Komentarze
- W niedziele po kościele. Lekcja wdzięczności i pok...
Jest powiedzenie: "człowiek wart jest nie tyle ile ma dóbr materialnych czy tyle jak jest mocny lub ...
- niepokorny - Organika – wernisaż
Gdzie ta wystawa i do kiedy ?
- niepokorny - Przemówienie Burmistrza Jakuba Jakubowskiego z oka...
więc wracaj, gdzie twoje korzenie.
- zimny - Przemówienie Burmistrza Jakuba Jakubowskiego z oka...
Naprawdę?. Ulica Między Bogiem a Prawdą. Na tej ulicy jest siedziba Proboszcza i Prokuratora można w...
- pioter - Przemówienie Burmistrza Jakuba Jakubowskiego z oka...
Bywało. Dawno temu. Obecny burmistrz nie potrzebuje pomocy w napisaniu przemówienia. Dementuję stano...
- akotyla
Chińszczyzna z warzywami |
Anna Matysiak | |||
poniedziałek, 10 lutego 2014 22:31 | |||
Pierś z kurczaka – 800g Pieczarka – 400g Czerwona papryka – 2 szt Kukurydza – 100g Cebula – 200g Marchew – 150g Pietruszka – 100g Por – 100g Sól, pieprz, Vegeta, sos sojowy, kurkuma Kostka rosołowa – 1 szt Oliwa – 20g Ryż – 300g Przeprowadzić obróbkę wstępną mięsa i warzyw. Na rozgrzanej oliwie podsmażyć mięso, następnie dodać pokrojone w słupki warzywa i dusić pod przykryciem ok. 15 min. Pod koniec duszenia dodać kukurydzę. Doprawić do smaku. Na koniec dodać bulion rozpuszczony w 1/3 szkl gorącej wody i jeszcze chwilę poddusić. Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu z dodatkiem Vegety i kurkumy.
|