Co to znaczy zniszczyć drzewo?
Poprzednicy pozostawili swoich na czatach.
- eSPe
Forszmak |
Anna Kowalczyk | |||
piątek, 09 stycznia 2009 01:00 | |||
SKŁADNIKI
70 DKG PIERSI Z KURCZAKA I 1 PORCJA ROSOŁOWA
WYKONANIE
Gotujemy rosół, musi być esencjonalny, przelewamy do większego garnka, pierś z kurczaka kroimy w paski i podsmażamy na ostrym ogniu mieszając, kroimy boczek i smażymy na tym samym tłuszczu, kroimy ogórki i też podsmażamy. Wszystkie produkty po podsmażeniu przekładamy do garnka z wrzącym rosołem. Koncentrat pomidorowy dodajemy bezpośrednio do zupy, przyprawy sól, papryka, Vegeta i groszek konserwowy. Z mąki i masła robimy zasmażkę , dodajemy do zupy, następnie dodajemy śmietankę, a na sam koniec dodajemy tylko lekko zeszkloną cebulkę. Smak potrawy podniesiemy dodając na sam koniec lampkę białego wytrawnego wina. Podajemy z bułeczką.
|
Komentarze