
Komentarze
- Rozmowy przy stole z „Ranczem” w tle!
Ciekawe ile kosztowała ta impreza? Trzeba będzie w tej sprawie złożyć wniosek od dostęp do informacj...
- malina1986 - Pałac Potockich w finale ogólnopolskiego konkursu!...
Korzystając, nie wiem dlaczego podpowiedzi zmieniły ortografię
- eSPe - Pałac Potockich w finale ogólnopolskiego konkursu!...
Uważam że ciekawym pomysłem podczas modernizacji i adaptacji pewnych sal w pałacu, byłoby wykozystan...
- eSPe - Niemczuk Honorowym Obywatelem Radzynia
Gdy mnie ktoś pyta, skąd pochodzę - odpowiadam, że Z Radzynia Podlaskiego i dodaję - to niedaleko Wi...
- akotyla - Spotkania z historią u Potockich 2025
rozumiem że ja za to zapłaciłem w podatku?
- winiek
Chińszczyzna z warzywami |
Anna Matysiak | |||
poniedziałek, 10 lutego 2014 22:31 | |||
Pierś z kurczaka – 800g Pieczarka – 400g Czerwona papryka – 2 szt Kukurydza – 100g Cebula – 200g Marchew – 150g Pietruszka – 100g Por – 100g Sól, pieprz, Vegeta, sos sojowy, kurkuma Kostka rosołowa – 1 szt Oliwa – 20g Ryż – 300g Przeprowadzić obróbkę wstępną mięsa i warzyw. Na rozgrzanej oliwie podsmażyć mięso, następnie dodać pokrojone w słupki warzywa i dusić pod przykryciem ok. 15 min. Pod koniec duszenia dodać kukurydzę. Doprawić do smaku. Na koniec dodać bulion rozpuszczony w 1/3 szkl gorącej wody i jeszcze chwilę poddusić. Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu z dodatkiem Vegety i kurkumy.
|