
Komentarze
- Obchody Narodowego Święta Niepodległości 2025
Polsko - Ojczyzno moja … Urzekła mnie Twoja historia, Polsko - Ojczyzno moja, Ojczyzno kochana Urzek...
- Mar Pol - Ponad 3,5 mln zł z Funduszy Europejskich dla Radzy...
money makes this world go round money makes that people smile money makes some people fight money ma...
- niepokorny - Pracuj w UM
Burmiś nie podał ile kasy daje?
- panter - Ponad 3,5 mln zł z Funduszy Europejskich dla Radzy...
Czas na modernizację stadionu miejskiego w Radzyniu Podlaskim. Zadaszoną główną trybunę wraz z sztuc...
- sportek - Bezpiecznie na wsi mamy – upadkom zapobiegamy
O upadkach związanych z rolnictwem to najlepiej wiedzą na górze już od 35 lat. A czy zapobiegamy upa...
- kinga75
Chińszczyzna z warzywami |
| Anna Matysiak | |||
| poniedziałek, 10 lutego 2014 22:31 | |||
Pierś z kurczaka – 800g Pieczarka – 400g Czerwona papryka – 2 szt Kukurydza – 100g Cebula – 200g Marchew – 150g Pietruszka – 100g Por – 100g Sól, pieprz, Vegeta, sos sojowy, kurkuma Kostka rosołowa – 1 szt Oliwa – 20g Ryż – 300g Przeprowadzić obróbkę wstępną mięsa i warzyw. Na rozgrzanej oliwie podsmażyć mięso, następnie dodać pokrojone w słupki warzywa i dusić pod przykryciem ok. 15 min. Pod koniec duszenia dodać kukurydzę. Doprawić do smaku. Na koniec dodać bulion rozpuszczony w 1/3 szkl gorącej wody i jeszcze chwilę poddusić. Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu z dodatkiem Vegety i kurkumy.
|


