Komentarze
- Odsłonięto tablicę upamiętniającą radzyńskich Żydó...
Z jakiego narodu pochodzi , jakiej narodowości jest Jezus ?. Z jakiego narodu pochodzi , jakiej naro...
- Kraków - Burmistrz ogłosił przetarg na wynajęcie pomieszcze...
Klient oczekuje dziś czegoś więcej niż tylko kawa i herbata. Taki lokal wg mnie powinien mieć w ofer...
- for_sale - Burmistrz ogłosił przetarg na wynajęcie pomieszcze...
Jak nie będzie przyjęć typu chrzciny, komunie urodziny itp to za takie pieniądze nie ma sensu pchać ...
- agagr - Burmistrz ogłosił przetarg na wynajęcie pomieszcze...
naiwnych ci u nas dostatek moze ktos sie da nabrac na wynajem i otworzy dzialalnosc ale nie sadze a ...
- daisy62 - Burmistrz ogłosił przetarg na wynajęcie pomieszcze...
Miesięczny czynsz 6200zł, koszt zatrudnienia 2 pracowników na minimalnej 10400zł, media pewnie koło ...
- cason
Liga typerów - dzień osiemnasty |
Zbigniew Smółko | |||
poniedziałek, 28 czerwca 2010 00:00 | |||
Z nabożnym szacunkiem do loży ekspertów powołałem dziś swojego Szefa (formy literackiej nie ma, a publikować się chce…) Już pora na makijaż, za chwilę rewia gwiazd, kurtyna idzie w górę… przed wami Piotr Matysiak! Arcyredaktor, przemarketingowiec, mega fotograf, wielbiciel spontanicznych crashtestów na wiejskich gościńcach, Grot, Radzynianka, iledzisiaj, bufety w całym powiecie– zresztą co ja Wam będę tłumaczył… Mistrzostwa niespodzianek… Absolutnym faworytem meczu Holandii ze Słowacją są Oranje, ale Słowaków poniesie psychika po meczu z Włochami. Ten Mundial jest dość szalony jeśli chodzi o wyniki, więc czemu nie mieliby wygrać nasi sąsiedzi z południa? Obstawiam sensację… Jeżeli chodzi o mecz drużyn południowoamerykańskich Brazylia – Chile, sprawa jest nieco bardziej skomplikowana. Europejska piłka (a to u nas gra większość Brazylijczyków!) jest bardzo skomercjalizowana, często na gwiazdy kreowani są gracze dość przeciętni. Sądzę, że w Ameryce Południowej jest więcej miejsca na spontaniczność i autentyzm. Dlatego przychylniejszym okiem będę patrzył na poczynania Chilijczyków, nie tak rozreklamowanych jak canarinhos, ale równie zdolnych. Czy wystarczy im sił na sprawienie ogromnej niespodzianki i odesłanie do domu żelaznych faworytów? Chyba nie, ale myślę, że mecz będzie bardzo wyrównany i jeśli wygrają Brazylijczycy, to nie więcej niż jedną bramką. Piotr Matysiak
|
Komentarze
Po raz pierwszy punkty zdobyło też aż 78 typerów. Dojedziemy do setki w ćwierćfinałach?
Pozdrawiam
zbynieks