
Komentarze
- Zapisz się do MIG-a, aby otrzymywać szybkie komuni...
czas rozpocząć "ucieczkę do przodu"! Ta nibyprawica rozpoczęła kampanię wyborczą chociaż to dopiero ...
- eSPe - Sztab już działa. Przed nami 34 Finał WOŚP!
życzę Ci ani Twojej rodzinie żebyście musieli z tego sprzętu korzystać
- 1410 - Sztab już działa. Przed nami 34 Finał WOŚP!
Już od wielu lat, od początku, zwarty i gotowy. Ani grosza na Owsiaka.
- zimny - Ostatnie egzemplarze książki o radzyńskim cmentarz...
Dzień dobry panowie. Mam pytanie, co stało siez tablicami nagrobnymi zainstalowanych w scianie zewnę...
- eSPe - Obchody Narodowego Święta Niepodległości 2025
święta miłości kochanej Ojczyzny czują Cię tylko umysły poczciwe dla Ciebie zjadłe smakują trucizny ...
- kinga75
Chińszczyzna z warzywami |
| Anna Matysiak | |||
| poniedziałek, 10 lutego 2014 22:31 | |||
Pierś z kurczaka – 800g Pieczarka – 400g Czerwona papryka – 2 szt Kukurydza – 100g Cebula – 200g Marchew – 150g Pietruszka – 100g Por – 100g Sól, pieprz, Vegeta, sos sojowy, kurkuma Kostka rosołowa – 1 szt Oliwa – 20g Ryż – 300g Przeprowadzić obróbkę wstępną mięsa i warzyw. Na rozgrzanej oliwie podsmażyć mięso, następnie dodać pokrojone w słupki warzywa i dusić pod przykryciem ok. 15 min. Pod koniec duszenia dodać kukurydzę. Doprawić do smaku. Na koniec dodać bulion rozpuszczony w 1/3 szkl gorącej wody i jeszcze chwilę poddusić. Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu z dodatkiem Vegety i kurkumy.
|


