
Komentarze
- Pracujesz? Możesz skorzystać z bezpłatnych szkoleń
Czy Cech Rzemiosł ma własne dochody czy to budżetówka ?
- niepokorny - Fundusz szwajcarski: #8 Bezpieczeństwo
Wisznicka jest drogą krajową nr 63 w obrębie miasta ale wszystko co znajduje się w pasie drogowym po...
- Kamx - Fundusz szwajcarski: #8 Bezpieczeństwo
Jeżeli mowa o bezpieczeństwie, to ciekawe dlaczego nowe oświetlenie na ul. Wisznickiej nie zostało j...
- Mark3691 - Wkrótce zbiórka tekstyliów w Radzyniu
Najwyższy czas na dokończenie remontu ul. Warszawskiej i Chomiczewskiego.
- Mar Pol - Wkrótce zbiórka tekstyliów w Radzyniu
Nie wiem czy wszyscy zdają sobie sprawę z tego że ten nowy kosz na tekstylia i tak idzie do spopiela...
- pioter
Ryba z morelami |
Anna Matysiak | |
poniedziałek, 10 lutego 2014 22:33 | |
1 kg filetów rybnych namoczyć na 1-2 godz. w jajku wymieszanym z 6 łyżkami mleka, 1 łyżeczką vegety i przyprawą do ryby. Następnie obtaczać w mące i smażyć na złoty kolor. Sos: 3 duże cebule 2-3 papryki 30 dkg moreli Składniki kroimy w paski i podsmażamy ok. 5-7 min. Następnie dodajemy ¾ szkl ketchupu i po pół łyżeczki oregano i estragonu. Rybę przekładać ciepłym sosem warstwami. Można podawać na ciepło, wtedy należy wstawić do piekarnika i zapiec posypując po wierzchu startym żółtym serem, lub na zimno gdy postoi ok. 4-5 godz.
|